Topmenu

ZKN onder de indruk van Medicore

Deel:

Medicore biedt een zeer gestructureerde download voor VIPP module A1

Onlangs hebben we aan de leden van het VIPP projectteam van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) laten zien hoe ver we staan in de ontwikkelingen voor het aan de patiënt aanbieden van een download van de medische gegevens, de zogenaamde VIPP module A1 voor ZBC's en klinieken. ZKN gaf aan erg onder de indruk te zijn van wat Medicore op dit moment al gerealiseerd heeft. De download van medische gegevens ziet er zelfs meer gestructureerd uit dan nodig is voor module A1. Dit is met name erg handig voor de patiënt. De download van de medische gegevens is hiermee een goed leesbare en bruikbare PDF.

Het is prettig om te horen dat we op de goede weg zijn. We gaan komende tijd druk aan de slag met de laatste aanpassingen zodat wij de functionaliteit op 1 augustus 2018 kunnen aanbieden aan onze opdrachtgevers. Ruim voor de deadline, zodat de zelfstandige behandelcentra en klinieken voldoende tijd hebben om de nieuwe functionaliteit te implementeren en de audit aan te vragen.

Dien vóór 1 oktober de auditaanvraag in

Het uitgangspunt van VIPP voor zelfstandige behandelcentra is dat in 2020 alle Nederlanders digitaal toegang hebben tot hun medische gegevens. De eerste stap hierin is dat de patiënt zijn medische gegeven kan downloaden, VIPP module A1. De deadline voor module A1 komt steeds dichterbij. Zelfstandige behandelcentra moeten vóór 1 oktober 2018 de auditaanvraag ingediend hebben. Dit betekent dat EPD-leveranciers vóór 1 oktober klaar moeten zijn voor de oplevering van de software voor module A1.

Medicore is op dit moment druk bezig met de laatste software ontwikkelingen om aan de vereisten van VIPP module A1 te voldoen. De download van de medische gegevens moet minimaal de volgende medische informatie over de patiënt tonen:

  • elementen van de Basisgegevensset Zorg (BgZ)\
  • specialistenbrieven
  • ontslagbrieven
  • laboratoriumuitslagen
  • radiologieverslagen
  • gebruikte type implantaat

Wilt u meer lezen over VIPP voor zelfstandige behandelcentra? Download onze whitepaper.

whitepaper-wellbee-VIPP-voor-ZBCS

Audit-vipp-zbc
Medicore is onderdeel van Tenzinger