Topmenu

Socialrun & Medicore | Trotse Partners

De Socialrun aftermovie by Medicore

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 september stond Medicore volledig in het teken van de Socialrun. Dé run om meer aandacht te krijgen voor meer openheid rondom psychische aandoeningen.

Met Team Medicore & Friends en heel veel andere instellingen hebben we in 48 uur 555 kilometer gelopen. Ben je benieuwd naar de run of wil je deze estafetteloop nog eens herbeleven?

Bekijk dan de Socialrun aftermovie!

Medicore is trotse partner van de Socialrun

Medicore is voor het tweede jaar hoofdsponsor van de Socialrun. We hopen met ons sponsoring de organisatoren van de Socialrun te helpen het evenement te laten groeien en steeds professioneler op te zetten. Ook kan de Socialrun door de bijdrage van Medicore vaker andere, kleinschalige evenementen organiseren die ook aandacht vragen voor openheid rondom psychische aandoeningen.

Boris Hololtcheff, directeur Medicore: “Eén op de twee Nederlanders krijgt in zijn omgeving te maken met psychische aandoeningen. Veel van onze opdrachtgevers werken in de GGZ. Als EPD-leverancier zijn we dagelijks betrokken bij deze organisaties en hun cliënten. Hierdoor zijn we ons er ook van bewust dat dat openheid nog niet vanzelfsprekend is, maar wel heel belangrijk. Wij tonen onze betrokkenheid door niet alleen de Socialrun een warm hart toe de dragen, maar ook met een team mee te lopen. Daarnaast organiseren we als hoofdsponsor leuke activiteiten voor de deelnemers aan de Socialrun, zoals een traningsdag op Papendal. Tijdens de Socialrun zelf hebben we ook een aantal leuke verrassingen gepland voor de deelnemers.”

Lees meer...

 

De Socialrun

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in ongeveer 48 uur rondom het IJsselmeer. Het doel van de Socialrun is meer openheid stimuleren rondom psychische aandoeningen. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2019 lopen meer dan 40 teams de Socialrun. Ook Medicore doet dit jaar voor de tweede keer mee met een team. De deelnemende teams laten zo veel mogelijk van de door hen gelopen kilometers sponsoren. Het opgehaalde sponsorbedrag komt volledig ten goede aan kleinschalige projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. De gesponsorde projecten worden vermeld op de website van de Socialrun.

Help ons team en de Socialrun door ons te sponsoren! 1 km is 5 euro!

Het brein achter de Socialrun

Socialrun heeft een duidelijke missie: het stigma op psychische aandoeningen moet verdwijnen. Een missie die steeds meer mensen van harte ondersteunen, afgaand op het groeiend aantal deelnemers aan de jaarlijkse run in september.

Frank Bonekamp, directeur van de Socialrun, had al vaker ‘loopjes’ – zijn woord – opgezet toen hij in 2012 in een café in een gesprek verzeild raakte over het stigma dat op psychische ziekten rust. ‘Dat stigma, daar moeten we wat aan doen’, vond hij. En omdat hij sportdocent is én in de psychiatrie werkt, had hij ook al snel een idee wat dan precies. Een ‘loopje’ dus.

Lees het interview met Frank Bonenkamp en Nienke Bouwman

Volg ons online of langs de route

Het startschot van de Socialrun 2019 wordt op vrijdagochtend 20 september om 11:00 uur gegeven op Vliegbasis Soesterberg. Alle teams finishen daar zondag 22 september bij het TeGek?! Festival. U bent van harte welkom in Soesterberg of langs de route. Dit jaar is Medicore aanwezig bij Lentis in Zuidlaren en staan we op de Afsluitdijk. Daar organiseren we natuurlijk ook ‘iets’. Wat? Dat blijft nog even geheim!

Volg ons live!
U volgt ons live op de route via onze teampagina. Hier ziet u precies waar wij zijn en wat onze aankomsttijden op verschillende locaties zijn.

Volg ons online
Online volgt u het laatste nieuws via Facebook, Twitter en LinkedIn. Bekijk de foto's op Instagram of via #socialrunmedicore en #medicoresocialrun en/of post met ons mee met deze hashtags!

Bekijk de Socialrun aftermovie van vorig jaar

Van 21 t/m 23 september 2018 deed team Medicore & Friends voor het eerst mee aan de Socialrun. We liepen door weer en wind 555 kilometer in 48 uur voor meer begrip en openheid rondom psychische aandoeningen. Team Medicore & Friends heeft genoten van de Socialrun. Ondanks de wind, regen en kou liep iedereen tot op het laatst met een grote glimlach op het gezicht. Dit jaar hebben we zelfs een wachtlijst met mensen die mee willen lopen. Want de lopers van vorig jaar hebben iedereen enthousiast gemaakt.

Volg ons team en de voorbereidingen voor 2019 via Facebook.

Post je zelf iets op één van je socials, gebruik dan #medicoresocialrun.

Team Medicore & Friends 2019

Even voorstellen: dit is team Medicore & Friends 2019.

Dit jaar doen mee: Aissam, Anne-Berit, Arriejanne, Björn, Boris, Brenda, Daiva, Djuni, Dries, Erik, Gillian, Harm - Jan,  Jeroen, Koen, Lars, Lilian, Marco, Marianne, Mariska, Marjolein, Mark, Marloes, Marre, Matthijs, Merlijne, Rianne, Rob, Rosa, Siep, Stephanie, Tineke, Thomas en Willine.

Team Medicore & Friends zet zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Socialrun. Help ons team en de Socialrun door ons te sponsoren! 1 km is 5 euro!

Volg ons op Instagram

Benieuwd naar hoe het met ons is gegaan tijdens de Socialrun?  Bekijk de foto's op Instagram via Medicore_NL of #socialrunmedicore en #medicoresocialrun.

Medicore is onderdeel van Tenzinger