Topmenu

Data Science Days Day 2

Deel:

In gesprek met Niels Geerts van MoleMann Mental Health over de masterclass data science

Gisteren was dag 2 van de Data Science Days bij Medicore. Niels Geerts van MoleMann Mental Health is één van de deelnemers. Wij gingen in gesprek met hem en vroegen naar zijn ervaring met de masterclass.

Na de eerste sessie, op woensdag 11 september, kregen de deelnemers meteen flinke wat huiswerk mee. Niels Geerts, Business Intelligence Specialist bij MoleMann Mental Health, vertelt: “Voor onze huiswerkopdracht moesten we meteen diep de programmatuur in. Met een script dat onze ‘docent’ Joran Lokkerbol van het Trimbos Instituut voor ons schreef heb ik een eigen dataset geannalyseerd. Joran heeft vervolgens nog wat feedback en tips gegeven. Ik heb uit onze bestaande data kunnen concluderen dat de behandeltijd voor vrouwen in onze organisatie een paar minuten per gesprek langer is dan bij mannen. Dat is toch een leuk en handig inzicht.”

MoleMann wil in de toekomst Data Science vooral inzetten om in financieel opzicht voorspelbaarder te worden door de duur van de behandeling te voorspellen. Zo kunnen we bij eventuele overschrijding van budgetplafonds in gesprek gaan met verzekeraars, zegt Niels.

Medicore verzorgt deze vijfdelige masterclass voor vijf van onze opdrachtgevers. Onder leiding van Joran Lokkerbol van Trimbos Instituut verkennen we samen met onze opdrachtgevers hoe je data in kunt inzetten om de effectiviteit van zorg te vergroten.

Niels is erg enthousiast over de masterclass. “Data Science is natuurlijk hip, hot and happening. Leuk om er zo ook echt handen en voeten aan te geven. Het is goed om te zien dat Medicore hierin voorop loopt en samen met klanten op ontdekking gaat. Dat creërt ook een andere band, een soort symbiose.”

Op 5 december presenteren onze opdrachtgevers het eindresultaat in de Medicore Hub.

Download de whitepaper over data scienceMedicore is onderdeel van Tenzinger