Topmenu

Pento live met MC EPD

Deel:

De 105 medewerkers van Pento Vroegbehandeling zijn onlangs gestart met de registratie van hun activiteiten in MC EPD. Tijdens de training gaven meerdere medewerkers aan MC EPD een erg prettig en gebruiksvriendelijk systeem te vinden. Een secretaresse van Pento zegt: “Dit is wel heel erg overzichtelijk, ik vind het nu al fijner werken dan ons vorige ECD.” “Appeltje, eitje”, volgens een behandelaar van Pento.

De agenda, de behandelingenregistratie en het dossier zijn geheel gemodelleerd volgens de gehanteerde processen van Pento.

In september 2017 is gestart met de implementatie van MC EPD bij Pento. Door de best-practice implementatietechniek van Medicore en de daadkrachtige projectgroep, die bestond uit medewerkers van Pento en consultants van Medicore, is de implementatie in drie maanden succesvol uitgevoerd. Begin januari zijn alle medewerkers van Pento Vroegbehandeling getraind in het gebruik van MC EPD, waarna ze direct zijn gestart met de registratie van zorg.

Samen met de projectgroep van Pento zijn de zorgprogramma’s met cliëntprofielen en behandelprofielen in MC EPD ingericht. Binnen MC EPD is de relatie aangebracht tussen activiteiten binnen het zorgprogramma, de bijbehorende afspraken in de agenda en de daaruit volgende verslaglegging in het dossier. De agenda, de behandelingenregistratie en het dossier zijn geheel gemodelleerd volgens de gehanteerde processen van Pento. Doordat de inrichting van MC EPD naadloos aansluit op de werkwijze van Pento, neemt de registratiedruk af en kunnen behandelaren efficiënter werken en houden daarmee meer tijd over voor de behandeling van de cliënt.

Onderdeel van de implementatie was een conversie van de cliënten vanuit het oude ECD van Pento. Medicore heeft inmiddels veel ervaring met de dataconversie uit verschillende ECD’s, waardoor we de conversie voor Pento succesvol en snel hebben kunnen uitvoeren. De dataconversie naar MC EPD zorgt ervoor dat de behandelaren kunnen blijven werken met de historisch geregistreerde cliëntdata.

logo-pentoOver Pento

Pento is er voor iedereen die problemen heeft op het gebied van gehoor, taal en/of spraak. Pento doet onderzoek, adviseert en begeleidt deze mensen en de mensen in hun omgeving. Pento bestaat uit 8 audiologisch centra, een vroegbehandeling (met behandelcentra), het duizeligheidsinstituut en het dyslexienetwerk. De audiologische centra hebben locaties in Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Ede, Leeuwarden, Hengelo, Utrecht en Zwolle.

MC-EPD-Training
Medicore is onderdeel van Tenzinger