Topmenu

Referentie Trauma Centrum Nederland

Unieke combinatie van EPD en portalen

Bij de keuze voor een EPD stond er voor Trauma Centrum Nederland één uitgangspunt voorop: zorgverleners moeten makkelijk kunnen werken en zo min mogelijk tijd kwijt zijn met registreren.  Het wellbee zorgverlenersportaal, speciaal ontwikkeld voor de zorgverlener, sluit daar volledig op aan. Bovendien is het gekoppeld aan het wellbee cliëntportaal, wat overeenkomt met de visie van Trauma Centrum Nederland dat iedereen inzicht moet hebben in zijn eigen dossier.  Deze combinatie gaf de doorslag te kiezen voor Medicore.

Samen implementeren

Trauma Centrum Nederland schakelde CQ Procesmanagement in voor de uitvoering van de implementatie. CQ Procesmanagement had genoeg expertise in huis om samen met Medicore een uniek implementatietraject vorm te geven. CQ Procesmanagement heeft namelijk een deel van de inrichting uitgevoerd.  Anouck Splinter, projectleider, vertelt hoe ze dit hebben voorbereid:

De Patient Journey als basis

“We hebben van tevoren een complete Patient Journey gemaakt. Daarmee zijn alle fasen van het zorgproces in kaart gebracht.  Ook hebben we per activiteit aangegeven wat je aan input nodig hebt en welke output daar uitkomt. We wisten dus precies wat er nodig was voor een goede inrichting van het EPD.”

Anders dan anders

Voor Medicore was het niet gebruikelijk om een deel van de implementatie en inrichting uit handen te geven. Mark Nieuwenhuis, projectmanager bij Medicore, vertelt hoe dat is bevallen:

“Trauma Centrum Nederland had een duidelijke behandelvisie die vertaald kon worden naar een gestructureerd zorgprogramma.  En bij  CQ Procesmanagement was er genoeg expertise in huis om onderdelen van de implementatie uit te voeren. Dit leidde tot een goede samenwerking.”

Anouck Splinter vult aan:

“De consultants van Medicore stonden altijd klaar om de juiste begeleiding te geven om een aantal onderdelen vanuit CQ zelf te kunnen doen. Het was heel leuk dat we het vertrouwen hebben gekregen om dit te mogen doen. En dat heeft heel goed uitgepakt. Wij hebben het als een hele positieve samenwerking ervaren”.

Mark Nieuwenhuis (Medicore), Sophie Bouwman (Trauma Centrum Nederland), Nicolette Faber (Medicore) en Anouck Splinter (CQ Procesmanagement)

En dan ‘live’ …

Na de implementatiefase volgt de ‘livegang’, een spannend moment! Anouck vertelt over de aanpak bij Trauma Centrum Nederland: “De zorgverleners hebben een korte training gehad om ze op weg te helpen. Veel voorkomende vragen hebben we de eerste week dagelijks verzameld en gelijk gedeeld via ‘tipsheets’. Dat werkte erg goed.”

De eerste ervaringen met wellbee

Inmiddels werken de zorgverleners een aantal maanden met wellbee. Ze vinden prettig dat het dashboard van wellbee alles al heeft voorbereid:

“Je drukt op de knop, je typt het verslag, je klikt op OK…next!

Ook vindt men het fijn is dat er een groen vinkje bij een afgehandeld contact komt te staan; je weet dat je het gedaan hebt, en je kijkt weer naar de volgende cliënt. Ook is het een pluspunt dat je vanuit het wellbee dashboard heel makkelijk naar het dossier kunt gaan en weer terug.

Over Trauma Centrum Nederland

Trauma Centrum Nederland richt zich op volwassenen met een posttraumatisch stressstoornis. Middels een nieuw innovatief 8-daags programma worden trauma’s behandeld waarbij zowel patiënten als hun gezin worden betrokken. Het programma bestaat uit verschillende (evidence based) behandelmethoden.

Over CQ Procesmanagement

CQ Procesmanagement is al bijna 20 jaar een ervaren partner in advies-, verander- en procesmanagement voor organisaties in de zorgsector en het sociale domein. Zij kenmerken zich door kennis en expertise in ICT, bedrijfskunde en wet- en regelgeving in de zorgsector.

 

Meer weten over de visie van Medicore op portalen? Download het artikel uit het EPD magazine

Meer weten over het wellbee cliëntportaal? Download onze whitepaper.

Medicore whitepapers

 • Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Download deze whitepaper

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Een simulatie is een onmisbare schakel in de voorbereiding op het zorgprestatiemodel. Door te simuleren wordt de financiële- en zorgorganisatorische impact van het ZPM in kaart gebracht.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Download deze whitepaper

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  In deze whitepaper lees je hoe ambulant GZ-psycholoog Linda werkt met het wellbee zorgverlenersportaal. Daarnaast gaan we dieper in op de visie achter het wellbee zorgverleners- en cliëntenportaal.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren? Wat betekent dit voor de manier van werken van …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Download deze whitepaper

  Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0

  Vanaf januari 2021 gaat de nieuwe Jeugdwet iJw 3.0 in. Die vervangt de iJw 2.4. Ben je benieuwd wat de wijzigingen voor jouw zorgorganisatie betekenen? Wil je weten wat de 12 declaratievarianten zijn en wat de bijbehorende afspraken zijn voor toewijzing? In de Factsheet ‘Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0’ lees je …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is een oplossing van Tenzinger