Topmenu

Groeien in de GGZ

Deel:
Villa Jongerius, Kanaalweg 64, Utrecht, Netherlands6 september 201613:30 uur

Het geheim van succesvolle GGZ-instellingen

Kleine GGZ-instellingen zijn winstgevender dan grote GGZ-instellingen, blijkt uit onderzoek van Gupta Strategists (Zorgvisie, 31 mei). Hebben kleinere aanbieders een betere bedrijfsvoering dan grote aanbieders? Of spelen ze beter in op de cliëntvraag? Toch kunnen in grotere instellingen zaken efficiënter geregeld worden en is contractering vaak makkelijker. Hoe kunt u profiteren van schaalvoordelen en tegelijkertijd de flexibiliteit en winstgevendheid behouden?

Veel opdrachtgevers van Medicore groeien. Soms met succes, soms met horten en stoten. Hoe lieten ze het stadium achter zich van de ‘praktijkhouder als behandelaar én directeur’? Hoe professionaliseerden ze zónder in te boeten op de afstand naar de cliënt? Hoe grijpen ze kansen die de grote gedifferentieerde instellingen niet grijpen? Wat is het geheim van hun succes?

Programma:
13:30 – 13:45 Ontvangst.
13:45 Start programma

  • Gerhard Wullink van Gupta Strategists leidt de middag in met de conclusies de GGZ studie 2016 ‘Waar is de gulden een daalder waard?’ en geeft drie aanbevelingen voor de sector.
  • Jan Kobussen, klinisch psycholoog en eigenaar van Kobussen & Partners praat over het soms emotionele afscheid van de directeur als behandelaar en de stap van praktijk naar instelling.
  • Ayhan Tatlicioglu, klinisch psycholoog en eigenaar vertelt u over het succes van INTER-PSY. Een aantal jaar geleden startte hij INTER-PSY, dat de laatste vijf jaar groeide naar 150 medewerkers, werkend vanuit 16 locaties.
  • Discussie.

Aan het eind van de kennisbijeenkomst heeft u uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met uw collega GGZ-ondernemers. Een mooie gelegenheid om best practices met elkaar uit te wissen.

In één middag vertellen verschillende sprekers afkomstig uit groeiende zorginstellingen over hun groeiproces. Wat ging goed en wat zouden ze anders hebben gedaan?

Voor wie: Praktijkeigenaren van GGZ-praktijken en GGZ-instellingen

Wanneer en waar: Dinsdag 6 september (aanvang 13:30 uur), Villa Jongerius Utrecht

Medicore is een oplossing van Tenzinger