Topmenu

Zevende implementatie MC EPD bij Zorg van de Zaak een feit

Deel:

Zevende implementatie MC EPD bij Zorg van de Zaak een feit

Sinds kort werkt In de Bres, Christelijk instituut voor GGZ, met software van Medicore. Dit is de vijfde implementatie die wij dit jaar hebben afgerond voor Zorg van de Zaak Netwerk. Eerder al werkten twee andere bedrijven binnen het netwerk met MC EPD. In het totaal werken nu zeven bedrijven van Zorg van de Zaak Netwerk met MC EPD en het wellbee zorgverlenersportaal.

Verschillende types zorg
Zorg van de Zaak Netwerk biedt met de verschillende bedrijven verschillende soorten zorg. Van verslavingszorg bij Rodersana tot conflictbemiddeling bij Mediation en van psychische hulpverlening bij Skils tot de behandeling van eetstoornissen bij Co-eur. “Dat is het mooie van MC EPD,” zegt Mark Nieuwenhuis, projectleider bij Medicore, “ondanks al deze verschillende vormen van zorg kunnen we alle bedrijven goed bedienen met ons EPD, omdat ons product breed inzetbaar is. We hebben bij elke implementatie opnieuw gekeken naar de meest optimale inrichting, passend bij de werkwijze van het bedrijf. Dat maakte het interessante en uitdagende implementaties. Het was een intensief project en we zijn trots op het eindresultaat!”

In de Bres
In de Bres is er voor kinderen, jongeren en volwassen die hulp zoeken bij psychische problemen. Bij In de Bres wordt sinds kort met MC EPD en wellbee gewerkt. De eerste reacties druppelen binnen en zijn overwegend positief. Het is altijd even wennen om met een nieuwe applicatie te gaan werken natuurlijk, maar gebruikers ervaren nu al veel voordelen van de vooraf ingerichte zorgtrajacten. In het wellbee zorgverlenersportaal kunnen ze de werkzaamheden van vandaag goed (over)zien. Ook over de implementatie is In de Bres tevreden. “Onze Medicore consultant heeft ons goed gehoord en begrepen en daardoor een goed ingerichte applicatie opgeleverd.”

Enthousiaste reacties op EPD en wellbee bij Rodersana
MC EPD en het wellbee zorgverlenersportaal gingen bij Rodersana eerder dit jaar al live, in juni. We scoorden een 8 in een enquête die is gehouden onder gebruikers van het EPD en wellbee. Daar zijn we heel blij mee! In de enquête scoort de performance van MC EPD heel goed. De software wordt als zeer stabiel ervaren en reageert snel. Ook het overzicht, de eenvoud van de software en de makkelijke en laagdrempelige manier van verslagleggen zijn onderdelden waar de mensen die ermee werken heel blij van worden. En daar doen we het uiteindelijk voor.

Samenwerking
Anton van Bekkem, IT Projectleider van Zorg van de Zaak Netwerk, geeft aan dat hij de samenwerking heel prettig vond. “De communicatie was open en transparant. Ook bij uitdagingen had ik het gevoel dat we echt samenwerkten en naast elkaar stonden en niet tegenover elkaar. Een goed voorbeeld daarvan is hoe we samen de mogelijkheden hebben verkend om bij Rodersana groepssessies vooruit te plannen zonder daar al cliënten bij in te plannen. Zo hebben we samen echt een optimalisatieslag gemaakt. Ik heb ook gemerkt dat iedereen altijd bereid is om een stapje extra te zetten als dat nodig is, bijvoorbeeld voor een extra test of extra conversie.”

Bij elke implementatie is een afvaardiging van het betreffende Zorg van de Zaak Netwerk bedrijf nauw betrokken geweest. Samen met Medicore consultants hebben zij gekeken wat de behoeftes waren en hoe de werkprocessen binnen MC EPD geoptimaliseerd zouden kunnen worden. De inbreng van de projectleden was zeer waardevol. Bij vier van de vijf nieuwe implementaties zijn conversies uitgevoerd. Lopende en historische cliënt- en zorgtrajectgegevens uit de oude applicaties zijn overgezet naar MC EPD. “Hierbij hebben onze database-specialisten goede afstemming gehad met de projectleden van de bedrijven, de implementatie consultants en de database-specialisten van Medicore. Dit is geen sinecure en is met verve gerealiseerd,” laat Anton van Bekkem weten.

Efficiënter werken met MC EPD en wellbee
De software van Medicore helpt de Zorg van de Zaak Netwerk bedrijven hun dienstverlening te optimaliseren. Anton van Bekkem: “Door de inrichting van de zorgpaden kunnen we efficienter en eenduidiger werken. De formuliervelden zijn heel helder en helpen onze kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Zorgverleners worden gehopen om de juiste gegevens op de goede plek te registreren. Door deze gestructureerde manier van werken is het mogelijk overzichtelijke verslagen op te leveren aan onze cliënten en om eenduidige rapportages te maken.”

Keuze voor Medicore
Afgelopen jaar implementeerden we bij vijf bedrijven binnen het netwerk MC EPD. Twee andere organisaties binnen het netwerk werken al jaren met Medicore. De tevredenheid over de software bij Ra-Medical (obesitascentrum) Ready for Change (ambulante verslavingszorg) waren onder meer aanleiding voor Zorg van de Zaak Netwerk om ook andere labels te migreren. Maar dat was niet het enige. “De mogelijkheden voor 2 factorauthenticatie, de groepsregistratie en de uitgebreide mogelijkheden om te koppelen met andere softwarepakketten, wogen zwaar bij de keuze voor Medicore. Daarnaast is het voor een Shared Service IT afdeling natuurlijk ook fijn dat we van vijf systemen nu terug zijn gegaan naar één, wat een behoorlijke vereenvoudiging van ons applicatielandschap is”, legt Anton van Bekkem uit.

 

Over Zorg van de Zaak Netwerk
Doelstelling van Zorg van de Zaak Netwerk is ervoor te zorgen dat werknemers beter inzetbaar zijn en blijven. De visie is dat mensen gelukkiger zijn als ze kunnen participeren in werk en maatschappij. Daarom streeft Zorg van de Zaak ernaar om mensen te laten deelnemen en helpen we op alle momenten dat dit niet zo is. Hiermee wil men een wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonder, vitaler en gelukkiger Nederland.

 

Email mij de whitepaper 'implementeren volgens het boekje'

Medicore is onderdeel van Tenzinger