Topmenu

VIPP 5 van start

Deel:

VIPP 5 van start

Vanaf vorige week is VIPP 5 officieel van start! VIPP 5 is de nieuwe VIPP-subsidieregeling voor medisch specialistische zorg. Het is de opvolger van VIPP 1 en 2 voor ziekenhuizen en specialistische zorgaanbieders.

VIPP 5 gaat een stapje verder dan VIPP 1 en 2. Die regelingen waren vooral gericht op de uitwisseling van gegevens tussen patiënt en professional. VIPP 5 richt zich op het uitwisselen van medische gegevens met PGO's en tussen instellingen onderling. En op het daadwerkelijk hergebruik van informatie, waarbij eenmalig vastleggen en meervoudig gebruik het uitgangspunt is. Dit betekent dat de behandelaar de informatie niet over hoeft te typen, en dat de patiënt niet bij elke zorgverlener hetzelfde verhaal hoeft te vertellen.

Startmonitor VIPP 5 aanvragen en invullen voor eind april

Het is belangrijk de startmeting nu alvast aan te vragen. De aanvraag voor de startmeting moet voor eind april ingevuld zijn. Aanvragen kan via vipp@zkn.nl. Zonder startmeting is het niet mogelijk de subsidie aan te vragen. De startmonitor is beschikbaar vanaf 1 maart 2020. Aanmelding voor de startmonitor is geen verplichting om het programma ook daadwerkelijk te doorlopen. Daarom adviseren wij u de aanvraag voor de startmonitor in te dienen, zodat u er zeker van bent dat u straks de subsidie aan kunt vragen.

Modules VIPP 5 subsidieregeling

VIPP 5 is opgebouwd uit drie modules:

Module 1: digitale informatie-uitwisseling met PGO
Deadline: 31-12-2021
Module 2: informatie-uitwisseling met PGO en patiënt kan informatie terugzenden richting instelling vanuit PGO (tweerichtingsverkeer)
Deadline: 31-12-2022
Module 3: Digitale informatie-uitwisseling tussen instellingen
Deadline: 31-12-2022

 

De regeling is gestart op 12 februari 2020 en loopt tot 1 januari 2023. Medicore helpt u graag  bij het opstellen en uitvoeren van de plannen. Meer informatie of vragen rondom de VIPP5 regeling? Neem dan contact met ons op!

Bron: Staatscourant 7935

 

Medicore is onderdeel van Tenzinger