Topmenu

MC EPD

 • Geestelijke gezondheidszorg

 • Jeugdzorg

 • Begeleiding

 • Ondersteuning

 • Medisch Specialistische Zorg

 • Zintuiglijk gehandicaptenzorg

MC EPD

 • Geestelijke
  gezondheidszorg

 • Jeugdzorg

 • Begeleiding

 • Ondersteuning

 • Medisch
  Specialistische Zorg

 • Zintuiglijk gehandicaptenzorg

productbeeld-groepsregistratie-jeugdzorg

Het unieke MC EPD

Alle zorg in één EPD

Het webbased MC EPD van Medicore biedt de ideale totaaloplossing, ook voor zorgorganisaties met meerder zorgsoorten. Iedereen in uw zorgorganisatie kan werken binnen één zorginformatiesysteem. In MC EPD staat de gebruiker centraal.

 • Behandelaren, specialisten, begeleiders en ondersteuners switchen soepel tussen dossier, agenda en registratie.
 • Administratief medewerkers houden overzicht over alle behandelaren, cliënten of patiënten van de zorginstelling of polikliniek.
 • Managers en bestuurders zien de ontwikkelingen ten opzichte van de KPI’s en hebben de mogelijkheid gegevens te visualiseren en te interpreteren met Business Intelligence Software

U moet kunnen rekenen op een uitstekend presterend systeem. De sterke en betrouwbare prestaties van MC EPD maken efficiënt werken, communiceren en veilig informatie delen mogelijk. Medicore zorgt dat haar elektronisch patiëntendossier altijd up-to-date is en voldoet aan de Nederlandse wetten en regels.

Vraag een demonstratie aan

Monitor-behandelingregistratie-ggz

"Een tablet neem je handiger mee dan een notebook, dat is echt slim aangepakt!"

Hugo Vos, Applicatiebeheerder bij Mentaal beter.

Lees het hele verhaal

Minder registratiedruk

MC EPD vermindert de registratiedruk door een aantal slimme koppelingen en oplossingen. Reeds ingevulde gegevens worden automatisch meegenomen in de verschillende schermen. Hierdoor hoeft u geen dubbel invoerwerk te doen, waardoor u meer tijd overhoudt voor de behandeling van uw cliënten en patiënten. Tevens verkleint dit de kans op registratiefouten.

 • Koppeling met de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA)
 • Koppeling met Vecozo
 • Koppeling met Vektis
 • Slimme roosterregels in de agenda
 • Afspraakprofielen instellen voor in de agenda
 • Standaard zorgpaden, die gemakkelijk aan te vullen zijn met extra activiteiten
 • Automatische controle bij het sluiten van de behandeling ten behoeven van de financiële verwerking

Minder administratie, meer tijd voor zorg

overleg-met-collega

Gebruikersvriendelijk

MC EPD biedt overzicht en is eenvoudig te bedienen. Aansprekende iconen, handige buttons, touch-screenfaciliteiten en een duidelijke typografie maken MC EPD extra aantrekkelijk. Het elektronisch patiëntendossier van Medicore betekent less is more en fun to use.

MC EPD ondersteunt behandelaren, begeleiders, managers en administratief medewerkers optimaal met de efficiënte oplossing voor medische dossiers, zorgadministratie, zorgplanning en e-health. Bovendien wordt MC EPD vakkundig geïmplementeerd, krijgen alle gebruikers een uitgebreide training en is onze customer services afdeling bereikbaar voor vragen.

Neem contact op met Medicore

Consultancy Medicore

"MC EPD is een compact en veelzijdig EPD. Het biedt precies de faciliteiten die wij nodig hebben."

Olivier Mensonides, mede oprichter en eigenaar PoliDirect

Lees het hele verhaal

Webbased

Behandelaren en begeleiders die vanuit meerdere locaties werken, hebben overal toegang nodig tot de patiënt- of cliëntgegevens. MC EPD is een web- en cloudbased elektronisch patiëntendossier en geschikt voor ieder device. Dit betekent dat u MC EPD online kunt benaderen, waardoor u altijd en overal toegang heeft tot uw zorginformatie. Op de laptop van de specialist, op de PC van de receptionist en op de tablet van de GGZ-psycholoog.

