Topmenu

Een succesvolle livegang bij de Mutsaersstichting

Deel:

Een succesvolle livegang bij de Mutsaersstichting

Op 1 april 2019 was het zo ver: de Mutsaersstichting ging ‘live’ met MC EPD en wellbee van Medicore.

Binnen één week de eerste facturen goedgekeurd

De dag na de livegang heeft meteen de eerste facturatieronde van de Mutsaersstichting plaatsgevonden. Een spannend moment, omdat een geslaagde facturatie aantoont dat de conversie en implementatie succesvol zijn geweest. Medicore was aanwezig om de laatste controles uit te voeren, de bronregistratie te optimaliseren en direct hands-on ondersteuning te verzorgen. Het resultaat: de facturen zijn niet alleen verzonden, de eerste facturen zijn ook al goedgekeurd door de gemeenten!

Een goede samenwerking

We zijn erg trots dat we dit proces samen met de Mutsaersstichting zo goed hebben kunnen voorbereiden.  Charles Thomas, Projectmanager ECD bij de Mutsaersstichting, onderschrijft dit:

“Het was voor ons belangrijk om snel te kunnen factureren en dat is gelukt: binnen enkele dagen na de livegang waren de eerste facturen verstuurd én goedgekeurd. We kijken terug op een goede samenwerking met Medicore, waarbij de implementatie en de dataconversie volgens een gedegen stappenplan is uitgevoerd."

Boris Hololtcheff, directeur van Medicore, voegt toe:

"Na een korte implementatieperiode hebben we met deze implementatie en livegang een mooi resultaat geboekt. Een groot deel van het succes is te danken aan de enorme inzet van de projectorganisaties van beide zijden. Deze implementatie en ingebruikname geeft ons veel vertrouwen voor een goede samenwerking in de toekomst waarin we als partners verdere projecten en ontwikkelingen ter hand zullen nemen".

Wat voorafging...

Na een intensief selectietraject had de Mutsaersstichting goede redenen om te kiezen voor Medicore. Wat was nu eigenlijk doorslaggevend bij de keuze voor Medicore?  Onder andere was het belangrijk dat de vele complexe financieringsvormen waar een zorginstelling als de Mutsaersstichting mee te maken heeft werden ondersteund. Maar óók dat het EPD intuïtief werkt voor de zorgverleners.  Hennie van Staden en Charles Thomas van de Mutsaersstichting lichten de top 3 hier toe.

Medicore kennispartner voor jeugdzorg

Medicore loopt voorop in de ontwikkeling van cloudbased en gebruikersvriendelijke registratie en facturatie van jeugdhulp. We nemen deel aan diverse overlegstructuren met betrekking tot het sociale domein, zoals overleggen met OIZ, ZIN en VNG en de regionale overleggen.  Deze informatie gebruiken we om onze opdrachtgevers te informeren en het ECD te verbeteren. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de jeugdzorg? Dan kunt u hiernaast onze whitepaper downloaden.

Gedegen implementatiemethodiek

Naast goede software is een goede implementatie beslissend voor het succes van het nieuwe EPD. Medicore ziet de implementatie daarom als integraal onderdeel van MC EPD en besteedt hier veel aandacht aan. Onze eigen implementatie-consultants hebben jarenlange ervaring met implementaties en conversies en hebben door de jaren heen een projectaanpak ontwikkeld die erop gericht is een zo soepel mogelijke overgang naar MC EPD te bewerkstelligen. Wilt u meer weten over onze implementatiemethodiek? Meer informatie over onze aanpak vindt u in onze whitepaper.

Ontwikkelen en samenwerken

Iedere implementatie is uniek. En soms moet er tijdens de implementatie ook nieuwe software ontwikkeld worden. Dat is spannend, maar ook een hele leuke uitdaging. Zo ontwikkelde Medicore voor de Rading Jeugd- en opvoedhulp een aantal specifieke functionaliteiten voor de pleegzorg. Benieuwd hoe we dit aanpakten? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Email mij de whitepaper 'implementeren volgens het boekje'

Email mij de whitepaper Jeugdhulp 2019/2020


Medicore is onderdeel van Tenzinger