Topmenu

De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

De Rading Jeugd- & Opvoedhulp en Medicore vertellen over het implementatieproces, waarbij uitvoerig is gekeken naar de werkwijze van De Rading en hoe dit goed ondersteund kan worden in MC EPD.

De Rading is een organisatie die kinderen en gezinnen ondersteunt bij opvoed- en opgroeiproblemen. Renate de Vries, bestuurder bij De Rading vertelt: "Wij zochten een gebruiksvriendelijk programma. Voor ons was het toen wij voor Medicore kozen ontzettend spannend dat er geen pleegzorgmodule in zat. De mogelijkheden van Medicore op ander gebied en de gebruiksvriendelijkheid was doorslaggevend voor de keuze voor MC EPD."

Co-creatie

Medicore begint een implementatietraject altijd met een Patient Journey. Dit heeft ervoor gezorgd dat Medicore De Rading en de werkwijze van De Rading in een hele korte tijd goed leerde kennen en een goed beeld kreeg van de werkwijze van De Rading. De informatie die uit de Patient Journey sessies naar voren kwam, is gebruikt voor de inrichting van MC EPD en de ontwikkeling van de pleegzorgmodule voor De Rading.

Meer weten over De Patient Journey

Starten met een nieuw EPD is een ingrijpende wijziging voor een zorgorganisatie. Er is behoefte aan grip op de uitvoering van de processen en de onderlinge verbanden en afhankelijkheden. Vergelijk het met een grote verbouwing, waarbij een goede bouwtekening nodig is om deze nauwkeurig voor te bereiden. Medicore heeft een eigen methodiek ontwikkeld om tot de ultieme bouwtekening voor de inrichting van het EPD te komen: de Patient Journey.

Download de whitepaper De Patient Journey van Medicore

Meer weten over Medicore en jeugdhulp

Medicore neemt deel aan diverse landelijke en regionale overlegstructuren met betrekking tot het sociale domein. We gebruiken de informatie uit deze overleggen om onze opdrachtgevers te informeren en ons ECD te verbeteren. In deze overlegstructuren doen wij ook voorstellen voor vermindering van de administratieve lasten en een betere automatisering van de processen. In de whitepaper Jeugdhulp 2019-2020 leest u wat er komende jaren op u af gaat komen en hoe Medicore aankijkt tegen deze veranderingen.

Download de whitepaper Jeugdhulp 2019-2020

Medicore whitepapers

 • Dataconversie

  Download deze whitepaper 80 downloads

  Dataconversie

  Bij een succesvolle implementatie hoort ook een succesvolle conversie van de data. Medicore heeft veel ervaring met het uitvoeren van dataconversies. Dit gebeurt op een gestructureerde wijze die in deze factsheet wordt besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Implementeren volgens het boekje

  Download deze whitepaper 80 downloads

  Implementeren volgens het boekje

  Naast goede software is een goede implementatie beslissend voor het succes van het nieuwe EPD. Medicore ziet de implementatie daarom als integraal onderdeel van MC EPD en besteedt hier veel aandacht aan.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Download deze whitepaper 167 downloads

  Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Medicore heeft uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en daarmee zorg te dragen voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. In deze factsheet worden de belangrijkste technische, organisatorische en softwarematige maatregelen besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • De Patient Journey van Medicore

  Download deze whitepaper 245 downloads

  De Patient Journey van Medicore

  De Patient Journey helpt zorginstellingen de kwaliteit van de zorg zichtbaar te verbeteren en zo de patiënt- en cliënttevredenheid te vergroten.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht