Topmenu

VIPP GGZ update

Deel:

VIPP GGZ update

Op 10 maart was Medicore aanwezig op de projectleidersbijeenkomst van VIPP GGZ. Veel opdrachtgevers zijn net gestart met de implementatiefase van module A1. Tijdens de bijeenkomst werd benadrukt dat ook als niet alle ZIBs in het zorgproces worden vastgelegd, je wel tijdens de audit moet kunnen aantonen dat dit mogelijk is in het EPD.

Dat betekent:

  1. Ambulant (zonder medicatie ZIB’s en klinische ZIB), moet je alle 23 ZIBs kunnen tonen in het EPD. Je hoeft ze niet allemaal vast te leggen. 10% van deze 23 ZIB’s mogen ‘uitvallen’ in verband met de 90% norm.
  2. Ambulant + medicatie (zonder klinische ZIB), moet je alle 28 ZIB’s kunnen tonen in je EPD. Je hoeft ze niet allemaal vast te leggen. 10% van deze 28 ZIBs mogen ‘uitvallen’ in verband met de 90% norm.
  3. Klinisch (alle ZIBs), moet je alle 29 ZIBs kunnen tonen in het EPD. Je hoeft ze niet allemaal vast te leggen. 10% van deze 29 ZIBs mogen ‘uitvallen’ in verband met de 90% norm.

Ook werden er andere vragen behandeld. Zo werd duidelijk dat bij de ZIB Probleem de DSM5 kan worden vastgelegd. Er wordt op dit moment gewerkt aan de publicatie van de SNOMED lijst voor DSM5. Dit zien we ook bij de ZIB Functionele /mentale status. De ZIB Verrichting is nog in ontwikkeling en er komt een lijst met GGZ verrichtingen. Ook wordt er gewerkt aan de publicatie van de SNOMED lijst voor de verrichtingen.

 

Medicore is onderdeel van Tenzinger