Topmenu

Data Science Days bij Medicore

Deel:

Afgelopen woensdag trapten we samen met vijf van onze opdrachtgevers de vijfdelige serie masterclasses af. Onder leiding van Joran Lokkerbol van Trimbos-instituut verkennen we samen met onze opdrachtgevers hoe je data kunt inzetten om de effectiviteit van zorg te vergroten. Afgelopen zomer werd aan onze opdrachtgevers gevraagd projectvoorstellen aan te leveren, waarbij ruimte was voor in totaal vijf Data Science projecten die intensief door Joran Lokkerbol en onze eigen data scienteers zullen worden begeleid. De opdrachtgevers waaronder ADHDcentraal, MoleMann, Human Concern en Mentaal Beter presenteren hun eindresultaat op 5 december. Tijdens de eerste bijeenkomst presenteerden de deelnemers aan elkaar de eerste plannen en schaafden ze deze verder bij. In de komende bijeenkomst gaan we aan de slag gaan met het verkennen van welke data er nodig is om het project goed uit te voeren.

Eerder deze week presenteerde Ynformed de resultaten van de Data Science-projecten die het afgelopen jaar in opdracht van Medicore werden uitgevoerd. Daaropvolgend werkten de MT’s van de Tenzinger-bedrijven samen met Martijn van Grieken en Maikel Maasakkers van Gimmix aan de data science strategie voor het komende jaar in een sessie in de Medicore-Hub onder leiding van kwartiermaker David Stephenson

Waarom doen we dit?
Al jarenlang leggen zorgverleners een schat aan data vast over de zorg die zij leveren. Nu is het tijd om al die historische data voor hen te laten werken. Door de snelle technologische ontwikkelingen zien wij in Data Science een reële toepassing met enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische expertise en maken oplossingen mogelijk die de efficiëntie verhogen en de werkdruk verlagen. De mogelijkheden van Data Science liggen binnen handbereik. Vanuit onze visie Empower People dragen we hier graag aan bij.

Download deze whitepaperMedicore is onderdeel van Tenzinger