Topmenu

MedMij label en Meervoudig Assessment TVS

Deel:

MedMij label en Meervoudig Assessment TVS

MedMij zorgt ervoor dat iedereen die dat wil, kan beschikken over zijn eigen gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Zo’n omgeving – een app of website – moet op een beveiligde en vertrouwde manier met de zorginformatiesystemen van zorgaanbieders kunnen communiceren. MedMij stelt hiervoor de spelregels op.

Zo kan de patiënt straks gezondheidsinformatie die op verschillende plekken bewaard wordt, in één volledig overzicht bekijken en beheren. En kan hij deze data veilig en vertrouwd delen met zijn zorgverleners, waar en wanneer hij wil. MedMij regelt dat een persoonlijke gezondheidsomgeving en de zorginformatiesystemen van zorgaanbieders niet alleen op een beveiligde, maar ook op een eenduidige manier met elkaar kunnen communiceren.

MedMij kwalificatie en acceptatie

Tenzinger heeft zich - samen met DVZA (Dienst Verlener Zorg Aanbieder) Itzos aangemeld voor de MedMij kwalificatie en acceptatie. De kwalificatie is gestart op 15 februari 2021 en de acceptatie is gestart op 15 maart 2021. De verwachtte datum voor het behalen van het MedMij label is eind mei 2021.

Meervoudig assessment voor TVS

Aansluitend aan het behalen van het MedMij label, voeren Tenzinger en Itzos ook een meervoudig assessment uit voor aansluiting op het Toegang Verlening Service (TVS). TVS maakt het voor overheidsorganisaties eenvoudig om via inlogmiddelen zoals eHerkenning en DigiD hun digitale dienstverlening te ontsluiten voor ondernemers en burgers. Deze inlogmiddelen worden beschikbaar gesteld door publieke en private partijen.

TVS fungeert als toegangspoort voor dienstverleners. Daardoor is het niet langer nodig dat overheidsorganisaties zelf aansluitingen ontwikkelen en beheren voor deze inlogmiddelen. TVS neemt daarmee overheidsorganisaties een zorg uit handen, ook als er nieuwe inlogmiddelen komen. TVS wordt beheerd en uitgevoerd door DICTU, in opdracht van het ministerie van BZK.
Doordat Tenzinger ervoor kiest hier een meervoudig assessment uit te voeren, is het niet nodig dat zorginstellingen hier apart jaarlijks een audit voor uitvoeren.

Meer informatie over MedMij lees je bij de veelgestelde vragen voor een zorggebruiker.

Onderstaande tijdslijn geeft een overzicht van de activiteiten.

Medicore is een oplossing van Tenzinger