Topmenu

Geslaagde kennissessie: ‘de regie verschuift: E-health in wellbee’

Deel:

Dat E-health de toekomst is, daar is iedereen het over eens. Maar implementatie kan best wat uitdagingen en vraagstukken met zich meebrengen. Daarom lieten onze opdrachtgevers zich gisteren in de Medicore-hub inspireren over de mogelijkheden van E-health.

Arriejanne Brouwer van Medicore begon met een aantal prikkelende vragen voor het publiek. Daarna nam Astrid van Meeuwen van U-center ons mee in haar visie op de meerwaarde van E-health en de toepassing ervan binnen de behandelpraktijk. Ze vertelde dat de cliënten van U-center in de ambulante behandelfase beeldbellen en chatten erg waarderen. “Een laagdrempelige vorm om snel je verhaal kwijt te kunnen. Dit voegt echt iets toe aan de behandeling”, aldus Astrid.

Astrid had ook  nog een paar belangrijke tips: “Bedenk niet iets nieuws, maar kijk wat er al is. Laat je inspireren door anderen en ga eens gluren bij de buren. Begin klein en zorg dat het past bij jouw zorgprocessen en organisatie. Neem de cliëntenraad en de organisatie mee en besteed aandacht aan het trainen van medewerkers.”

Na een korte introductie door Danie van den Boogaart, directeur van Serviant, gaf Arie de Jong, ook van Serviant, een toelichting op de geïntegreerde ROM en E-health functionaliteiten binnen het wellbee zorgverleners- en cliëntportaal. Zo kunnen er verschillende E-health modules geïntegreerd worden, zijn er uitgebreide vragenlijsten, een uitgebreid content management systeem (CMS) en is er een berichtenbox voor snelle communicatie tussen behandelaar en cliënt. De E-health en ROM/PROM(s) worden naadloos geïntegreerd in het wellbee zorgverleners- en cliëntportaal. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws daarover!

Wilt u meer weten over de visie van Medicore op het cliëntportaal? Dan mailen we je onze whitepaper.Medicore is onderdeel van Tenzinger