Topmenu

Oogcentrum Eibergen kiest voor Medicore

Deel:

Oogcentrum Eibergen kiest voor Medicore

Onlangs koos Oogcentrum Eibergen voor Medicore. Doorslaggevend waren onder andere de koppelmogelijkheden van Medicore. Dat scheelt een hoop administratielasten én maakt ze Vipp-proof.

Koppelen

IFA wordt wereldwijd toegepast voor specialistische oogheelkundige dossiervoering en ook Oogcentrum Eibergen maakt gebruik van dit systeem. Medicore levert de aanvullende functionaliteiten voor agendabeheer, zorgadministratie en facturatie. Daarbij is het essentieel dat die twee systemen makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Dát is geen probleem voor Medicore. Medicore realiseert samen met IFA een koppeling tussen de twee systemen. Zo is er een automatische uitwisseling van de patïentenregistratie vanuit MC EPD naar IFA en kan de medische verslaglegging die in IFA is gedaan vanuit MC EPD worden teruggelezen.

VIPP

Bovendien realiseert Medicore een koppeling met het EVS (medicatie voorschrijf systeem) van Oogcentrum Eibergen. In het kader van VIPP worden de koppelingen zodanig uitgevoerd dat deze kunnen worden ingezet voor de VIPP B1 en A2. Zo wordt het EVS aangesloten op het LSP (Landelijk Schakelpunt) en wordt het medisch dossier en medicatieoverzicht beschikbaar gesteld voor de patiënt.

Rob den Heijer, manager software development vertelt:

“Medicore ontwikkelt producten waar mogelijk gestandaardiseerd en adopteert moderne technieken voor informatie-uitwisseling”. Dit leidt tot gebruikersvriendelijke software die uitstekend past in het applicatielandschap van de zorginstelling en haar samenwerkingspartners. Een gestandaardiseerd en interoperabel EPD levert eindgebruikers tijdswinst op doordat werkzaamheden in aanzienlijk minder handelingen worden uitgevoerd.

Meer weten over het wellbee cliëntportaal? Download dan onze whitepaper.

Download het artikel over het cliëntportaal uit het EPD magazine

Medicore is onderdeel van Tenzinger