Topmenu

E-health: The secret is in the adoption

Deel:
Centraal Ketelhuis, Soesterweg 320, Amersfoort, Netherlands20 juni 201713:30 uur

De technische mogelijkheden van e-health zijn zo langzamerhand onbeperkt. Toch wordt volgens Laura Visser, Assistent Professor bij de Radboud Universiteit, vaak te simplistisch gesproken over e-health: ‘Er zijn allerlei zaken waarover je kritisch moet nadenken.'

In haar onderzoek “Power to the patient? Analyzing online communities and their potential for changing power processes in Parkinson’s care”, blijkt adoptie de succesfactor. Daarin ziet ze grote verschillen tussen patiënten; in mondigheid, verwachtingen, het nemen van initiatief en digitale vaardigheden.

Tijdens het minicongres van eHealthCompany en Medicore, e-health: The secret is in the adoption gaan we dieper in op hoe u e-health succesvol kunt inzetten. In één middag praten meerdere interessante sprekers u bij over hun plannen om e-health tot een succes te maken. Naast het centrale programma kunt u tevens twee parallelsessies volgen.

Wanneer: Dinsdag 20 juni 2017, aanvang 13:30 uur
Waar: Centraal Ketelhuis, Soesterweg 320, Amersfoort
Voor wie: Zorgprofessionals, zorgmanagers en zorgbestuurders

Keynote spreaker
Willem Jan Renger is programmaleider Applied Game Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is begenadigd spreker en ervaringsdeskundig in het toepassen van “client centered design”. Hiermee worden in nauwe samenwerking met de zorginhoudelijke specialisten snel waardevolle klantbelevingen ontworpen, die de adoptie van e-health vergroten.

Programma

 • Opening congres en welkom door Boris Hololtcheff, Directeur van Medicore
 • Willem-Jan Renger is programmaleider Applied Game Design van de HKU. De digitale reis van de patiënt binnen UMCU met als pilot: orthopedie.
 • Parallelsessie ronde 1
 • Parallelsessie ronde 2
 • Saskia Timmer, directeur van Changing Healthcare. Visie op de belangrijkste gebruikers: cliënt & behandelaar
 • Afsluiting

Aan het eind van de kennisbijeenkomst heeft u uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met elkaar tijdens een netwerkborrel.

Programma parallelsessies

 • Jan Peter Larsen directeur van SenseHealth heeft in samenwerking met de ParnassiaGroep Goalie ontwikkeld. Op basis van geavanceerde en gebruiksvriendelijke sensortechnologie op de smartphone inzicht in gedrag, gemoedstoestand en de effecten op de (geestelijke) gezondheid.
 • Anne Marsman redacteur PsychoseNet.nl en PhD student aan de Universiteit Maastricht over nut en noodzaak van een duidelijke en maatschappelijke online community.
 • Saskia Timmer, directeur van Changing Healthcare over de implementatie van e-health. Waarom ben je er nog niet met goede techniek?
 • Lauwerens Metz, appmaker bij Innovattic en Jan-Marc Verlinden, CEO bij MedRecord over hoe u snel de beste medische apps bouwt. In samenwerking met Niels Chavannes, hoogleraar Huisartsgeneeskunde bij LUMC ontwikkelen zij gevalideerde en praktische medische apps.
 • Dr. Leo Kannerhuis over de autismegame van Ranj.
 • Mark Scheerboom, Art Director bij Valtech, over het elektronische een-tweetje tussen behandelaar en cliënt.

Let op, niet alle parallelsessies zijn zowel in ronde 1 als in ronde 2 te bezoeken.

Wijzigingen voorbehouden

Deelname is kosteloos. Vol = vol.

 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Medicore is een oplossing van Tenzinger