Topmenu

De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

De Rading Jeugd- & Opvoedhulp en Medicore vertellen over het implementatieproces, waarbij uitvoerig is gekeken naar de werkwijze van De Rading en hoe dit goed ondersteund kan worden in MC EPD.

De Rading is een organisatie die kinderen en gezinnen ondersteunt bij opvoed- en opgroeiproblemen. Renate de Vries, bestuurder bij De Rading vertelt: "Wij zochten een gebruiksvriendelijk programma. Voor ons was het toen wij voor Medicore kozen ontzettend spannend dat er geen pleegzorgmodule in zat. De mogelijkheden van Medicore op ander gebied en de gebruiksvriendelijkheid was doorslaggevend voor de keuze voor MC EPD."

Co-creatie

Medicore begint een implementatietraject altijd met een Patient Journey. Dit heeft ervoor gezorgd dat Medicore De Rading en de werkwijze van De Rading in een hele korte tijd goed leerde kennen en een goed beeld kreeg van de werkwijze van De Rading. De informatie die uit de Patient Journey sessies naar voren kwam, is gebruikt voor de inrichting van MC EPD en de ontwikkeling van de pleegzorgmodule voor De Rading.

Meer weten over De Patient Journey

Starten met een nieuw EPD is een ingrijpende wijziging voor een zorgorganisatie. Er is behoefte aan grip op de uitvoering van de processen en de onderlinge verbanden en afhankelijkheden. Vergelijk het met een grote verbouwing, waarbij een goede bouwtekening nodig is om deze nauwkeurig voor te bereiden. Medicore heeft een eigen methodiek ontwikkeld om tot de ultieme bouwtekening voor de inrichting van het EPD te komen: de Patient Journey.

Download de whitepaper De Patient Journey van Medicore

Meer weten over Medicore en jeugdhulp

Medicore neemt deel aan diverse landelijke en regionale overlegstructuren met betrekking tot het sociale domein. We gebruiken de informatie uit deze overleggen om onze opdrachtgevers te informeren en ons ECD te verbeteren. In deze overlegstructuren doen wij ook voorstellen voor vermindering van de administratieve lasten en een betere automatisering van de processen. In de whitepaper Jeugdhulp 2019-2020 leest u wat er komende jaren op u af gaat komen en hoe Medicore aankijkt tegen deze veranderingen.

Download de whitepaper Jeugdhulp 2019-2020

Medicore whitepapers

 • Administratieve lastenverlichting by Design

  Download deze whitepaper

  Administratieve lastenverlichting by Design

  Administratieve lastenverlichting by Design

  De introductie van Horizontaal Toezicht in de GGZ in combinatie met het nieuwe zorgprestatiemodel biedt een unieke kans, namelijk; het verlichten van administratieve lasten ‘by Design’.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Digitale strategie voor GGZ en Sociaal Domein

  Download deze whitepaper

  Digitale strategie voor GGZ en Sociaal Domein

  Digitale strategie voor GGZ en Sociaal Domein

  De duurzame toegankelijkheid van geestelijke gezondheidszorg en de zorg die wordt verricht binnen het Social Domein staan enorm onder druk. Daarom is er een digitale strategie nodig. Wachtlijsten groeien en zorgvragen worden complexer. Tegelijkertijd vergrijst de bevolking. Als we niets doen, dan moet in 2040 één op de vier Nederlanders …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Digitaal behandelen? Gewoon doen!

  Download deze whitepaper

  Digitaal behandelen? Gewoon doen!

  Digitaal behandelen? Gewoon doen!

  Meerdere systemen, vaak opnieuw inloggen, gegevens dubbel of driedubbel invoeren; allemaal dingen waar jij als zorgprofessional helemaal niet op zit te wachten. Het kan allemaal anders én beter. ICT kan vóór je werken. In deze whitepaper lees je inspirerende verhalen uit de praktijk en tips om morgen zelf aan de …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Veilig werken met een SaaS EPD

  Download deze whitepaper

  Veilig werken met een SaaS EPD

  Het EPD wordt steeds vaker als een ‘Software as a Service’ (SaaS) dienst aangeboden. Hierbij draait het EPD niet op een server bij de eindgebruiker, maar bevindt de server zich in ‘de cloud’. Waar de data ook staat, de zorginstelling is eindverantwoordelijk. In deze whitepaper leest u hoe u vanuit …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is onderdeel van Tenzinger