Topmenu

Socialrun trainingsdag 2019 in Papendal

Deel:

Medicore, hoofdsponsor van de Socialrun, heeft het mogelijk gemaakt dat gisteren bijna 200 enthousiaste deelnemers aan de Socialrun bij elkaar kwamen op Papendal om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de Socialrun, want 20 september komt nu rap dichterbij! Dit was de eerste keer dat zo veel Socialrunners bij elkaar kwamen, nog voor de Socialrun in september. Een geweldige kick-off dus!

Clinics en workshops

We startten de dag door ons letterlijk en figuurlijk te verbinden. Dit leverde een heel groot wollig netwerk en nieuwe connecties op! Vervolgens ging iedereen gauw op weg naar de workshops om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Socialrun.

Vloggen en bloggen

De hele wereld moet straks weten wat de Socialrun is, waar we het voor doen en welke avonturen we beleven. Jerry en Carlijn leerden ons de fijne kneepjes van het bloggen en vloggen. Iedereen online dus! #medicoresocialrun  #trotsepartner #meedoeniswinnen

Voeding

Arriejanne leerde de kokers hoe je voor grote groepen kookt. Eén van de geheimen van deze chef: zo veel mogelijk vooraf koken!

De route & pech onderweg

Nitzan is dé logistieke expert van de Socialrun. Hij leerde de groep de do’s en dont’s van het navigeren en hoe we die fameuze afsluitdijk overgaan! Paul leerde ons hoe je omgaat met pech onderweg en hoe je binnen een paar minuten een band plakt. Superhandig voor op de route!

Massage

Wist je dat je voor een goede massage helemaal geen tafel nodig hebt? Op de grond kan het ook hoor! Hopelijk heeft iemand van jouw team meegedaan die straks de stramme beentjes in no-time weer lekker los maakt.

Runclinic

Wegens daverend succes vorig jaar, kon Marti ten Kate natuurlijk niet ontbreken. Deze getrainde marathonloper ontzag de renners niet en zij moesten dus meters maken op de atletiekbaan! Een goede wake-up call of bevestiging (afhankelijk van hoeveel men al getraind had ?)

Hier doen we het voor!

Uiteindelijk gaat het erom dat we tijdens de Socialrun zo veel mogelijk geld op halen om openheid rondom psychische aandoeningen te stimuleren. Met het geld worden projecten gefinancierd die hieraan bijdragen. Tussen de workshops door kregen we een beeld van een aantal van deze projecten.

Van ’t padje naar vrede

Door: Anouk Brinkman

In een persoonlijke, verhalende podcastserie over een psychose-ervaring wil ik terug naar het moment waarop ik het contact met de werkelijkheid verloor. Aan de hand van een verhaallijn gebaseerd op de waanideeën, overtuigingen en angsten die ik destijds doormaakte, hoop ik de luisteraar een inkijkje te geven in de onzichtbare, maar weidse wereld van een psychose.

Door in gesprek te gaan met naasten en zorgprofessionals die in deze periode nauw bij mijn behandeling betrokken waren, wil ik mijn persoonlijke verhaal ook inhoudelijk ondersteunen en van meerdere kanten belichten.

http://www.dejankfabriek.nl

‘Een steekje los’

Door: Astrid Elferink en Lisa Wopereis

Het spel Een Steekje Los? bestaat reeds 8 jaar en heeft diverse innovatieprijzen gewonnen en deze communicatietool staat ook vermeld in de generieke module destigmatisering als succesvolle interventie om openheid te vergroten en (zelf)stigma bespreekbaar te maken en vooroordelen te verminderen over PTTS

Een uniek, flexibel en veelzijdig spel, voor iedereen die een raakvlak heeft met psychische gezondheid. Bijvoorbeeld cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, familie en vrienden. In gesprek gaan over de psychische gezondheid en de kwaliteit van leven is het doel van Een Steekje Los.

https://debagagedrager.nl

Maskers op, maskers af

Door: Daphne Straatman en Floortje Bras

Stichting Matta wil de vorming van je zelfbeeld bespreekbaar en invoelbaar maken door middel van een fysieke workshopreeks, waarbij we gebruik maken van maskerspel.
Door kinderfilosofie er onderdeel van te laten maken, combineer je hart en handelen; denken en doen. De workshops hebben een creatieve insteek en geen therapeutische. Maar door met je lijf en hoofd in een veilige setting, met humor en plezier, aan de slag te gaan met serieuze onderwerpen, wordt het niet gewichtig, maar leuk en ‘gewoon’ om mee bezig te zijn.

http://stichtingmatta.nl

Help, ik word hulpverlener

Door: Roy Leunen

Help, ik word hulpverlener! is een educatief project dat zich richt op positieve zelfonthulling onder aankomend zorgprofessionals. Door middel van interactieve en uitdagende workshops onder leiding van een ervaringsdeskundig hulpverlener (afgestudeerd ggz-agoog) worden studenten gestimuleerd en geïnspireerd om op professionele wijze gebruik te maken van eigen kwetsbaarheid in de rol als (toekomstig) professional.

Het project beoogt ‘de eigen kwetsbaarheid’ van hulpverleners verder uit de taboesfeer te halen. Veel aankomend hulpverleners blijken over een behoorlijk potentieel aan (verborgen) ervaringskennis te beschikken.
Deze potentiele bron van kennis blijft echter veelal onbewust, onzichtbaar en onbenut binnen de opleiding en beroepspraktijk.

https://royleunen.nl/

Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk

Door: Anouk Brinkman

Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk is een intieme dichtbundel waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Er staan gedichten in over angst, depressie, suïcide, mijn ervaring als KOP-kind, maar ook over in slaap vallen tijdens colleges, pizzabezorgers en chlamydia. Al deze gedichten zijn geschreven vanuit hoe ik de wereld ervaar en hoe ik omga met de problemen waar ik tegenaan loop. Het is grappig en ontroerend tegelijk. In dit project ga ik deze dichtbundel uitbrengen en inzetten om psychische problemen bespreekbaar te maken.

Medicore is onderdeel van Tenzinger