Topmenu

Correcte dataconversie cruciaal voor continuïteit

MTSR heeft in juli 2017 gekozen voor MC EPD van Medicore. Belangrijke reden is de uitstekende ondersteuning van de verschillende declaratiestromen in MC EPD die voor MTSR belangrijk zijn: basis GGZ, specialistische GGZ, jeugd GGZ en jeugdhulp. Een dataconversie van het oude EPD naar MC EPD was onderdeel van de implementatie. Zo’n dataconversie is spannend. Als de data-import fout gaat, kunnen de geïmporteerde zorgactiviteiten niet gefactureerd worden en komt de continuïteit in gevaar. Gelukkig zorgde Medicore ervoor dat de data uit het oude EPD correct naar MC EPD werd geconverteerd. Jaimy van Dijk, Manager Beleid, Strategie & Kwaliteit bij MTSR, is zeer tevreden over de samenwerking met Medicore.

Medicore op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving

Jaimy van Dijk vertelt: "MTSR wil een integraal beeld hebben van de GGZ-zorg. Hiervoor moet je ook een integraal aanbod bieden. In 2016 zijn we daarom ook gestart met kind- en jeugdzorg, naast de zorg voor volwassenen die we al leverden. De facturatie van volwassenzorg ging goed in ons vorige EPD. Het proces was op orde, al was er wel weinig geautomatiseerd. Behandelaren moesten veel klikken en dubbel registreren. Ook was het wel eens zoeken naar de geregistreerde gegevens. Bij de introductie van jeugdzorg kwamen we echt tot de conclusie dat er iets niet goed ging met ons EPD. De data kon niet goed worden verwerkt en de registratie was niet voldoende om de geleverde zorg te factureren. Toen hebben we besloten over te stappen naar een andere EPD-leverancier. Wat ons erg aansprak aan Medicore, is dat Medicore nauw contact heeft met onder andere de NZa en zorgverzekeraars. Hierdoor is Medicore altijd op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving en zorgen ze voor een tijdige, correcte implementatie daarvan in MC EPD."

Oude data corrigeren

Omdat MTSR in MC EPD gebruik wil maken van de historisch geregistreerde data, heeft er een dataconversie plaatsgevonden. Helaas was de dataexport uit het vorige EPD niet direct bruikbaar. MTSR heeft, samen met Medicore, veel werk gehad aan het opschonen en aanvullen van het bestand. Jaimy van Dijk legt uit: "De data vanuit ons vorige EPD bleek in veel gevallen niet volledig. Ons vorige EPD had nu eenmaal veel minder interne validaties dan MC EPD. Hierdoor kwamen we er achter dat sommige registraties niet goed in onze database stonden. Het kwam zelfs voor dat bij het twee keer draaien van dezelfde export, dit twee verschillende resultaten opleverde. We hebben geprobeerd zo veel mogelijk data automatisch te exporteren vanuit verschillende rapportages. Maar soms kon het niet anders dan handmatig zaken toevoegen. We hebben veel moeten puzzelen om tot een bruikbare export te komen. Medicore heeft ons hierbij steeds goed ondersteund en geadviseerd."

"Het persoonlijke contact met Medicore vond ik erg prettig. We werkten nauw samen om de data te controleren."

Intensieve samenwerking met Medicore

Jaimy van Dijk waardeert de nauwe samenwerking met Medicore tijdens de dataconversie. "Het persoonlijke contact met Medicore vond ik erg prettig. We werkten nauw samen om de data te controleren. Als de dataexport niet juist was, kregen wij van Medicore duidelijk advies over wat er nodig was om wel tot een goede export te komen. Wat ik erg prettig vond, was dat we het laatste gedeelte van de conversie samen met elkaar in één ruimte hebben gedaan. Telefonisch contact werkt goed, maar tijdens de laatste dag samen meters maken is prettig. Wat ik ook leuk vond was de gezellige informele afsluiting in de bedrijfsbar. Veel medewerkers van Medicore hadden gezien dat we die dag met de conversie bezig waren geweest en kwamen even langs om te vragen hoe het was gegaan. Je leert de gezichten bij de namen kennen, dat werkt prettig. Ik heb die dag gemerkt dat Medicore erg betrokken is."

MTSR factureert geconverteerde data met succes

Jaimy van Dijk vertelt: "Direct kunnen factureren was voor ons heel belangrijk. De overstap naar een ander EPD mocht onze liquiditeit niet in gevaar brengen. In overleg met Medicore hebben we besloten twee weken na livegang de eerste factureren te versturen. Deze twee weken hebben wij gebruikt om te controleren of de data goed in MC EPD staat, zodat we correcte declaraties konden versturen aan de zorgverzekeraars en gemeenten. We hebben inmiddels succesvol gefactureerd met de geconverteerde data."

logo-mtsr

Medicore whitepapers

 • Data Science in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data Science in de zorg

  Data Science in de zorg

  Al jarenlang leggen zorgaanbieders een schat aan data vast over de zorg die zij leveren. Nu is het tijd om al die historische data voor hen te laten werken. Door de snelle technologische ontwikkelingen is Data Science een reële toepassing met enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Grip op declareren in jeugdzorg en pleegzorg

  Download deze whitepaper

  Grip op declareren in jeugdzorg en pleegzorg

  Een stevige basis voor financiele stromen in de jeugd-en pleegzorg

  Om te voldoen aan alle vereisten om een factuur gehonoreerd te krijgen heeft Medicore het administratieve proces slim ingericht. Het belangrijkste fundamentele principe is dat in MC EPD al vanaf het eerste moment van registreren is nagedacht over de juiste facturatie aan het eind van het proces. Voorkomen van uitval …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  Download deze whitepaper

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De NZa heeft in april 2019 regelgeving gepubliceerd voor de nieuwe bekostigingsstructuur van de Zintuiglijk Gehandicaptenzorg die onder de zorgverzekeringswet valt. De wijzigingen zijn groot omdat er gekozen is voor een geheel nieuwe bekostigingsstructuur. In deze whitepaper de nieuwe bekostigingsstructuur in een notendop.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Dataconversie

  Download deze whitepaper

  Dataconversie

  Bij een succesvolle implementatie hoort ook een succesvolle conversie van de data. Medicore heeft veel ervaring met het uitvoeren van dataconversies. Dit gebeurt op een gestructureerde wijze die in deze factsheet wordt besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is onderdeel van Tenzinger