Topmenu

Trackrecord in de GGZ

In oktober 2017 koos MoleMann Mental Health voor Medicore. Doorslaggevend waren onder andere het trackrecord van Medicore in de GGZ, goed ingerichte validaties waardoor fouten worden geminimaliseerd en goede stuurinformatiemogelijkheden. In april 2018 ging MoleMann 'live'. Daar ging een gedegen implementatietraject aan vooraf. Een intensieve periode waar positief op wordt teruggekeken. Vincent Ariaens, directeur-bestuurder bij MoleMann, vertelt over zijn ervaringen.

'Can do' mentaliteit

"De overgang van een EPD is een van de grootste veranderingen die je kunt doen als zorgaanbieder. Het raakt echt alles. Je hebt je werkprocessen tot in de finesses getuned op het EPD en er zijn bovendien ook verschillen tussen vestigingen en/of teams. Dus de impact van een nieuw EPD is groot en je kunt onmogelijk vooraf precies alles voorspellen." Een intensieve periode dus, de overgang naar een nieuw EPD. Toch kijkt Vincent Ariaens er positief op terug, dankzij de gezamenlijke houding van zowel het projectteam van MoleMann als Medicore: "Ik ben heel blij met hoe wij het als team hebben gewerkt, wij hebben hier een ‘can do mentaliteit’ en dezelfde houding was er ook aan de kant van Medicore."

Kennis en ervaring in de sector

Een van de redenen om te kiezen voor Medicore, was haar trackrecord in de GGZ: "Wij zochten naar een partij met veel kennis en ervaring in de sector, waar wij ook de facturatie van kind en jeugd aan konden toevertrouwen. En omdat Medicore veel meer gevestigde orde is en trackrecord heeft, ook met het borgen van alle financieringsstromen, geeft dat veel meer vertrouwen. Je kunt merken dat ze goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving en vaker met dit bijltje hebben gehakt. Ze hebben kennis over de sector, kennis over het proces en inlevingsvermogen in wat zo’n project voor de organisatie betekent. En wanneer dat nodig is, zijn ze heel duidelijk en dat is erg prettig."

Koploper in ontwikkelingen

Medicore investeert in het bijhouden van ontwikkelingen, zoals op dit moment bijvoorbeeld het VIPP programma. Dit wordt erg gewaardeerd: "Wat ik goed vind aan Medicore is dat ze je meenemen in de ontwikkelingen, zoals VIPP. Dat is echt cruciaal. Dat zijn ontwikkelingen waarin je koploper wilt zijn."

Medicore organiseert regelmatig klantfocussessies, waarin gebruikers van MC EPD meedenken over de specificaties en look en feel van een nieuwe functionaliteit. MoleMann is hierin een actieve deelnemer. Door deze vorm van co-creatie worden de wensen en werkprocessen van de zorgorganisaties meegenomen in de doorontwikkeling van MC EPD.

Over MoleMann

MoleMann is een zorginstelling die door middel van systemische psychiatrie samen met patiënt en diens naasten aan de snelste weg naar herstel werkt in een kleinschalige en persoonlijke omgeving. Daarbij worden alle bronnen rondom de patiënt ingezet om hem of haar te versterken naar herstel. Daartoe wordt samengewerkt met anderen in de keten rondom de patiënt. Bij MoleMann staat de autonomie van de professionals voorop. Er wordt in kleinschalige teams gewerkt en goede ideeën worden aangemoedigd om uit te voeren.

Vincent-Ariaens-Molemann

Vincent Ariaens, directeur-bestuurder bij MoleMann

Medicore whitepapers

 • Data Science in de zorg

  Download deze whitepaper 11 downloads

  Data Science in de zorg

  Data Science in de zorg

  Al jarenlang leggen zorgaanbieders een schat aan data vast over de zorg die zij leveren. Nu is het tijd om al die historische data voor hen te laten werken. Door de snelle technologische ontwikkelingen is Data Science een reële toepassing met enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Grip op declareren

  Download deze whitepaper 11 downloads

  Grip op declareren

  Een stevige basis voor financiele stromen in de jeugd-en pleegzorg

  Om te voldoen aan alle vereisten om een factuur gehonoreerd te krijgen heeft Medicore het administratieve proces slim ingericht. Het belangrijkste fundamentele principe is dat in MC EPD al vanaf het eerste moment van registreren is nagedacht over de juiste facturatie aan het eind van het proces. Voorkomen van uitval …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  Download deze whitepaper 9 downloads

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De NZa heeft in april 2019 regelgeving gepubliceerd voor de nieuwe bekostigingsstructuur van de Zintuiglijk Gehandicaptenzorg die onder de zorgverzekeringswet valt. De wijzigingen zijn groot omdat er gekozen is voor een geheel nieuwe bekostigingsstructuur. In deze whitepaper de nieuwe bekostigingsstructuur in een notendop.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Dataconversie

  Download deze whitepaper 80 downloads

  Dataconversie

  Bij een succesvolle implementatie hoort ook een succesvolle conversie van de data. Medicore heeft veel ervaring met het uitvoeren van dataconversies. Dit gebeurt op een gestructureerde wijze die in deze factsheet wordt besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht