Topmenu

Add-on geneesmiddelen anno 2017

Deel:

whitepaper-add-on-geneesmiddelen

In een DBC-Zorgproduct zijn alle activiteiten en de daaraan gerelateerde kosten opgenomen die horen bij de behandeling van een patiënt. Geneesmiddelen zijn hier ook onderdeel van. Maar soms zijn geneesmiddelen erg duur en/of worden ze in sterk uiteenlopende hoeveelheden voorgeschreven, waardoor de kosten van het DBC-Zorgproduct niet homogeen zijn. Daarom zijn er geneesmiddelen aangewezen die direct, los van de DBC, gefactureerd moeten worden. Dit heet een add-on geneesmiddel. Deze werden tot en met 2016 net als polikliniekbezoeken, laboratoriumonderzoeken, röntgenfoto’s et cetera, geregistreerd als zorgactiviteit. Vanaf 1 januari 2017 moeten add-on geneesmiddelen op een nieuwe manier worden vastgelegd en gedeclareerd. Deze whitepaper geeft de wijzigingen overzichtelijk weer.

 • Alle wijzigingen overzichtelijk in één document
 • Indicatie, duiding en aanspraak uitgelegd
 • Meer informatie over dummycodes
 • De nieuwe manier van declareren uitgebreid behandeld
 • Puntsgewijs de wijzigingen per 1 januari 2017 voor u samengevat

Bekijk ook deze vergelijkbare whitepapers

 • Veilig werken met een SaaS EPD

  Download deze whitepaper

  Veilig werken met een SaaS EPD

  Het EPD wordt steeds vaker als een ‘Software as a Service’ (SaaS) dienst aangeboden. Hierbij draait het EPD niet op een server bij de eindgebruiker, maar bevindt de server zich in ‘de cloud’. Waar de data ook staat, de zorginstelling is eindverantwoordelijk. In deze whitepaper lees je hoe je vanuit …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Download deze whitepaper

  Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Medicore heeft uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en daarmee zorg te dragen voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. In deze factsheet worden de belangrijkste technische, organisatorische en softwarematige maatregelen besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Dataconversie

  Download deze whitepaper

  Dataconversie

  Bij een succesvolle implementatie hoort ook een succesvolle conversie van de data. Medicore heeft veel ervaring met het uitvoeren van dataconversies. Dit gebeurt op een gestructureerde wijze die in deze factsheet wordt besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Implementeren volgens het boekje

  Download deze whitepaper

  Implementeren volgens het boekje

  Naast goede software is een goede implementatie beslissend voor het succes van het nieuwe EPD. Medicore ziet de implementatie daarom als integraal onderdeel van MC EPD en besteedt hier veel aandacht aan.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is onderdeel van Tenzinger