Topmenu

Tenzinger kiest ITVisors (Intersystems) als DVZA-partner

Deel:

Tenzinger kiest voor ITVisors (Intersystems) als DVZA-partner

Vanaf 1 juli 2020 moet iedere Nederlander digitaal en gratis toegang hebben tot zijn medische gegevens. Dat kan bijvoorbeeld via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Om deze toegang te regelen is het MedMij Afsprakenstelsel ontwikkeld. Binnen dit Afsprakenstelsel zijn er twee domeinen: het persoonsdomein en het zorgaanbiedersdomein. In het persoonsdomein krijgt de zorggebruiker (patiënt, cliënt of burger) toegang tot zijn eigen omgeving, namelijk de PGO via een dienstverlener persoon (DVP). Vanuit de PGO kan de zorggebruiker de informatie die zorgverleners over hem hebben vastgelegd in hun zorgsystemen, opvragen of juist informatie delen met de zorgverlener. Om de uitwisseling van medische gegevens tussen zorgaanbieder en zorggebruiker te versnellen zijn er door het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschappen en Sport (VWS) verschillende subsidieprogramma’s gestart. Veel opdrachtgevers binnen Tenzinger nemen deel in deze VIPP-programma’s.

Om gegevens volgens het MedMij Afsprakenstelsel te kunnen ontsluiten, moet een zorgaanbieder beschikken over minstens één Authorization Server (AS) en één Resource Server dispatcher (RS). De AS handelt de identificatie en authenticatie van de zorggebruiker af en de autorisatie van de PGO voor het verzamelen van gegevens bij en het delen van gegevens met de zorgaanbieder. De RS faciliteert de daadwerkelijke gegevensuitwisseling tussen de PGO van de zorggebruiker en de DVZA van de zorgaanbieder op basis van door MedMij vastgestelde gegevensdiensten.

Contract met DVZA-leverancier

Iedere zorgverlener moet een contract afsluiten met een DVZA-leverancier voor de ontsluiting van de medische gegevens van een zorggebruiker. Na het afsluiten van het contract dient de het Elektronisch Patiënten/Cliënten Dossier (EPD/ECD) van de zorgverlener in combinatie met de DVZA gekwalificeerd te worden voor het MedMij Afsprakenstelsel.

Kostenbesparing voor opdrachtgevers Medicore

Omdat het EPD van Medicore een SaaS gerichte oplossing is, hoeft dit Kwalificatietraject maar 1 keer uitgevoerd te worden voor alle opdrachtgevers van Medicore. Dit bespaart veel tijd en geld. Dit geldt ook voor de andere labels van de Tenzinger-groep. De Tenzinger-groep is ervan overtuigd door deze combinatie veel te besparen voor onze opdrachtgevers.

ITVisors is een softwareleverancier die bedrijven helpt om hun processen te automatiseren. Dit doen ze met verschillende partners. Eén van deze partners is Intersystems. De DVZA-module die ITVisors heeft gebouwd, is gebaseerd op het IRIS-platform van Intersystems. Zij hebben, in andere trajecten, al veel ervaring opgedaan met de DVZA-module en het bijbehorende kwalificatietraject.

Tenzinger en ITVisors hebben er het volste vertrouwen in dat zij voor al hun klanten de juiste keuze hebben gemaakt en we gaan dan ook met het volste vertrouwen de volgende fase van de verschillende VIPP-programma’s in.

Medicore is onderdeel van Tenzinger