Topmenu

MC EPD - Het innovatieve
Elektronisch Patiënten
Dossier

 • Veilig en gebruiksvriendelijk

 • Webbased dus overal beschikbaar

 • Werkt op desktop, tablet en mobiel

 • Eenvoudig factureren

 • Registratiedruk verminderen

Het innovatieve
Elektronisch
Patiënten Dossier

 • Veilig

 • Gebruiksvriendelijk

 • Webbased

productbeeld-behandelingreg-ggz

Meer informatie over:

Meer informatie over:

Trotse Partners:

Privacy en informatiebeveiliging:

Overstappen op MC EPD?

Meer informatie over de zorg:

Medicore is trotse partner van de Socialrun

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in ongeveer 48 uur rondom het IJsselmeer. Het doel van de Socialrun is meer openheid stimuleren rondom psychische aandoeningen. Medicore draagt de Socialrun een warm hart toe en is daarom hoofdsponsor geworden. Boris Hololtcheff, directeur Medicore: "Eén op de twee Nederlanders krijgt in zijn nabije omgeving te maken met psychische aandoeningen. Veel van onze opdrachtgevers werken in de GGZ. Als EPD-leverancier zijn we dagelijks betrokken bij deze organisaties en hun cliënten. Hierdoor zijn we ons er ook van bewust dat dat openheid nog niet vanzelfsprekend is, maar wel heel belangrijk. Wij tonen onze betrokkenheid door niet alleen de Socialrun een warm hart toe de dragen, maar ook met een team mee te lopen."

Meer over de Socialrun

Zorgverleners vertrouwen op Medicore

Het unieke MC EPD

In de snel veranderende zorgmarkt kunnen cliënten, patiënten, behandelaren, begeleiders, specialisten en zorginstellingen op ons vertrouwen. Medicore verbindt en ontzorgt met het innovatieve en eigenzinnige MC EPD, zodat zorgverleners kunnen doen wat ze het liefste doen: uitstekende en betaalbare zorg geven aan hun patiënten en cliënten. Het webbased MC EPD van Medicore is er voor de ziekenhuiszorg (ZBC), GGZ-instellingen, GGZ-praktijken, zintuiglijk gehandicaptenzorg, jeugdzorg, begeleiding en maatschappelijke opvang.

 • Compleet én interoperabel.
 • Ambulant én intramuraal.
 • Innovatief én solide.
 • Deskundig geïmplementeerd én zeer gebruikersvriendelijk.

Meer over MC EPD

Medicore introduceert wellbee

De zorg verandert; zelforganisatie, ambulantisering, het wegnemen van managementlagen en cliënt- en patiëntparticipatie. Maar zorgorganisaties moeten ook steeds meer verantwoorden. Hierdoor hebben medewerkers van zorginstellingen te maken met een grote registratie- en regeldruk, wat hen het plezier in hun werk ontneemt. Medicore biedt met wellbee een oplossing die reflecteert hoe de gezondheidszorg moet zijn: vriendelijk, gemakkelijk en optimistisch.

wellbee is dé persoonlijke zorgassistent die de dagelijkse zorgwerkzaamheden weer leuk maakt. Registreer alleen wat nodig is met de slimme agenda, signaleringen en taken. Krijg inzicht in de dagelijkse werkzaamheden, werk veilig volgens de laatste privacywetgeving en word coach voor de cliënt of patiënt met het wellbee cliënten-/patiëntenportaal.

Naar de wellbee website

wellbee-Laptop-ipad

Medicore whitepapers

 • Dataconversie

  Download deze whitepaper 80 downloads

  Dataconversie

  Bij een succesvolle implementatie hoort ook een succesvolle conversie van de data. Medicore heeft veel ervaring met het uitvoeren van dataconversies. Dit gebeurt op een gestructureerde wijze die in deze factsheet wordt besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Implementeren volgens het boekje

  Download deze whitepaper 80 downloads

  Implementeren volgens het boekje

  Naast goede software is een goede implementatie beslissend voor het succes van het nieuwe EPD. Medicore ziet de implementatie daarom als integraal onderdeel van MC EPD en besteedt hier veel aandacht aan.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • VIPP GGZ Subsidieregeling

  Download deze whitepaper 123 downloads

  VIPP GGZ Subsidieregeling

  VIPP GGZ levert een bijdrage aan het vergroten van de eigen regie van de cliënt over zijn of haar zorgproces. Het Ministerie van VWS stelt 45 miljoen euro subsidie beschikbaar voor VIPP GGZ. In deze whitepaper leest u meer over de VIPP GGZ subsidieregeling.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Download deze whitepaper 167 downloads

  Factsheet Privacy en informatiebeveiligingsbeleid Medicore

  Medicore heeft uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en daarmee zorg te dragen voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. In deze factsheet worden de belangrijkste technische, organisatorische en softwarematige maatregelen besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht

Tien redenen om te kiezen voor MC EPD van Medicore

1. Compleet EPD

Het webbased MC EPD biedt een complete set modules voor een correcte zorgadministratie, zoals cliënt-/patiëntregistratie, zorgpad en behandelingenregistratie en facturatie.

