Topmenu

 

Medicore

 • Geestelijke gezondheidszorg

 • Jeugdzorg

 • Medisch Specialistische Zorg

 • Zintuiglijk gehandicaptenzorg

Medicore

 • Geestelijke
  gezondheidszorg

 • Jeugdzorg

 • Begeleiding

 • Ondersteuning

 • Medisch
  Specialistische Zorg

 • Zintuiglijk gehandicaptenzorg

productbeeld-groepsregistratie-jeugdzorg

Het unieke Medicore

Alle zorg in één EPD

Het webbased Medicore biedt de ideale totaaloplossing, ook voor zorgorganisaties met meerder zorgsoorten. Iedereen in de zorgorganisatie kan werken binnen één zorginformatiesysteem. In Medicore staat de gebruiker centraal.

 • Behandelaren, specialisten, begeleiders en ondersteuners switchen soepel tussen dossier, agenda en registratie.
 • Administratief medewerkers houden overzicht over alle behandelaren, cliënten of patiënten van de zorginstelling of polikliniek.
 • Managers en bestuurders zien de ontwikkelingen ten opzichte van de KPI’s en hebben de mogelijkheid gegevens te visualiseren en te interpreteren met Business Intelligence Software

U moet kunnen rekenen op een uitstekend presterend systeem. De sterke en betrouwbare prestaties van MC EPD maken efficiënt werken, communiceren en veilig informatie delen mogelijk. Medicore zorgt dat haar elektronisch patiëntendossier altijd up-to-date is en voldoet aan de Nederlandse wetten en regels.

Vraag een demonstratie aan

Monitor-behandelingregistratie-ggz

Gebruikersvriendelijk

Medicore biedt overzicht en is eenvoudig te bedienen. Aansprekende iconen, handige buttons, touch-screenfaciliteiten en een duidelijke typografie maken Medicore extra aantrekkelijk. Het Medicore elektronisch patiëntendossier betekent less is more en fun to use.

Medicore ondersteunt behandelaren, begeleiders, managers en administratief medewerkers optimaal met de efficiënte oplossing voor medische dossiers, zorgadministratie, zorgplanning en e-health. Bovendien wordt Medicore vakkundig geïmplementeerd, krijgen alle gebruikers een uitgebreide training en is onze customer services afdeling bereikbaar voor vragen.

Neem contact op

Consultancy Medicore

Minder registratiedruk

Medicore vermindert de registratiedruk door een aantal slimme koppelingen en oplossingen. Reeds ingevulde gegevens worden automatisch meegenomen in de verschillende schermen. Hierdoor voorkom je dubbel invoerwerk, waardoor er meer tijd over is voor de behandeling van  cliënten en patiënten. Tevens verkleint dit de kans op registratiefouten.

 • Koppeling met de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA)
 • Koppeling met Vecozo
 • Koppeling met Vektis
 • Slimme roosterregels in de agenda
 • Afspraakprofielen instellen voor in de agenda
 • Standaard zorgpaden, die gemakkelijk aan te vullen zijn met extra activiteiten
 • Automatische controle bij het sluiten van de behandeling ten behoeven van de financiële verwerking

Minder administratie, meer tijd voor zorg

overleg-met-collega

"Medicore neemt je mee in ontwikkelingen zoals VIPP. Dat is echt cruciaal. Dat zijn ontwikkelingen waarin je koploper wilt zijn."

Vincent Ariaens, directeur-bestuurder bij MoleMann Mental Health

Lees het hele verhaal

Webbased

Behandelaren en begeleiders die vanuit meerdere locaties werken, hebben overal toegang nodig tot de patiënt- of cliëntgegevens. Medicore is een web- en cloudbased elektronisch patiëntendossier en geschikt voor ieder device. Dit betekent dat je Medicore online kunt benaderen, waardoor je altijd en overal toegang heeft tot uw zorginformatie. Op de laptop van de specialist, op de PC van de receptionist en op de tablet van de GGZ-psycholoog.

Medicore is geschikt voor ambulant werken, voor instellingen met meerdere locaties en in situaties waar de cliënt thuis of op een dagbesteding behandeld wordt.

Lees hierover meer in de whitepaper 'Veilig werken met een SaaS EPD'.

Download de whitepaper

Patientregistratie ipad liggend

Overzichtelijk dossier

Medische informatie wordt in Medicore opgeslagen in het dossier. De formulieren in het dossier brengen structuur aan in de verslaglegging. Formuliersjablonen bevatten een vaste verzameling velden die voor iedere behandeling belangrijk zijn en digitaal ingevuld kunnen worden.

 • Benaderbaar vanuit het dossieroverzicht, maar ook vanuit de agenda en het zorgpad.
 • Formulieren worden gekoppeld aan de processtappen uit uw zorgproces, waardoor informatie gesorteerd kan worden en formulieren eenvoudig terug te vinden zijn.
 • Standaard en maatwerk formuliersjablonen beschikbaar.
 • Communicatie versturen op basis van de gegevens uit een formulieren.

 

Monitor-mc-epd-dossier-zhz

Succesvol factureren

Gebruikers hebben een laag percentage afgekeurde facturen, doordat Medicore goede validatieregels bevat waarmee automatisch wordt gecontroleerd of alles goed is geadministreerd. Alleen wanneer de behandeling aan alle validatieregels voldoet, zal deze kunnen worden gesloten ten behoeve van facturatie. De koppelingen met Vecozo en GBA zorgen ervoor dat het adres en de verzekering van de patiënt of cliënt correct zijn. Hierdoor is er weinig uitval en kunt u soepel en succesvol factureren.

 

Consultants Medicore

Whitepapers

 • Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Download deze whitepaper

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Zorgprestatiemodel: Leren van simuleren

  Een simulatie is een onmisbare schakel in de voorbereiding op het zorgprestatiemodel. Door te simuleren wordt de financiële- en zorgorganisatorische impact van het ZPM in kaart gebracht.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Download deze whitepaper

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  Wellbee: Je persoonlijke mobiele zorg-assistent

  In deze whitepaper lees je hoe ambulant GZ-psycholoog Linda werkt met het wellbee zorgverlenersportaal. Daarnaast gaan we dieper in op de visie achter het wellbee zorgverleners- en cliëntenportaal.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

  Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren? Wat betekent dit voor de manier van werken van …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Download deze whitepaper

  Factsheet Jeugdwet iJw 3.0

  Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0

  Vanaf januari 2021 gaat de nieuwe Jeugdwet iJw 3.0 in. Die vervangt de iJw 2.4. Ben je benieuwd wat de wijzigingen voor jouw zorgorganisatie betekenen? Wil je weten wat de 12 declaratievarianten zijn en wat de bijbehorende afspraken zijn voor toewijzing? In de Factsheet ‘Ontwikkelingen Jeugdwet iJw 3.0’ lees je …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is een oplossing van Tenzinger