Topmenu

Trackrecord in de GGZ

In oktober 2017 koos MoleMann Mental Health voor Medicore. Doorslaggevend waren onder andere het trackrecord van Medicore in de GGZ, goed ingerichte validaties waardoor fouten worden geminimaliseerd en goede stuurinformatiemogelijkheden. In april 2018 ging MoleMann 'live'. Daar ging een gedegen implementatietraject aan vooraf. Een intensieve periode waar positief op wordt teruggekeken. Vincent Ariaens, directeur-bestuurder bij MoleMann, vertelt over zijn ervaringen.

'Can do' mentaliteit

"De overgang van een EPD is een van de grootste veranderingen die je kunt doen als zorgaanbieder. Het raakt echt alles. Je hebt je werkprocessen tot in de finesses getuned op het EPD en er zijn bovendien ook verschillen tussen vestigingen en/of teams. Dus de impact van een nieuw EPD is groot en je kunt onmogelijk vooraf precies alles voorspellen." Een intensieve periode dus, de overgang naar een nieuw EPD. Toch kijkt Vincent Ariaens er positief op terug, dankzij de gezamenlijke houding van zowel het projectteam van MoleMann als Medicore: "Ik ben heel blij met hoe wij het als team hebben gewerkt, wij hebben hier een ‘can do mentaliteit’ en dezelfde houding was er ook aan de kant van Medicore."

Kennis en ervaring in de sector

Een van de redenen om te kiezen voor Medicore, was haar trackrecord in de GGZ: "Wij zochten naar een partij met veel kennis en ervaring in de sector, waar wij ook de facturatie van kind en jeugd aan konden toevertrouwen. En omdat Medicore veel meer gevestigde orde is en trackrecord heeft, ook met het borgen van alle financieringsstromen, geeft dat veel meer vertrouwen. Je kunt merken dat ze goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving en vaker met dit bijltje hebben gehakt. Ze hebben kennis over de sector, kennis over het proces en inlevingsvermogen in wat zo’n project voor de organisatie betekent. En wanneer dat nodig is, zijn ze heel duidelijk en dat is erg prettig."

Koploper in ontwikkelingen

Medicore investeert in het bijhouden van ontwikkelingen, zoals op dit moment bijvoorbeeld het VIPP programma. Dit wordt erg gewaardeerd: "Wat ik goed vind aan Medicore is dat ze je meenemen in de ontwikkelingen, zoals VIPP. Dat is echt cruciaal. Dat zijn ontwikkelingen waarin je koploper wilt zijn."

Medicore organiseert regelmatig klantfocussessies, waarin gebruikers van MC EPD meedenken over de specificaties en look en feel van een nieuwe functionaliteit. MoleMann is hierin een actieve deelnemer. Door deze vorm van co-creatie worden de wensen en werkprocessen van de zorgorganisaties meegenomen in de doorontwikkeling van MC EPD.

Over MoleMann

MoleMann is een zorginstelling die door middel van systemische psychiatrie samen met patiënt en diens naasten aan de snelste weg naar herstel werkt in een kleinschalige en persoonlijke omgeving. Daarbij worden alle bronnen rondom de patiënt ingezet om hem of haar te versterken naar herstel. Daartoe wordt samengewerkt met anderen in de keten rondom de patiënt. Bij MoleMann staat de autonomie van de professionals voorop. Er wordt in kleinschalige teams gewerkt en goede ideeën worden aangemoedigd om uit te voeren.

Vincent-Ariaens-Molemann

Vincent Ariaens, directeur-bestuurder bij MoleMann

Medicore whitepapers

 • Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Download deze whitepaper

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Een simulatie is een onmisbare schakel in de voorbereiding op het zorgprestatiemodel. Door te simuleren wordt de financiële- en zorgorganisatorische impact van het ZPM in kaart gebracht.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Download deze whitepaper

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  In deze whitepaper lees je hoe ambulant GZ-psycholoog Linda werkt met het wellbee zorgverlenersportaal. Daarnaast gaan we dieper in op de visie achter het wellbee zorgverleners- en cliëntenportaal.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren? Wat betekent dit voor de manier van werken van …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Download deze whitepaper

  Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0

  Vanaf januari 2021 gaat de nieuwe Jeugdwet iJw 3.0 in. Die vervangt de iJw 2.4. Ben je benieuwd wat de wijzigingen voor jouw zorgorganisatie betekenen? Wil je weten wat de 12 declaratievarianten zijn en wat de bijbehorende afspraken zijn voor toewijzing? In de Factsheet ‘Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0’ lees je …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is een oplossing van Tenzinger