Topmenu

De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

De Rading Jeugd- & Opvoedhulp en Medicore vertellen over het implementatieproces, waarbij uitvoerig is gekeken naar de werkwijze van De Rading en hoe dit goed ondersteund kan worden in MC EPD.

De Rading is een organisatie die kinderen en gezinnen ondersteunt bij opvoed- en opgroeiproblemen. Renate de Vries, bestuurder bij De Rading vertelt: "Wij zochten een gebruiksvriendelijk programma. Voor ons was het toen wij voor Medicore kozen ontzettend spannend dat er geen pleegzorgmodule in zat. De mogelijkheden van Medicore op ander gebied en de gebruiksvriendelijkheid was doorslaggevend voor de keuze voor MC EPD."

Co-creatie

Medicore begint een implementatietraject altijd met een Patient Journey. Dit heeft ervoor gezorgd dat Medicore De Rading en de werkwijze van De Rading in een hele korte tijd goed leerde kennen en een goed beeld kreeg van de werkwijze van De Rading. De informatie die uit de Patient Journey sessies naar voren kwam, is gebruikt voor de inrichting van MC EPD en de ontwikkeling van de pleegzorgmodule voor De Rading.

Meer weten over De Patient Journey

Starten met een nieuw EPD is een ingrijpende wijziging voor een zorgorganisatie. Er is behoefte aan grip op de uitvoering van de processen en de onderlinge verbanden en afhankelijkheden. Vergelijk het met een grote verbouwing, waarbij een goede bouwtekening nodig is om deze nauwkeurig voor te bereiden. Medicore heeft een eigen methodiek ontwikkeld om tot de ultieme bouwtekening voor de inrichting van het EPD te komen: de Patient Journey.

Download de whitepaper De Patient Journey van Medicore

Meer weten over Medicore en jeugdhulp

Medicore neemt deel aan diverse landelijke en regionale overlegstructuren met betrekking tot het sociale domein. We gebruiken de informatie uit deze overleggen om onze opdrachtgevers te informeren en ons ECD te verbeteren. In deze overlegstructuren doen wij ook voorstellen voor vermindering van de administratieve lasten en een betere automatisering van de processen. In de whitepaper Jeugdhulp 2019-2020 leest u wat er komende jaren op u af gaat komen en hoe Medicore aankijkt tegen deze veranderingen.

Download de whitepaper Jeugdhulp 2019-2020

Medicore whitepapers

 • Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

  Download deze whitepaper

  Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

  Interoperabel met MC EPD en wellbee: van API's tot ZIB's

  Het ICT-landschap van een zorginstelling is vaak complex. Een gestandaardiseerd en interoperabel EPD helpt dit te versimpelen.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Data Science in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data Science in de zorg

  Data Science in de zorg

  Al jarenlang leggen zorgaanbieders een schat aan data vast over de zorg die zij leveren. Nu is het tijd om al die historische data voor hen te laten werken. Door de snelle technologische ontwikkelingen is Data Science een reële toepassing met enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Grip op declareren in jeugdzorg en pleegzorg

  Download deze whitepaper

  Grip op declareren in jeugdzorg en pleegzorg

  Een stevige basis voor financiele stromen in de jeugd-en pleegzorg

  Om te voldoen aan alle vereisten om een factuur gehonoreerd te krijgen heeft Medicore het administratieve proces slim ingericht. Het belangrijkste fundamentele principe is dat in MC EPD al vanaf het eerste moment van registreren is nagedacht over de juiste facturatie aan het eind van het proces. Voorkomen van uitval …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  Download deze whitepaper

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De NZa heeft in april 2019 regelgeving gepubliceerd voor de nieuwe bekostigingsstructuur van de Zintuiglijk Gehandicaptenzorg die onder de zorgverzekeringswet valt. De wijzigingen zijn groot omdat er gekozen is voor een geheel nieuwe bekostigingsstructuur. In deze whitepaper de nieuwe bekostigingsstructuur in een notendop.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is onderdeel van Tenzinger