Topmenu

Medicore sluit zich aan bij Nuts

Deel:

Medicore sluit zich aan bij Nuts

Met de technologische mogelijkheden van nu is het belangrijk er dat er een communicatienetwerk komt dat zorgverleners met elkaar verbindt. Dat vindt Medicore én dat vindt Nuts. Daarom sloten wij ons bij Nuts aan.

Nuts is een samenwerkingsverband waarin een aantal softwareleveranciers een decentraal, open source communicatienetwerk voor de zorg regelen. Het doel van Nuts is om de mogelijkheid te bieden patiëntgegevens makkelijk en veilig uit te wisselen tussen alle zorgverleners in Nederland. Daar is infrastructuur voor nodig waarmee losse communicatie- en datasystemen in de zorg met elkaar verbonden kunnen worden. Van medisch specialistische zorg tot geestelijke gezondheidszorg.

Een cliënt ontvangt vaak zorg van meerdere zorgverleners. Deze instellingen hebben informatie van elkaar nodig. Daardoor ontwikkelt de zorg zich tot een netwerk waarin zorginstellingen, verzekeraars, behandelaren en cliënten met elkaar samen werken. Interoperabiliteit is belangrijk om goede zorg te kunnen garanderen. Interoperabiliteit is de mogelijkheid om softwaresystemen met elkaar te laten communiceren, samen te werken en data uit te wisselen. Bijvoorbeeld tussen systemen van verschillende zorgverleners.

Veel softwarepakketten bieden al dit soort koppelingen. Medicore natuurlijk ook. Maar nu ontwikkelt en bouwt iedere leverancier zijn eigen koppelingen. Dat is duur en tijdrovend. Met Nuts verenigen wij de kennis om een gemeenschappelijke technische basis te creëren. Daardoor wordt het op termijn voor leveranciers makkelijker en goedkoper nieuwe koppelingen te realiseren. Daar heeft iedereen profijt van en daar willen wij graag aan bijdragen.

 

Nuts logo
Medicore is onderdeel van Tenzinger