Topmenu

Een intuïtief EPD voor de registratie en facturatie van jeugdhulp

Sinds 1 september 2017 werkt Trivers met MC EPD van Medicore. Het vorige EPD gebruikten zij alleen voor tijdsregistratie en facturatie. Als EPD was dat geen prettig systeem. De behandelingenregistratie deed Trivers daarom in een zelfbouwpakket.

Een overzichtelijk EPD

Joyce Jongeneelen, eigenaar en regiebehandelaar bij Trivers en Camiel de Leeuw, eigenaar en praktijkmanager bij Trivers zijn erg tevreden over Medicore en MC EPD. Joyce Jongeneelen legt uit: "MC EPD is heel overzichtelijk, je kunt alle gegevens in- en uitvouwen. Omdat ik regiebehandelaar ben, gebruik het logboek heel vaak. Hierin kan ik snel zien welke acties wanneer en door wie zijn uitgevoerd. Als cliënten bijvoorbeeld aan mij vragen of een brief wel is verstuurd, controleer ik heel snel in het logboek of de brief verstuurd is en wanneer. In het vorige systeem stonden dingen niet altijd op de plek waar ik het zou verwachten en moest ik soms goed zoeken. Daarnaast kan ik in MC EPD de behandeling van een cliënt goed en gemakkelijk volgen. Het is een goed systeem." Camiel de Leeuw vult aan: "Medicore is misschien wel een standaard pakket vergeleken met ons oude zelfbouw-EPD, maar door de eigen inrichting en onze eigen brieven voelt het toch persoonlijk."

"Psychologen en orthopedagogen zijn geen ICT-mensen. Het EPD moet daar ook op gebouwd zijn."

Meer tijd voor zorg

Trivers heeft geen ondersteunend personeel en een zo laag mogelijk overhead om de kosten beperkt te houden. De praktijk wil zo veel mogelijk tijd en geld in zorg steken. Een gebruikersvriendelijk en intuïtief EPD past daarom bij Trivers. Medicore maakt gebruik van duidelijke iconen en werkt daardoor intuïtief. Dit bleek ook het geval voor Trivers. Camiel de Leeuw vertelt: "De overgang naar Medicore ging heel gemakkelijk. Onze behandelaren hadden binnen twee uur het systeem onder de knie, zo gebruiksvriendelijk is MC EPD." Joyce Jongeneelen vult aan: "In ons vorige systeem moest ik nog veel zoeken, Psychologen en orthopedagogen zijn geen ICT-mensen. Het EPD moet daar ook op gebouwd zijn. Dat doet Medicore goed. Het beeld dat wij zien op het scherm straalt rust uit. Dat werkt prettig."

Een cliënt tijdelijk overnemen is geen probleem

Trivers werkt met een jong team. Het komt hierdoor nog wel eens voor dat een behandelaar met zwangerschapsverlof gaat. Maar ook bij vakantie of ziekte van de behandelaar worden de cliënten tijdelijk overgenomen door een andere behandelaar. Camiel de Leeuw legt uit: "We kunnen in MC EPD veel beter de cliënt volgen door middel van verslag en notities. Hierdoor kan een andere behandelaar heel goed een behandeling overnemen, als de vaste behandelaar niet aanwezig is. Het inlezen in de cliënt gaat heel snel. Medewerkers vinden het zelf ook prettig dat ze hun registratie gemakkelijk terug te kunnen vinden."

Jeugdhulp in MC EPD

Trivers werkt al twee jaar volgens de jeugdhulpsystematiek. Joyce Jongeneelen vertelt: "In Roosendaal werken we volgens de arrangementsystematiek, de outputgerichte bekostiging. Wij krijgen een bepaald bedrag per cliënt. Het maakt niet uit hoeveel tijd we besteden, wij hebben een resultaatverplichting." Camiel de Leeuw vult aan: "Medicore heeft voor ons de uitzonderingen opgepakt die wij kennen in de facturatie. De gemeente Roosendaal betaalt 50% vooraf en 50% bij het sluiten van de behandeling. Dit kan in MC EPD."

Eerlijk contact met Medicore

Camiel de Leeuw is erg tevreden over het contact met Medicore: "Tijdens en vlak na de implementatie hadden wij steeds te maken met dezelfde medewerkers van Medicore. Dat vonden wij prettig. Je weet wie je kunt benaderen. Wat ook fijn is, is dat we een vaste accountmanager hebben die beslissingsbevoegd is. Vragen en problemen worden snel opgepakt. Ook als de vragen gesteld worden aan de customer services afdeling van Medicore. Medicore luistert naar de wensen die wij hebben. Ze denken mee met problemen. Ook als het probleem niet aan het EPD ligt, bijvoorbeeld als de gemeente zich niet aan de vooraf afgesproken regels houdt. Ze zijn er eerlijk in of iets kan of niet. Als ons verzoek niet wenselijk is voor de algehele functionaliteit van het pakket zeggen ze dat ook. We weten precies wat we aan ze hebben."

"Medicore luistert naar de wensen die wij hebben. Ze denken mee met problemen."

Over Trivers

Trivers is een gespecialiseerd zorgcentrum voor kinder- en jeugdpsychologie in Roosendaal. Trivers doet onderzoek naar en behandeling van kinderen met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. De website oogt vriendelijk en gezellig; dat wil Trivers in de praktijk zelf ook uitstralen. Daarom staan flexibele service, een kleinschalige aanpak en een persoonlijke benadering altijd voorop. Evenals aandacht voor de ouders en achtergrond van het kind. Trivers is in het bezit van het keurmerk van het kwaliteitsinstituut Dyslexie.

Trivers-Joyce-Jongeneelen-Camiel-de-Leeuw

Medicore whitepapers

 • Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Download deze whitepaper

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Een simulatie is een onmisbare schakel in de voorbereiding op het zorgprestatiemodel. Door te simuleren wordt de financiële- en zorgorganisatorische impact van het ZPM in kaart gebracht.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Download deze whitepaper

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  In deze whitepaper lees je hoe ambulant GZ-psycholoog Linda werkt met het wellbee zorgverlenersportaal. Daarnaast gaan we dieper in op de visie achter het wellbee zorgverleners- en cliëntenportaal.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren? Wat betekent dit voor de manier van werken van …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Download deze whitepaper

  Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0

  Vanaf januari 2021 gaat de nieuwe Jeugdwet iJw 3.0 in. Die vervangt de iJw 2.4. Ben je benieuwd wat de wijzigingen voor jouw zorgorganisatie betekenen? Wil je weten wat de 12 declaratievarianten zijn en wat de bijbehorende afspraken zijn voor toewijzing? In de Factsheet ‘Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0’ lees je …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is een oplossing van Tenzinger