Topmenu

Capri Hartrevalidatie aan de slag met patient journey

Deel:

De overgang naar een nieuw EPD is dé kans om alle zorg- en bedrijfsprocessen goed met elkaar door te lichten en samen te bepalen hoe het EPD hier zo slim mogelijk op kan worden ingericht. Medicore heeft op basis van haar ervaringen een eigen methodiek ontwikkeld om tot de ultieme bouwtekening voor de inrichting van het EPD te komen: de Patient Journey.

Met de Patient Journey wordt het verloop van de behandeling én de rol van de cliënt daarin expliciet in kaart gebracht. Kenmerkend aan de Patient Journey is dat ‘de reis van de cliënt door de organisatie’ centraal staat. Dit betekent dat bij de visualisatie van de Patient Journey gestart wordt met de contactmomenten die de cliënt heeft met de zorgorganisatie. Deze contactmomenten worden vervolgens gebruikt als leidraad voor verdere uitwerking.

Deelnemers van Capri voorop

Capri Hartrevalidatie is een centrum voor poliklinische hartrevalidatie in de regio's Rotterdam en Den Haag. Yvonne Ter Telgte (Capri): “De deelnemers aan ons revalidatieprogramma staan centraal. Praat niet over, maar met de deelnemers! Daarom stond het voor ons ook als een paal boven water dat een vertegenwoordiging van onze deelnemers mee zou werken aan het opstellen van de Patient Journey. Het is niet voor niets de Patient Journey!”

De eerste versie van de Patient Journey staat op het scherm. Het team kijkt samen of alles klopt.

Visualisatie van het proces

De kracht van de Patient Journey is de visuele weergave van de interactie van de patiënt of cliënt met de behandel-, begeleiding- en serviceprocessen binnen de zorgorganisatie. Door de sterke visualisatie wordt een complex zorgproces inzichtelijk gemaakt.

Marjolein de Groot (Medicore): “Of je als organisatie al langer actief bent of net start, het uitvoeren van de Patiënt Journey is heel waardevol. Capri had haar werkprocessen al uitgebreid gedocumenteerd. Maar het uitvoeren van de Patient Journey bracht discussie op gang over het onderscheid in werkwijze op verschillende locaties. Daarnaast is het ook voor mij als consultant heel nuttig omdat ik direct vanaf de start van de implementatie vrij gedetailleerd toelichting krijg op de manier van werken en goed kan adviseren over de inrichting van MC EPD. ”

De Patient Journey is inmiddels uitgewerkt en Capri is nu samen met Medicore volop bezig met implementeren. Ook bij de implementatie van het wellbee patientenportaal worden de deelnemers actief betrokken. De livegang staat gepland voor begin november. Meer weten over de patient journey? Download dan hiernaast onze whitepaper.

 

Meer weten over de Patient Journey? Lees onze whitepaper.Medicore is onderdeel van Tenzinger