Topmenu

10 december: Webinar ‘Digitale toegang tot de zorg’

Deel:
Online10 december 202011:00 - 12:00 uur

Webinar: 'Digitale toegang tot de zorg' 

Het gebruik van beveiligde toegang tot portalen staat bij Medicore hoog op de agenda. Het is belangrijk om de toegang voor de verschillende gebruikers van het portaal goed in te richten. Daarom organiseren we op donderdag 10 december om 11:00 uur het webinar ‘Digitale toegang tot de zorg’. We gaan tijdens dit webinar in op de ontwikkelingen op dit gebied voor 2021-2023.

DigiD maakt het de komende jaren mogelijk om meer doelgroepen toegang te verschaffen tot digitale portalen: patiënten, ouders, zorgomgeving, wettelijke- en niet wettelijke vertegenwoordigers. Deelnemers van het VIPP GGZ-programma starten in 2021 als eerste met het gebruik hiervan. Tijdens het webinar lichten wij toe wat er van jou verwacht wordt rondom het activeren van het DigiD inlogproces voor VIPP GGZ.

Product Owner van het wellbee portaal, Margo van Houtum, praat je bij over digitale toegang tot de zorg. Margo is verantwoordelijk voor het wellbee portaal; een compleet portaal voor clienten en het zorgnetwerk. Ook zullen er twee sprekers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanwezig zijn, namelijk:

Hielke van Rijn is Senior Beleidsmedewerker bij directie Informatiebeleid en houdt zich bezig met de digitale toegang voor patiënten tot hun medische gegevens en digitale diensten in de zorg.

Bob van Os is Nictiz programma manager. Nictiz is de landelijke kennisorganisatie die zich inzet voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Bob is bij Nictiz programma manager eID (elektronische identiteit). Het programma eID in de Zorg richt zich op de implementatie van de Wet Digitale Overheid (WDO). Deze wet regelt dat patiënten veilig, toegankelijk en betrouwbaar kunnen inloggen bij hun zorgdienstverlener middels DigiD.

Zij nodigen jou uit om mee te denken over een aantal praktische vraagstukken.

Wil jij meer weten over digitale toegang in de zorg? En ben jij benieuwd naar het dialoog tussen deze drie experts over dit thema of wil je hen de hemd van het lijf vragen? Het kan allemaal tijdens dit webinar!

Schrijf je snel in en graag zien we jou online op donderdag 10 december om 11:00 uur.

Het webinar duurt ongeveer een uur en is kosteloos.

Graag tot dan!

Medicore is een oplossing van Tenzinger