Topmenu

Terugblik op feestelijke Medicore Klantendag

Deel:

Terugblik op feestelijke Medicore klantendag

Afgelopen vrijdag vierden we onze 15e verjaardag met onze opdrachtgevers in De Fabrique in Utrecht. We kijken terug op een mooie klantendag met leerzame en inspirerende sessies en vooral, enthousiaste bezoekers! Leuk dat u er was en ons 15-jarige bestaan met ons mee wilde vieren. Kon u er niet bijzijn? We nemen u in deze terugblik nog even mee in de hoogtepunten van de dag.

CEO Boris Hololtcheff opende de dag met een korte vooruitblik op ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Duurzame toegankelijkheid van hoogwaardige zorg is één van de grote uitdagingen. Het is vooral een demografisch probleem: een vergrijzende bevolking en te weinig mensen om die te verzorgen. Als we doorgaan zoals nu, dan moet in 2040 1 op de 4 mensen in de zorg werken om aan de enorme zorgvraag te voldoen. De factor ‘tijd’ gaat dus een (nog) grotere rol spelen. We moeten mensen en middelen efficiënter inzetten en techniek en data beter en slimmer benutten, aldus Hololtcheff.

Key-note speaker Erik-Jan Vlieger
Erik-Jan Vlieger, arts, ondernemer en schrijver van het boek ‘Het nieuwe brein van de dokter’, vertelde over het sterk veranderende artsenberoep. De arts van de toekomst gaat volgens hem anders om met kennis. Want, hoeveel hypotheses kan een mensenbrein eigenlijk aan? En is het brein dan wel een goede kennisdrager? Of moeten we op een nadere manier naar het vastleggen en benutten van kennis gaan kijken? Vlieger ziet in data science en software veel mogelijkheden die de zorgverlener hierin kunnen ondersteunen.

Leerzame en inspirerende subsessies
Medewerkers van Medicore van verschillende afdelingen gaven workshops waaraan klanten konden deelnemen. Zo was er een sessie met life hacks voor MC EPD gebruikers. Wist u bijvoorbeeld dat u heel makkelijk het specialisme kunt onthouden bij het maken van een afspraak?

En wat hebben bootjes met bedrijfsprocessen te maken? Samen met consultants uit één van onze GGZ teams gingen klanten aan de slag met papieren bootjes om hun eigen processen in kaart te brengen. Verder was er een sessie met UX-designers over usability en accesibility van onze wellbee-portalen, werd de vertaling van complexe wet- en regelgeving naar functionaliteiten in onze software geschetst door een informatie-analist, verkenden we met elkaar op interactieve wijze de klantportal, was er een paneldiscussie over interoperabiliteit en namen we een kijkje in de e-health functionaliteiten en wellbee.

Kennismaken met Tenzinger op het Tenzingerplein
Op het Tenzingerplein kon iedereen kennismaken met de Tenzinger bedrijven. Collega’s van Cure4  en Vitaalpunt lieten hun diensten en producten zien. Partner Socialrun was natuurlijk ook vertegenwoordigd om aandacht te vragen voor het goede werk van hun stichting. Medewerkers  van het Customer Support team waren live aan het werk, want feest of niet, het werk gaat natuurlijk ook gewoon door! In de gameroom konden bezoekers gamen, darten en tafelvoetballen, net zoals bij ons op kantoor kan.

De dag werd afgesloten door BuroStrakz met hun act ‘Het Ministerie van Latere Zorg’. Met een aantal korte scenes legden ze een aantal pijnpunten met veel humor bloot. Bijvoorbeeld de inzage van dossiers door cliënten en de toenemende digitalisering. Het was het voor velen in de zaal een feest der herkenning, want er werd veel gelachen!

Iedereen die aanwezig was en ons heeft geholpen er zo’n mooie dag van te maken, bedankt! Op naar de volgende 15 jaar! Zien we u in 2035 in Ambulanterveen?

Medicore is onderdeel van Tenzinger