Topmenu

Privacy en informatiebeveiliging in de zorg

Voldoet uw zorgorganisatie aan de AVG?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 in werking getreden. De AVG stelt strengere eisen op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming dan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp).

In de aanloop naar 25 mei hebben veel zorgorganisaties zich ingezet om maatregelen te treffen om aan de eisen van de AVG te voldoen. Informatiebeveiliging en privacy zijn echter nooit af. Dit betekent voor uw zorgorganisatie dat u privacy en informatiebeveiliging continu moet blijven aanscherpen aan de hand van voortschrijdend inzicht en lessen uit de praktijk.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft ervoor gekozen om vooral kaders te geven voor de invulling van de AVG. Het is nu aan het land om deze kaders te gaan invullen. De Autoriteit Persoonsgegevens is inmiddels gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de nieuwe Europese privacyregels naleven. In dit verkennende onderzoek zijn ook een aantal zorgorganisaties meegenomen.

Is uw organisatie klaar voor de AVG? In de whitepaper 'Word AVG-proof in zeven stappen' nemen wij u mee langs de belangrijkste maatregelen en wijzigingen die van kracht zijn geworden per 25 mei 2018 op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens. Daarbij geven wij u een plan van zeven stappen waarmee u direct aan de slag kunt gaan en dat u kunt gebruiken bij het continu aanscherpen van uw beleid op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Download de whitepaper

whitepaper-AVG

Meldplicht datalekken

Sinds 1 januari 2016 bestaat de meldplicht datalekken. Onder de nieuwe Europese privacywet die sinds 25 mei 2018 geldt, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), blijft de meldplicht datalekken bestaan. Op niet gemelde datalekken staan hoge boetes. In de zorg worden grote hoeveelheden privacygevoelige patiënt- en cliëntdata bewerkt. Hierdoor moet er in de zorg continu aandacht zijn voor deze wetgeving. In de whitepaper 'Meldplicht datalekken in de zorg' geven we antwoord op vragen die leven bij zorgverleners. We voorzien u van informatie waarmee u goed voorbereid bent wanneer een datalek zich voordoet. Aan de hand van duidelijke informatie, checklists en tips.

Download de whitepaper

whitepaper-meldplicht-datalekken

Informatiebeveiligingsbeleid Medicore

Het informatiebeveiligingsbeleid van Medicore is gebaseerd op de normen voor informatiebeveiliging. Medicore is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Medicore is daarnaast in het bezit van een ISAE 3402 verklaring.

Medicore vraagt van haar samenwerkingspartners om minimaal vergelijkbare maatregelen te treffen. Zodoende is ook hostingpartner Sentia in het bezit van een NEN 7510 certificering, ISO 27001 certificering en een ISAE 3402 verklaring.

Certificaal-logos-2

AVG Statement Medicore

Voor opdrachtgevers van Medicore is MC EPD van cruciaal belang in de zorgverlening en bedrijfsvoering. Daarom heeft Medicore vergaand beleid op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Hiermee voldoet Medicore aan de vereisten uit Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en draagt Medicore zorg voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. Alle maatregelen leveren een bijdrage aan de drie pijlers van informatiebeveiliging: vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid.

In het AVG Statement Medicore leest u welke maatregelen Medicore treft om het veilig werken met MC EPD en wellbee te borgen en op welke wijze Medicore met MC EPD en wellbee aan de AVG voldoet.

Download het AVG Statement Medicore

Medicore Whitepapers

  • AVG Statement Medicore

    Download deze whitepaper 45 downloads

    AVG Statement Medicore

    Medicore vindt het belangrijk dat de gegevens van opdrachtgevers en cliënten goed beschermd zijn. Daarom heeft Medicore vergaand beleid op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. In dit Statement vertellen we u op welke wijze Medicore met MC EPD en wellbee aan de AVG voldoet.

    Mail mij deze whitepaper

    De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
  • VIPP GGZ Subsidieregeling

    Download deze whitepaper 60 downloads

    VIPP GGZ Subsidieregeling

    VIPP GGZ levert een bijdrage aan het vergroten van de eigen regie van de cliënt over zijn of haar zorgproces. Het Ministerie van VWS stelt 50 miljoen euro subsidie beschikbaar voor VIPP GGZ. In deze whitepaper leest u meer over de VIPP GGZ subsidieregeling.

    Mail mij deze whitepaper

    De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
  • Word AVG-proof

    Download deze whitepaper 691 downloads

    Word AVG-proof

    Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. In deze whitepaper nemen wij u mee langs de belangrijkste maatregelen en wijzigingen op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens.

    Mail mij deze whitepaper

    De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
  • VIPP voor zelfstandige behandelcentra

    Download deze whitepaper 85 downloads

    VIPP voor zelfstandige behandelcentra

    Om zorgorganisaties extra stappen te laten zetten om de patiënt toegang te geven tot de eigen medische gegevens is door het Ministerie van VWS het VIPP-programma ontwikkeld voor zelfstandige behandelcentra. In deze whitepaper wordt beschreven op welke wijze Medicore invulling geeft aan het VIPP-programma.

    Mail mij deze whitepaper

    De velden met een asterisk(*) zijn verplicht

Medicore gebruikt cookies

Medicore gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan medicore.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze website volgen. Hiermee kunnen wij de website aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media.

Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer