Topmenu

Implementatie Curalma in volle gang

Deel:

Curalma kiest voor Medicore

De nieuwe kliniek Curalma voor de behandeling van PTSS heeft gekozen voor wellbee en MC EPD van Medicore. De implementatie is volop in gang, op afstand én online!

Vooral de gebruiksvriendelijkheid van MC EPD en wellbee was een belangrijk argument om voor Medicore te kiezen. Directeur bedrijfsvoering Angela Welling is heel enthousiast over het wellbee zorgverlenersportaal. “Het primaire proces is bij ons het belangrijkste, wellbee is een mooie aanvulling daarop. Wellbee laat balast weg en laat compact zien waar een behandelaar behoefte aan heeft.”

Ook directeur behandeling Rinke de Bruin is positief over wellbee. “Het wellbee zorgverlenersportaal lijkt vanuit een behandelaar ingericht te zijn. Het is overzichtelijk waardoor je veel minder hoeft te klikken”, licht ze toe. Met het wellbee cliëntportaal wil Curalma cliënten regie over hun eigen dossier geven. “Cliënten hebben met wellbee inzage wat met wie en wanneer wordt gedeeld. Dat geeft onze cliënten meer grip op hun eigen behandeling.”

Implementeren op afstand

Op dit moment is de implementatie in volle gang. Volledig online en op afstand! Projectleider en consultant Marjolein Eerenberg – Min begeleidt de implementatie. Zelfs de Patient Journey heeft ze volledig online uitgewerkt met Curalma. “Normaal plannen we hier workshops voor in. Nu heb ik de deelnemers van tevoren huiswerk gegeven en konden we in de online sessies met elkaar doorpakken.” De Patient Journey is de reis die de cliënt door de zorgorganisatie maakt, gekoppeld aan de activiteiten. “We gebruiken dit om samen onze opdrachtgever het proces te toetsen en de beste inrichting van de software te bepalen.”

Rinke de Bruin is erg tevreden over de implementatie. “We kunnen meekijken op  het scherm van Marjolein en direct feedback geven. Jullie ervaring werkt ook in jullie en ons voordeel. We hoeven niet bij 0 te beginnen. Jullie weten al wat wel en wat niet werkt en wat voor ons een goede inrichting kan zijn. Dat werkt heel prettig.”

Over Curalma

Curalma start per 1 september met het behandelen van mensen met complexe psychische klachten en post traumatische stressstoornissen. Daarvoor biedt Curalma een behandelprogramma van twee keer vier dagen dat bestaat uit een combinatie van bewezen behandelmethodes. De behandeling vindt plaats in een prachtig voormalig klooster in Boxmeer.

Meer weten over de Patient Journey? Download dan hiernaast onze whitepaper.

 

Meer weten over de Patient Journey? Lees onze whitepaper.Medicore is onderdeel van Tenzinger