Ons webbased elektronisch patiëntendossier is geschikt voor ambulant werken, voor instellingen met meerdere locaties en in situaties waar de cliënt thuis of op een dagbesteding behandeld wordt.

Lees hierover meer in de whitepaper 'Veilig werken met een SaaS EPD'.

Download de whitepaper

Patientregistratie ipad liggend

"Het EPD van Medicore is webbased. Behandelaren kunnen het elektronisch patiëntendossier vanaf alle computers met internet benaderen, ook vanuit huis."

Els de Kok, Projectcoördinator EPD bij Helen Dowling Instituut

Bekijk het hele verhaal

Overzichtelijk dossier

Medische informatie wordt in MC EPD opgeslagen in het dossier. De formulieren in het dossier brengen structuur aan in de verslaglegging. Formuliersjablonen bevatten een vaste verzameling velden die voor iedere behandeling belangrijk zijn en digitaal ingevuld dienen te worden.

 • Benaderbaar vanuit het dossieroverzicht, maar ook vanuit de agenda en het zorgpad.
 • Formulieren worden gekoppeld aan de processtappen uit uw zorgproces, waardoor informatie gesorteerd kan worden en formulieren eenvoudig terug te vinden zijn.
 • Standaard en maatwerk formuliersjablonen beschikbaar.
 • Communicatie versturen op basis van de gegevens uit een formulieren.

Dossierontwikkeling in MC EPD

Monitor-mc-epd-dossier-zhz

Succesvol factureren

Medicore gebruikers hebben een laag percentage afgekeurde facturen, doordat MC EPD goede validatieregels bevat waarmee automatisch wordt gecontroleerd of alles goed is geadministreerd. Alleen wanneer de behandeling aan alle validatieregels voldoet, zal deze kunnen worden gesloten ten behoeve van facturatie. De koppelingen met Vecozo en GBA zorgen ervoor dat het adres en de verzekering van de patiënt of cliënt correct zijn. Hierdoor is er weinig uitval en bent u verzekerd van uw inkomsten.

Lees meer

financiele-administratie

"Door de strakke structuur en validaties is het effect van Medicore direct zichtbaar op de kwaliteit van de declaraties, de managementrapportages en de dataveiligheid."

Pim Durieux en Dennis Smit, Therapeutisch Centrum GGZ

Lees het hele verhaal

Whitepapers

 • Data Science in de zorg

  Download deze whitepaper

  Data Science in de zorg

  Data Science in de zorg

  Al jarenlang leggen zorgaanbieders een schat aan data vast over de zorg die zij leveren. Nu is het tijd om al die historische data voor hen te laten werken. Door de snelle technologische ontwikkelingen is Data Science een reële toepassing met enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Grip op declareren in jeugdzorg en pleegzorg

  Download deze whitepaper

  Grip op declareren in jeugdzorg en pleegzorg

  Een stevige basis voor financiele stromen in de jeugd-en pleegzorg

  Om te voldoen aan alle vereisten om een factuur gehonoreerd te krijgen heeft Medicore het administratieve proces slim ingericht. Het belangrijkste fundamentele principe is dat in MC EPD al vanaf het eerste moment van registreren is nagedacht over de juiste facturatie aan het eind van het proces. Voorkomen van uitval …

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  Download deze whitepaper

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De bekostiging van de zintuiglijk gehandicaptenzorg verandert

  De NZa heeft in april 2019 regelgeving gepubliceerd voor de nieuwe bekostigingsstructuur van de Zintuiglijk Gehandicaptenzorg die onder de zorgverzekeringswet valt. De wijzigingen zijn groot omdat er gekozen is voor een geheel nieuwe bekostigingsstructuur. In deze whitepaper de nieuwe bekostigingsstructuur in een notendop.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Dataconversie

  Download deze whitepaper

  Dataconversie

  Bij een succesvolle implementatie hoort ook een succesvolle conversie van de data. Medicore heeft veel ervaring met het uitvoeren van dataconversies. Dit gebeurt op een gestructureerde wijze die in deze factsheet wordt besproken.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
Medicore is onderdeel van Tenzinger