Topmenu

Een gebruikersvriendelijk ECD voor mensen die hulpverlening als core business hebben

Curess biedt begeleiding aan kinderen, jongeren en ouders die vastlopen in het leven door bijvoorbeeld ASS, ADHD, ODD en/of een persoonlijkheids- of andere gedragsproblematiek. Curess hecht grote waarde aan het hulpverlenen in het hele systeem van een zorgvrager. Curess levert zorg vanuit het idee dat de identiteitsontwikkeling van zowel kinderen als voor hen belangrijke volwassene(n) onlosmakelijk verbonden zijn met de uitdagingen waar iemand voor komt te staan in het leven.

"De flexibele aanpak van Medicore past goed bij onze organisatie."

Curess geeft zowel ouders als kinderen inzicht in hun eigen gedrag; zelfinzicht bij de ouder kan geweldige kansen bieden voor de ontwikkeling van het kind. Daarnaast biedt Curess individuele begeleiding aan het kind, waarbij het versterken van de eigen vaardigheden centraal staat.

Curess heeft onlangs gekozen voor MC EPD van Medicore. Marcel Koedijk, Directeur-eigenaar Curess Twente en Curess IJsselland vertelt: "Voorheen werkten wij met het ECD van de hoofdaannemer. Nu wij eigen contracten hebben, waren we vrij in onze ECD-keuze. Wij zochten een gebruikersvriendelijk en flexibel ECD. MC EPD is overzichtelijk en gebruikersvriendelijk voor mensen die hulpverlening als core business hebben en ICT als een uitdaging zien. Het heeft niet te veel tussenstappen en is functioneel. Als directeur-eigenaar vind ik het belangrijk dat ik gemakkelijk gegevens zoals omzet per cliënt en omzet per hulpverlener uit het ECD kan halen. Daarnaast wordt er veel creativiteit en flexibiliteit van ons als zorgverlener gevraagd, omdat de zorgomgeving waarin wij als Curess werken continu verandert. Op onze beurt vragen wij daarom creativiteit en flexibiliteit van het ECD. Medicore heeft aangegeven dat de Jeugd(wet) en begeleiding groeimarkten zijn. MC EPD zal op deze gebieden nog continu ontwikkelen. Deze flexibele aanpak past goed bij onze organisatie."

Curess biedt effectieve zorg die op elke plek kan plaatsvinden. "Medicore is webbased; dat past bij onze ambulante zorg. Overal waar een internetverbinding is kunnen onze hulpverleners registreren in MC EPD."

logo-curess

Medicore whitepapers

 • Implementeren volgens het boekje

  Download deze whitepaper 80 downloads

  Implementeren volgens het boekje

  Naast goede software is een goede implementatie beslissend voor het succes van het nieuwe EPD. Medicore ziet de implementatie daarom als integraal onderdeel van MC EPD en besteedt hier veel aandacht aan.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Download deze whitepaper 167 downloads

  Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Medicore heeft uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en daarmee zorg te dragen voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. In deze factsheet worden de belangrijkste technische, organisatorische en softwarematige maatregelen besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • De Patient Journey van Medicore

  Download deze whitepaper 245 downloads

  De Patient Journey van Medicore

  De Patient Journey helpt zorginstellingen de kwaliteit van de zorg zichtbaar te verbeteren en zo de patiënt- en cliënttevredenheid te vergroten.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Jeugdhulp 2019-2020

  Download deze whitepaper 188 downloads

  Jeugdhulp 2019-2020

  De Jeugdwet brengt nog steeds veel onduidelijkheid met zich mee. Er zijn meer dan 5120 uitvoeringsvariaties en administratieprotocollen en de standaard wordt regelmatig aangepast om problemen op te lossen.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht