Topmenu

Socialrun is enorme oppepper voor openheid rondom psychische aandoeningen

Deel:

Socialrun is enorme oppepper voor openheid rondom psychische aandoeningen

De Socialrun 2019 is van start! Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) gaf vanmorgen in Soesterberg het startsein. Voordat de 41 teams begonnen aan de 555 km estafetteloop spraken Siep Kosse en Boris Hololtcheff met de staatssecretaris. Blokhuis: “Dit evenement is een enorme oppepper voor iedereen die zich inzet voor meer openheid rondom psychische aandoeningen.” En dat is precies de reden dat Medicore de Socialrun sponsort én zelf met Team Medicore & Friends meeloopt.

Op de vraag van de staatssecretatis waarom Medicore de Socialrun sponsort geven Siep Kosse, manager Marketing & Sales en Boris Hololtcheff, directeur Medicore antwoord. Boris: “Medicore is een softwareleverancier. We behandelen zelf geen cliënten, maar iedereen kent wel iemand in zijn directe omgeving die te maken heeft (gehad) met een psychische aandoening. Wij voelen ons betrokken bij dit thema en zetten ons graag in voor meer openheid.”

Siep voegt daar aan toe dat Medicore erg actief is als softwareleverancier binnen de GGZ. “Door zelf ook met een team mee te lopen leren we zorgverleners, specialisten en cliënten binnen de GGZ beter kennen. Dat zijn de mensen die met onze software werken en op deze manier krijgen we meer inzicht in wat hen bezighoudt. We willen ons graag verbinden met hen.”

Paul Blokhuis noemt de Socialrun ‘een enorme oppepper voor iedereen die zich inzet voor meer openheid rondom psychische aandoeningen’ en daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Daarnaast is het ook een ontzettend leuk, sportief evenement. “We doen voor de tweede keer mee aan de Socialrun. De sfeer is ontzettend goed. Het is 3 dagen lang een feestje,” lacht Siep.

Paul Blokhuis is ook benieuwd naar onze visie op de toepassing van e-health. Boris en Siep geven beiden aan dat Medicore daar heel ver mee is. “Een positieve ontwikkeling”, benadrukt Blokhuis.  Helaas was er daarna geen tijd meer om hierover verder te praten, want er moet nog 555 km gelopen worden, maar wij zouden hierover graag nog eens meer de diepte ingaan met de staatssecretaris en zijn collega’s!

Zo helpt u de Socialrun een stapje verder

Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit prachtige doel? U kunt de Socialrun sponsoren door kilometers te adopteren. 1 km = 5 euro. Ga naar Team Medicore & Friends om kilometers te adopteren en een bericht voor ons team achter te laten.

Volg team Medicore & Friends

Volg online het laatste nieuws van team Medicore & Friends via Facebook, Twitter en LinkedIn. Bekijk de foto's op Instagram of via #socialrunmedicore en #medicoresocialrun.  Alle teams finishen zondag 22 september bij het TeGek?! Festival. U bent van harte welkom in Soesterberg of langs de route.

Team Medicore & Friends 2019

Medicore is onderdeel van Tenzinger