Topmenu

28 november: Over 15 jaar is de zorg… online en om de hoek!

Deel:
Villa Jongerius, Kanaalweg 64, Utrecht, Nederland28 november 201913:00 uur

Welkom in Ambulanterveen...

Uniek congres voor bestuurders, managers en behandelaren uit de GGZ en het Sociaal Domein. Deelname is gratis!

Op 28 november stichten wij een gloednieuwe Utrechtse stad: "Ambulanterveen". In Ambulanterveen leven we in 2035 en zien we hoe de zorg er dán uitziet. Hoe ver zal bijvoorbeeld curatief opschuiven naar preventief? Hoe ver verschuift face to face naar online? Welke zorg vindt dan in de instelling plaats en wat pakt de publieke GGZ op? Hoe helpt data science ons hierbij? In het unieke en centraal gelegen 'Villa Jongerius' in Utrecht verzamelen visionairs uit de zorgsector zich om hier samen met u op zoek te gaan naar antwoorden.

Programma

13:00 - 13:30     Inloop

13:30 - 13: 45    Opening door Siep Kosse en Jan Willem Faessen

14:00 - 16:00    Deelsessies

16:00 - 16:45    Slotsessie

16:45 - 17:30     Borrel

We stellen op dit moment een geweldig programma van deelsessies vast. Een paar weken voor de 28e krijgt u nog een mail met het definitieve programma én kun je je inschrijven voor de deelsessies. Onderstaande sessies staan al vast: reden genoeg om u nu in te schrijven! (dat kan via het formulier hiernaast). Aan dit congres zijn geen kosten verbonden.

 1. Blauwe zorg in Limburg
  Door: Bart Bongers, manager GGZ, ZIO
  Niet minder, maar ánders ingerichte zorg in de wijk. Duurzamer en effectiever en met de echte vraag van de burger als uitgangspunt. Dat is een notendop waar het in de pilot Blauwe Zorg in de Wijk om draait. Bart vertelt alles over dit Limburgse meerjareninitiatief.
 2. Het succes van de herstelacademie
  Door: Ton Verspoor, oprichter Herstelacademie
  Enik Recovery College is een herstelacademie, een omgeving voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische aandoening of verslaving, en die willen werken aan hun (verdere) herstel. Het blijkt een succes in Utrecht en zal de komende 10 jaar worden uitgebreid binnen Utrecht.
 3. Ggz in de wijk, nu en in de toekomst
  Door: Ardan Miedema, Directeur Maatschappelijk en Specialistisch bij GGZ Noord Holland Noord
  Ardan Miedema vertelt over de visie van GGZ Noord Holland Noord: 'Beter worden doe je thuis' en hoe hij deze in 2035 ingevuld ziet.
 4. Data Science in de zorg
  Door: Martijn van Grieken, Gimix Data Science
  Data science heeft een enorme potentie voor de gezondheidszorg én toepassing ervan ligt binnen handbereik. Martijn vertelt ons hoe volgens hem in 2035 data science is verweven in de zorg.
 5. E-health in 2035
  Door: Jan Pons, Rotterdam E-healty academy
  De Rotterdamse eHealth Agenda heeft als doel dat meer Rotterdammers toegang hebben tot e-health en thuistechnologie en hier gebruik van maken. Hiervoor organiseren ze vele evenementen vanuit de eHealth academy. Ze leren o.a. zorgverleners digitale vaardigheden en innoveren met e-health voor de dagelijkse praktijk.
 6. Hoe werken we samen in Ambulanterveen?
  Door: Maarten van Vulpen en Marieke van Dijk, Medicore
  In 2035 werken we veel meer dan nu samen met partners uit de keten. Maar hoe communiceren we tegen die tijd? Mogen we blij zijn als we dan van de fax en het onveilige mailen en WhatsApp af zijn? Of wordt 'het' landelijke schakelpunt weer een trending topic? Maarten en Marieke schetsen de landelijke wettelijke en technische ontwikkelingen en vertalen dit naar de praktijk. Wat is haalbaar over 5 jaar, wat over 10 jaar en wat over 15 jaar?

16:00     Slotdebat: "En NU?!"
Geladen met de positieve en inspirerende beelden van de sessies keren we voor even terug naar het heden. Samen met u formuleren we wat er NU nodig is om over 15 jaar te zijn waar we willen zijn. Hoe combineren we lokale impact met grootschalige organisaties? Hoe verbinden we landelijke politiek met lokale realiteit? We gaan in gesprek met de mensen die dat NU aan het doen zijn, zoals:

 • Jim van Os, hoogleraar psychiatrie UMCU, kartrekker 'de nieuwe GGZ', psychosenet
 • Erik-Jan Wilhelm, directeur strategie en innovatie Zorginkoop bij Zilveren Kruis
 • Frank Bonekamp, oprichter Socialrun
 • Ardan Miedema, directeur Maatschappelijk en Specialistisch, GGZ Noord Holland Noord
 • Bart Bongers, manager GGZ, ZIO
 • Lokale en landelijke bestuurders zoals (ex) wethouders, politici en ambtenaren

AanmeldenMedicore is onderdeel van Tenzinger