Topmenu

Behandelaars vinden het EPD van Medicore heel intuïtief

INTER-PSY werkt al sinds 2012 met het EPD van Medicore. “We zijn daarop overgestapt omdat onze vorige EPD-leverancier zich terugtrok uit de markt omdat ze alle veranderingen in wet- en regelgeving niet kon bijhouden”, vertelt teamleider zorgadministratie Angelique Wiekens. “Sinds de decentralisatie van Rijksoverheidstaken naar de gemeenten is het up-to-date blijven van het EPD voor ons alleen maar essentiëler geworden. We leveren volwassenenzorg via de Zorgverzekeringswet en jeugdzorg en Wmo via de gemeenten. Vooral voor dat laatste is flexibiliteit van belang, want iedere gemeente stelt zijn eigen regels op het gebied van declaratie. Dat moet je systeem wel kunnen verwerken.”

"De consultants van Medicore zijn heel goed op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving in alle deelgebieden van de zorg die voor ons relevant zijn, en passen hun software ook direct daarop aan."

Precies dat is waar Medicore zich in onderscheidt, stelt hoofd ICT André van der Veen. Hij vertelt: “De consultants van Medicore zijn heel goed op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving in alle deelgebieden van de zorg die voor ons relevant zijn, en passen hun software ook direct daarop aan. Ze zitten aan tafel bij de voor ons relevante partijen zoals de Nederlandse Zorgautoriteit. Hierdoor zijn ze in staat om ons via whitepapers snel aangehaakt te houden over ontwikkelingen waarmee wij in onze taakuitoefening te maken krijgen.” Wiekens: “Natuurlijk houden wij die ontwikkelingen zelf ook bij, maar zo’n whitepaper is een heel goede manier om snel te kunnen checken of we goed hebben begrepen wat er allemaal aan nieuwe maatregelen aan zit te komen.”

Wiekens krijgt van behandelaars bij INTER-PSY vaak te horen dat zij het EPD van Medicore eenvoudig vinden om mee te werken. “Bij het ontwerp ervan zijn ze heel duidelijk uitgegaan van de gebruiker”, zegt zij, “het is erg intuïtief. Ik merk dat iedere keer als we nieuwe behandelaars trainen in het gebruik ervan. We hebben er zelf nog wel wat maatwerkaanpassingen aan gedaan die wij specifiek voor onze werksituatie nodig hadden. En daar hebben de consultants ook aan meegeholpen, ze staan daar open voor.”

André van Veen en Angelique Wiekens van INTER-PSY

Medicore whitepapers

 • Administratieve lastenverlichting by Design

  Download deze whitepaper

  Administratieve lastenverlichting by Design

  Administratieve lastenverlichting by Design

  De introductie van Horizontaal Toezicht in de GGZ in combinatie met het nieuwe zorgprestatiemodel biedt een unieke kans, namelijk; het verlichten van administratieve lasten ‘by Design’.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Digitale strategie voor GGZ en Sociaal Domein

  Download deze whitepaper

  Digitale strategie voor GGZ en Sociaal Domein

  Digitale strategie voor GGZ en Sociaal Domein

  De duurzame toegankelijkheid van geestelijke gezondheidszorg en de zorg die wordt verricht binnen het Social Domein staan enorm onder druk. Daarom is er een digitale strategie nodig. Wachtlijsten groeien en zorgvragen worden complexer. Tegelijkertijd vergrijst de bevolking. Als we niets doen, dan moet in 2040 één op de vier Nederlanders …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Digitaal behandelen? Gewoon doen!

  Download deze whitepaper

  Digitaal behandelen? Gewoon doen!

  Digitaal behandelen? Gewoon doen!

  Meerdere systemen, vaak opnieuw inloggen, gegevens dubbel of driedubbel invoeren; allemaal dingen waar jij als zorgprofessional helemaal niet op zit te wachten. Het kan allemaal anders én beter. ICT kan vóór je werken. In deze whitepaper lees je inspirerende verhalen uit de praktijk en tips om morgen zelf aan de …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Veilig werken met een SaaS EPD

  Download deze whitepaper

  Veilig werken met een SaaS EPD

  Het EPD wordt steeds vaker als een ‘Software as a Service’ (SaaS) dienst aangeboden. Hierbij draait het EPD niet op een server bij de eindgebruiker, maar bevindt de server zich in ‘de cloud’. Waar de data ook staat, de zorginstelling is eindverantwoordelijk. In deze whitepaper leest u hoe u vanuit …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is onderdeel van Tenzinger