Topmenu

Dyslexie-expert Berkel-B kiest voor Medicore

Deel:

Dyslexie-expert Berkel-B kiest voor Medicore

De innovatieve dyslexie-expert Berkel-B gaat vanaf januari 2021 werken met MC EPD en de wellbee portalen van Medicore. “Een belangrijke reden om voor Medicore te kiezen, is dat de financieringsstromen voor Jeugdzorg goed voor elkaar zijn. Ook het innovatieve karakter van Medicore spreekt ons erg aan,” zegt Gery Molenveld, hoofd bedrijfsvoering bij Berkel-B.

“We wilden graag werken met een partij die al stond. Een partij met een solide basis in dyslexiezorg en jeugdzorg én met een visie op de toekomst. We zijn echt een slag aan het slaan in digitalisering en zien in Medicore een partner die aansluit, bijvoorbeeld met de wellbee portalen,” vertelt Gery Molenveld. Ook de overzichtelijke managementinformatie via Qlik was een belangrijke overweging. Met Berkel-B als nieuwe opdrachtgever verstevigt Medicore het marktleiderschap in dyslexiezorg.

Uniek behandelprogramma Asgaard Saga
 De dyslexiebehandeling van Berkel-B is gebaseerd op 4 wetenschappelijke behandelprincipes. Samen met prof.dr. Harold Bekkering, hoogleraar sociaal cognitieve neurowetenschappen aan de Radboud Universiteit, ontwikkelden ze een innovatieve game ‘Asgaard Saga’. In dit spel gaan kinderen op avontuur, spelen ze mini-games en maken zij huiswerkopdrachten. Deze game is leidend in de behandeling en kinderen reageren er heel positief op.

Berkel B participeert in De Lerende Mens, van waaruit digitale producten voor dyslexie-behandeling worden aangeboden. Van de game ontwikkelde De Lerende Mens ook een afgeleide variant als onderwijsversie voor niveau 2 en niveau 3. Die stellen zij nu, vanwege Corona, tijdelijk gratis ter beschikking aan basisscholen. Al 70  scholen meldden zich hiervoor aan afgelopen maand.

Per 1 januari 2021 gaat Berkel-B werken met MC EPD en de wellbee portalen voor cliënten en zorgverleners.

Medicore is onderdeel van Tenzinger