Topmenu

Kenter Jeugdhulp kiest na intensief selectietraject voor Medicore

Deel:

Kenter Jeugdhulp kiest na intensief selectietraject voor Medicore

Een uitgebreid en zorgvuldig selectietraject werd vandaag afgerond met een handtekening: Kenter Jeugdhulp heeft gekozen voor het ECD en de wellbee portalenset van Medicore. Dit is het startpunt voor een lange termijn samenwerking waarbij we als partners optrekken in de ontwikkeling van oplossingen voor jeugdzorg en pleegzorg. En we pakken door; vandaag starten we met de implementatie.

Doorslaggevend voor de keuze was de flexibilieit van Medicore. Projectleider ECD bij Kenter Jeugdhulp, Jaco Leijdekker licht dit toe: “Medicore heeft laten zien een flexibele partner te zijn. Zowel in inrichtingsmogelijkheden, als in de samenwerking.” Het uitgebreide integratielandschap is daarvan een voorbeeld. Bij Medicore werken we met verschillende koppelingen via standaarden zoals Koppeltaal, voor bijvoorbeeld FarMed, BergOp (ROM) en HR-programma Beaufort. “Tijdens de gesprekken en demo’s zagen we dat Medicore graag meedenkt met ons en wil doorontwikkelen in de software. Medicore snapt wat er speelt en wat er nodig is. Dat is voor ons het allerbelangrijkste,” benadrukt Jaco Leijdekker.

Ook Didier Dohmen, voorzitter van de Raad van Bestuur a.i. bij Kenter Jeugdhulp, kijkt uit naar een langdurig partnerschap. “Medicore toont zich erg betrokken bij onze organisatie. Wij hebben het vertrouwen dat onze professionals op een effectieve en efficiënte wijze met het ECD en wellbee worden ondersteund bij hun dagelijkse werkzaamheden.”

Boris Hololtcheff, CEO Tenzinger, is enorm blij met de keuze van Kenter Jeugdhulp voor Medicore. “We zijn onder de indruk van de zorgvuldigheid van het selectietraject dat Kenter heeft doorlopen. Het is daarom een groot compliment dat Kenter voor Medicore kiest. We ontwikkelen de laatste jaren volop voor jeugdzorg en pleegzorg. De keuze van Kenter voor Medicore bevestigt deze investering en verklaart onze snelle groei in deze sector. We zien in Kenter een waardevolle partner om samen te werken in de ontwikkeling van oplossingen voor jeugd- en pleegzorg.”

Zesdaagse Proof of concept (POC)

Onderdeel van het selectietraject was een Proof of concept (POC) van zes dagen, waarbij zorgverleners en back-office medewerkers zelf de software konden bekijken en uitproberen. “Voor de POC hebben we een ECD-omgeving ingericht die aansluit bij de dagelijkse praktijk van Kenter, zodat het voor de deelnemers van de POC een reële weergave was,” zegt Joep van Gorp, die het traject als Salesmanager bij Medicore begeleidde.

Per dag waren er 30 deelnemers die het ECD en wellbee uitgebreid hebben doorgelicht en getest. Vanwege de coronamaatregelen vond dit volledig online en op afstand plaats. Jaco Leijdekker legt uit waarom Kenter voor deze opzet koos: “We wilden graag dat de professionals die straks dagelijks met de software werken, het zelf konden ervaren en vragen konden stellen. Alle online sessies zijn opgenomen, dus ook alle collega’s die niet bij de demo’s aanwezig waren, konden later de video’s terugkijken.” Ook voor Medicore was dit een uitdagend en interessant traject. “We kregen heel directe feedback en vragen, wat voor ons natuurlijk heel waardevol is. Een aantal keer heb ik ook zelf met behandelaren telefonisch de software doorgenomen. Zo ontstonden er leuke gesprekken. We hebben dit traject als zeer inspirerend ervaren,” vertelt Joep van Gorp.

Over Kenter Jeugdhulp

Kenter Jeugdhulp is een geïntegreerde instelling voor ambulante, poliklinische, verblijf en acute zorg voor jeugdzorg en pleegzorg. Kenter biedt specialistische hulp in de directe omgeving en richten zich daarbij op het hele (gezins-)systeem. Dat doen ze vanuit één plan, waarin alle kennis en ervaring rond complexe opvoedsituaties, psychische problemen en kinder- en jeugdpsychiatrie is gebundeld. Wanneer thuis wonen (tijdelijk) niet mogelijk is, biedt Kenter kleinschalige oplossingen voor wonen, opgroeien en behandeling op maat. Bijvoorbeeld bij pleeggezinnen, begeleid wonen projecten en (behandel-) groepen.

Boris Hololtcheff en Didier Dohmen

Medicore is onderdeel van Tenzinger