Lees meer

Onze efficiënte plan- en agendamodule helpt uw cliënt of patiënt snel door uw organisatie heen in zelfstandige- en in groepstrajecten. Het medisch dossier biedt mogelijkheden van een basisverslaglegging tot een zeer uitgebreid medisch specialistisch dossier. De communicatiemodule stuurt informatie uit de database met diverse media. Uiteraard voldoen alle modules aan de actuele wet- en regelgeving.


2. Interoperabiliteit

MC EPD sluit naadloos aan op het ICT-landschap van uw zorgorganisatie.

Lees meer

Vanuit een gecertificeerde veilige basis biedt Medicore diverse protocollen die gegevensuitwisseling mogelijk maken zoals SSO, SOAP, API, XML, HL7 en ODBC.

Meer informatie: Factsheet Interoperabiliteit MC EPD


3. Gecertificeerd veilig

Medicore heeft uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en draagt daarmee zorg voor een betrouwbare en veilige dienstverlening.

Lees meer

Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en in het bezit van een ISAE 3402 verklaring. Medicore eist dit ook van haar samenwerkingspartners, zoals hostingpartner Sentia. Met opdrachtgevers sluiten we altijd een bewerkersovereenkomst. Tevens heeft Medicore een security-officer en een privacy-officer in dienst.

Meer informatie: Factsheet Informatiebeveiliging Medicore


4. Efficiënte processen

MC EPD vermindert de registratiedruk door registratie aan de bron en door een aantal slimme koppelingen en oplossingen.

Lees meer

Een sterk voorbeeld hiervan is onze groepsregistratiemodule. Met groepsregistratie worden direct vanuit de agenda of vanuit het zorgpad/behandeling de gegevens, de activiteit, het groeps- en het individuele verslag van de groepsafspraak vastgelegd. Dit maakt registreren eenvoudig en voorkomt de kans op registratiefouten en correcties achteraf.

Meer informatie: Whitepaper Groepsadministratie


5. Medicore betrekt de cliënt en patiënt bij het proces

MC EPD biedt verschillende tools om de cliënt en patiënt bij het zorgproces te betrekken.

Lees meer

Er is een online-afsprakentool, een dossierexportmogelijkheid, SMS- en e-mail-notificaties en diverse koppelingen met ROM- en eHealth-pakketten.


6. MC EPD dekt meerdere zorgstromen

MC EPD is geschikt voor registratie en afhandeling van trajecten in de medisch specialistische zorg, specialistische GGZ, basis GGZ, jeugdhulp, zintuiglijk gehandicaptenzorg, begeleiding en onverzekerde zorg.

Lees meer

Parallelle zorgtrajecten en zorgstromen zijn mogelijk. Medicore biedt voor de forensische zorg een maatwerkoplossing in afwachting van de definitieve invulling in het zorgclustermodel.


7. Facturatiezekerheid

Op basis van gegevens van VECOZO blijkt dat Medicore één van de laagste percentages aan afgekeurde DBC-declaraties heeft.

Lees meer

Dankzij onze validatieregels wordt slechts 1,8% van de declaraties vanuit MC EPD afgekeurd. Dit terwijl Medicore het grootste marktaandeel heeft in het aantal declaraties in de GGZ, maar liefst 14% van de declaraties worden aangeboden via MC EPD.

Meer informatie: Afgekeurde declaraties? Niet met Medicore.


8. Gunstige TCO

MC EPD is het meest gebruikte EPD in de ambulante GGZ en bij ZBC's en klinieken. Juist in deze marktsegmenten is de concurrentie scherp en bepalen bedrijfseconomische redenen de keuze voor een SaaS-EPD.

Lees meer

Niet voor niets vertrouwen snelgroeiende en succesvolle zorgorganisaties dagelijks op Medicore.


9. Altijd en overal

Al bij de bouw van de eerste versie van MC EPD, 12 jaar geleden, is gekozen voor een webbased oplossing. Dit garandeert de toegankelijkheid en schaalbaarheid van de applicatie optimaal.

Lees meer

Door de jaren heen is MC EPD verder ontwikkeld en gegroeid maar altijd vanuit het idee dat internettechnologie de basis is. Dat maakt MC EPD, nu in de derde versie, tot een volwaardig web- en cloudbased ECD voor ieder device.


10. Fun to use

De gebruikers van Medicore waarderen de rustige schermen en duidelijke typografie.

Lees meer

Nog fijner is dat MC EPD tijd bespaart door onnodige kliks en dubbele invoer te voorkomen.