Topmenu

Nieuwe kliniek Zuyderwende kiest voor Medicore

Deel:

Nieuwe kliniek Zuyderwende kiest voor Medicore

Binnenkort opent Zuyderwende, een nieuwe kliniek voor verslavingszorg, in Heerlen haar deuren. Bij een nieuwe kliniek hoort ook een nieuw EPD. Zuyderwende koos voor MC EPD van Medicore.

Dionne Smid, psycholoog, en Laura Vrenken, social worker, waren beiden al bekend met MC EPD. Dat maakte de keuze voor Medicore makkelijk. “We hebben goede ervaringen met Medicore. MC EPD is het beste systeem op dit gebied omdat het heel compleet is. We hebben eerder gezien hoe Medicore altijd meedenkt om ontwikkelingen passend te maken naar onze wensen.”

Zuyderwende is een kleinschalige kliniek die mensen met verslavingsproblematiek helpt hun leven weer op de rit te krijgen. In de behandeling betrekken ze het netwerk van de cliënt en hebben ze korte lijnen met huisarten en andere hulpverleners. Ze willen sneller inspelen op zorgvragen en starten al met zorg voor de behandeling, met wat directeur Jos van Bokhoven noemt ‘zorg achter de voordeur’. “Onderscheidend zijn wij ook in het stukje nazorg dat wij bieden, door in samenwerking met UWV, Arbo en lokale bedrijven te zorgen voor re-integratie,” zegt Van Bokhoven.

Zuyderwende start begin februari. Ze werken volledig ambulant.

Kliniek Zuyderwende

Dionne Smid, Laura Vrenken, Vera Verlinden, Jos van Bokhoven en Ben van Harten

Medicore is onderdeel van Tenzinger