Topmenu

Het regent geslaagde VIPP A1 audits!

Deel:

De afgelopen periode zijn Medicore en haar opdrachtgevers druk bezig geweest met het voorbereiden van de VIPP A1 audit. De eerste drie uitslagen zijn binnen: de audits zijn succesvol doorlopen. Gefeliciteerd Roosevelt kliniek, Braam Kliniek en MohsA!

Wat hield de audit in?

Tijdens een 2 uur durende sessie liepen de zorgorganisatie en de auditor samen de beoordelingsmatrix door. Regel voor regel werden de vereisten uit deze beoordelingsmatrix doorgenomen. In essentie kwam het er op neer dat je aan moet tonen dat wat je registreert in het EPD ook digitaal beschikbaar is voor de patiënt, zoals specialistenbrieven, labuitslagen, radiologieverslagen, en natuurlijk de 28 zorgbouwstenen.  Daarbij werd ook gekeken naar het beveiligingsniveau en de procedures voor het beschikbaar maken van de informatie.  De audits zijn door Lloyds en Kiwa uitgevoerd. Bij één audit was ZKN aanwezig. Zij complimenteerden ons met de gestructureerde wijze van het registreren van de zorgbouwstenen.

Goed voorbereid met het wellbee patiëntportaal

Met inzet van het wellbee patiëntportaal zijn onze opdrachtgevers VIPP-proof. Bovendien ondersteunt Medicore haar opdrachtgevers in de voorbereiding. De informatie die vooraf op de zorgorganisatie afkomt kan best overweldigend zijn, maar de consultants van Medicore nemen het stap voor stap samen door en geven tips. Ook wordt er een vooraf geoefend: er wordt gezamenlijk een proef-audit doorlopen. Een optimale voorbereiding dus!

Wilt u meer weten over VIPP ? Download dan hier de whitepaper VIPP GGZ of VIPP voor zelfstandige behandelcentra

Mail mij de whitepaper VIPP GGZ


Wilt u meer weten over VIPP voor zelfstandige behandelcentra? Download dan hier de whitepaper.

Mail mij de whitepaper VIPP voor zelfstandige behandelcentra