Topmenu

Ondernemen in de GGZ

Deel:
Villa Jongerius, Kanaalweg 64, Utrecht, Netherlands9 mei 201713:30 uur

Op 6 september, een half jaar geleden alweer, is er een eerste bijeenkomst georganiseerd voor ondernemende eigenaren en bestuurders van GGZ-instellingen en GGZ-praktijken. Een groot deel van de deelnemers heeft een achtergrond als behandelaar (psychiater, klinisch psycholoog) in de GGZ. De focus van de bijeenkomst lag op de onderwerpen waar u als zorgondernemer mee te maken hebt. Sindsdien hebben wij, Jan Kobussen van Kobussen & Partners en David Tom van Medicore, veel positieve reacties gehad op deze middag.

Tijdens de bijeenkomst op 6 september was er veel enthousiasme om als groep van zorgondernemers in de GGZ vaker bij elkaar te komen. Tevens is er destijds gesproken over een digitaal platform waarop we van gedachten kunnen wisselen over interessante thema’s rondom bedrijfsvoering en zorg. Medicore heeft hiervoor inmiddels een besloten LinkedIn groep in het leven geroepen.

Voor degenen die er prijs op stellen elkaar persoonlijk te ontmoeten, organiseren we een tweede bijeenkomst voor GGZ-ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst hebben we een tweetal sprekers uitgenodigd en kunnen we met elkaar van gedachten wisselen over thema’s als contractering, opvolging, kwaliteit, toekomst GGZ en bedrijfsontwikkeling en daarin samen zoeken naar mogelijkheden om elkaar te ondersteunen en informatie met elkaar te delen.

Wanneer: Dinsdag 9 mei, aanvang 13:30 uur.
Waar: Villa Jongerius te Utrecht.
Voor wie: Praktijkeigenaren van GGZ-praktijken en GGZ-instellingen

Programma

  • Start 13:30 uur: Inloop en kennismaking
  • Pieter van Esch, registeraccountant bij Q-concepts, praat u bij over wat wél en wat niet leidt tot het “in control” zijn van een instelling. De ontwikkelingen in de zorg dwingen tot continue waakzaamheid, beleidsbijstellingen en besluitvorming terwijl ondertussen de normale gang van zaken haar doorgang moet vinden. Pieter heeft diverse GGZ-instellingen bedrijfseconomisch geadviseerd en werkt samen met Medicore in het jaarlijkse Zelfonderzoek GGZ.
  • Fabian Keijzer, jurist op de sectie Gezondheidsrecht bij Dirkzwager Advocaten, heeft zich gespecialiseerd in de governance van semipublieke (zorg)instellingen. Hij begeleidt fusies, herstructureringen en het opzetten van samenwerkingsverbanden in de zorg. Fabian Keijzer heeft meegeholpen aan het opstellen van de Governancecode Zorg 2017. De code biedt de GGZ een instrument om de governance zo in te richten dat die bijdraagt aan het waarborgen van goede zorg, aan het realiseren van haar maatschappelijke doelstelling en daarmee aan het maatschappelijk vertrouwen.
  • Jan Kobussen, klinisch psycholoog en eigenaar van Kobussen & Partners, sluit de middag af. Er wordt in groepjes verder gepraat over actuele thema’s en over hoe het digitale platform het best gebruikt kan worden.
  • Afsluitende netwerkborrel

Aanmelden is kosteloos. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.

 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Medicore is een oplossing van Tenzinger