Topmenu

Behandelaars vinden het Medicore EPD heel intuïtief

INTER-PSY werkt al sinds 2012 met het Medicore EPD. “We zijn overgestapt op Medicore omdat onze vorige EPD-leverancier zich terugtrok uit de markt omdat ze alle veranderingen in wet- en regelgeving niet kon bijhouden”, vertelt teamleider zorgadministratie Angelique Wiekens. “Sinds de decentralisatie van Rijksoverheidstaken naar de gemeenten is het up-to-date blijven van het EPD voor ons alleen maar essentiëler geworden. We leveren volwassenenzorg via de Zorgverzekeringswet en jeugdzorg en Wmo via de gemeenten. Vooral voor dat laatste is flexibiliteit van belang, want iedere gemeente stelt zijn eigen regels op het gebied van declaratie. Dat moet je systeem wel kunnen verwerken.”

"De consultants zijn heel goed op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving in alle deelgebieden van de zorg die voor ons relevant zijn, en passen hun software ook direct daarop aan."

Precies dat is waar Tenzinger zich in onderscheidt, stelt hoofd ICT André van der Veen. Hij vertelt: “De consultants van Tenzinger zijn heel goed op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving in alle deelgebieden van de zorg die voor ons relevant zijn, en passen hun software ook direct daarop aan. Ze zitten aan tafel bij de voor ons relevante partijen zoals de Nederlandse Zorgautoriteit. Hierdoor zijn ze in staat om ons via whitepapers snel aangehaakt te houden over ontwikkelingen waarmee wij in onze taakuitoefening te maken krijgen.” Wiekens: “Natuurlijk houden wij die ontwikkelingen zelf ook bij, maar zo’n whitepaper is een heel goede manier om snel te kunnen checken of we goed hebben begrepen wat er allemaal aan nieuwe maatregelen aan zit te komen.”

Wiekens krijgt van behandelaars bij INTER-PSY vaak te horen dat zij het Medicore EPD eenvoudig vinden om mee te werken. “Bij het ontwerp ervan zijn ze heel duidelijk uitgegaan van de gebruiker”, zegt zij, “het is erg intuïtief. Ik merk dat iedere keer als we nieuwe behandelaars trainen in het gebruik ervan. We hebben er zelf nog wel wat maatwerkaanpassingen aan gedaan die wij specifiek voor onze werksituatie nodig hadden. En daar hebben de consultants ook aan meegeholpen, ze staan daar open voor.”

André van Veen en Angelique Wiekens van INTER-PSY

Medicore whitepapers

 • Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Download deze whitepaper

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Een simulatie is een onmisbare schakel in de voorbereiding op het zorgprestatiemodel. Door te simuleren wordt de financiële- en zorgorganisatorische impact van het ZPM in kaart gebracht.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Download deze whitepaper

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  In deze whitepaper lees je hoe ambulant GZ-psycholoog Linda werkt met het wellbee zorgverlenersportaal. Daarnaast gaan we dieper in op de visie achter het wellbee zorgverleners- en cliëntenportaal.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren? Wat betekent dit voor de manier van werken van …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Download deze whitepaper

  Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0

  Vanaf januari 2021 gaat de nieuwe Jeugdwet iJw 3.0 in. Die vervangt de iJw 2.4. Ben je benieuwd wat de wijzigingen voor jouw zorgorganisatie betekenen? Wil je weten wat de 12 declaratievarianten zijn en wat de bijbehorende afspraken zijn voor toewijzing? In de Factsheet ‘Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0’ lees je …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is een oplossing van Tenzinger