Topmenu

Introductie-masterclass Data Science

Deel:
Kanaalweg 29, Utrecht, Nederland23 mei 201913:00 uur

Masterclass Data Science

Wil je weten hoe je in jouw organisatie Data Science kunt toepassen om de zorg en het proces eromheen verder te verbeteren? Ben je benieuwd naar toepassingsvoorbeelden en zou je ook wel binnen jouw eigen organisatie aan de slag willen met een Data Science project? Meld je dan aan voor Medicore's gratis introductie-masterclass: “Data Science in de gezondheidszorg”.

Laat je inspireren

Tijdens de introductie-masterclass hoor je alles over Data Science in de gezondheidszorg, over de plannen van Medicore én word je geïnspireerd hoe je zelf aan de slag zou kunnen gaan met Data Science. Joran Lokkerbol is de gastdocent van de masterclass. Joran is directeur van het centrum voor economische evaluatie en machine learning van het Trimbos Instituut. Hij vertelt je alles over Data Science in de gezondheidszorg en hoe je dit daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen.

Wanneer: Donderdag 23 mei, 13:00 – 17:00
Waar: Medicore-HUB, Utrecht
Voor wie? Medewerkers van zorginstellingen die benieuwd zijn naar de toepassing van Data Science in de zorg

Deelname is kosteloos

Programma

13:00 – 13:30 Inloop
13:30 – 13:45 Welkom

Door Arriejanne Brouwer, manager productmanagement Medicore

13:45 – 14:45 Data science en machine learning: wat is het wel en wat is het niet?

Door Joran Lokkerbol, directeur van het centrum voor economische evaluatie en machine learning van het Trimbos Instituut.

14:45 – 15:00 PAUZE
15:00 – 15:30 Praktijkvoorbeelden van Medicore

Door Jeroen Sen, enterprise architect Medicore en David Tom, consultant Medicore

15:30 – 16:30 Inspiratie opdoen

Onder begeleiding van Joran brainstormen wat voor jóuw organisatie een zinvol data science project zou kunnen zijn

16:30 – 17:00 Borrel

Over de sprekers

Joran Lokkerbol  is directeur van het centrum voor economische evaluatie en machine learning van het Trimbos Instituut. Behandelaars zullen niet worden vervangen door algoritmen, maar zorginstellingen kunnen niet om de inzet van kunstmatige intelligentie heen”, stelt Joran. Tijdens de masterclass vertelt Joran wat Data Science precies is en hoe je het kunt toepassen om op basis van klinische data tot nieuwe inzichten te komen. Hij geeft toepassingsvoorbeelden uit de gezondheidszorg en inspireert je tot nadenken wat je binnen jouw organisatie met Data Science zou kunnen doen.

David Tom en Jeroen Sen volgen beiden het 'master's program Data Science' aan het JADS (​The Jheronimus Academy of Data Science) in Den Bosch. Deze kennis wordt ingezet om binnen Medicore Data Science in onze software te integreren. De eerste stappen zijn gezet en voorzichtige conclusies worden getrokken.  David en Jeroen vertellen over hun ervaringen en hun eerste resultaten, zoals de ‘mdo-voorspeller’ en de ‘sentiment-analyse’.

Voorproefje op de masterclasses

Tijdens de masterclasses in september gaan opdrachtgevers van Medicore aan de slag met een eigen data science project. De masterclasses worden verzorgd door Joran Lokkerbol, dé expert op dit gebied. Vanaf september vinden elke twee weken vijf masterclasses plaats, waarbij Joran de organisaties begeleidt bij het uitvoeren van het project. Medicore helpt bij het beschikbaar maken van de data. Aan het einde van de serie masterclasses, in december, worden de projecten afgerond en de resultaten gepresenteerd.

Praktijkvoorbeelden

Het doel van de masterclasses is om met behulp van machine learning toegevoegde waarde te bieden voor de werkvloer van jóuw organisatie.  En de werkvloer kun je breed interpreteren: van financieel en administratief tot en met zorginhoudelijke signalen die de behandelaren ondersteunen. Daarvoor zul je veel inspiratie opdoen op 23 mei. Joran vertelt je dan de mogelijkheden aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en je kunt alvast brainstormen over wat voor jouw organisatie relevant is. Enkele voorbeelden:

  • Financieel-administratieve signalen, zoals het voorspellen van zorgkosten of benodigde capaciteit, voor beter inzicht krijgen in de te verwachten onder- of overcapaciteit;
  • Het voorspellen van behandeluitkomsten, zoals:
    • Kunnen we bij aanvang van een traject, of halverwege een traject, al inschatten welke patiënten waarschijnlijk niet zullen opknappen van de behandeling, zodat al in een eerder stadium kan worden nagedacht over het aanpassen van het behandelplan of mogelijk al eerdere doorverwijzing?
    • Het voorspellen van drop-out, dus het voortijdig beëindigen van de behandeling. Door deze kennis te hebben wanneer de patiënt nog in behandeling is, kan actief worden nagegaan wat ervoor nodig is om de patiënt wel betrokken te houden bij de behandeling, of worden besloten dat de patiënt mogelijk beter geholpen is met een andere behandeling (voordat de patiënt uit beeld verdwijnt).

 

Masterclass bijwonen?

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.Benieuwd hoe Medicore Data Science introduceert? Download dan hier het artikel hierover uit het EPD-magazine.

 Medicore is een oplossing van Tenzinger