Topmenu

Minder Zorg Door Data Science

Deel:
Sint Janssingel 92, 5211 DA 's-Hertogenbosch, Nederland2 juli 201914:00 uur

Unieke kennissessie voor bestuurders, directeuren en financials in de zorg, in samenwerking met Rabobank en Jads.

De gezondheidszorg heeft een uitdaging. De uitdaging is dat in 2040 de zorgkosten zullen zijn gestegen tot 174 miljard. Een verdubbeling ten opzichte van nu. 

Het echte probleem is dat de vraag naar zorg in 2040 zo groot is, dat één op de vier werkende Nederlanders direct of indirect in de zorg actief zal zijn. Maatschappelijk gezien is dit onhaalbaar. Voor bestuurders een bedreiging van de continuïteit van hun zorginstelling.

Al jarenlang leggen zorgorganisaties een schat aan data vast over de zorg die zij voor patiënten bieden. Nu is het tijd om al die historische data voor uw organisatie te laten werken. De mogelijkheden van data science liggen binnen handbereik. Door de snelle technologische ontwikkelingen is data science een reële toepassing met enorme potentie: extra inzichten uit data versterken de klinische expertise en bieden oplossingen die de efficiëntie verhogen en de werkdruk verlagen.

Hoe bouw je kennis op en verschaf je toegang tot Data Science? Laten we dit over aan Apple, Google of Amazon, of zetten we zélf stappen met onze eigen data? Wat zijn die eerste stappen? En hoe pas je Data Science verantwoord toe? Wat zijn de kaders?

Versterk je Data Science kennisbasis door deelname aan de kennissessie “MEER Minder ZORG DOOR DATA SCIENCE” met specialisten Michel van Schaik (directeur gezondheidszorg Rabobank) en Egge van der Poel (academic director Jheronimus Academy of Data Science).

Programma:

14:00 uur Inloop en kennismaking
14:30 uur Egge van der Poel
15:15 uur Interactieve sessie
15:45 uur Michel van Schaik
16:30 uur Panel discussie
17:00 uur Napraten onder het genot van….

Download hier de uitnodiging in PDF format.

Sprekers:

Drs. Michel van Schaik, MScPH (1960) is directeur Gezondheidszorg en sinds 1997 verbonden aan de Rabobank. Daarvoor is hij acht jaar werkzaam geweest in de zorgverzekeringsmarkt (KLOZ en Nuts/OHRA). Naast diverse vertegenwoordigingen op landelijk niveau was hij verantwoordelijk voor de zorgcontractering van ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Amsterdam en Den Haag. Hij is voorzitter van de Werkgroep Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Banken en voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van VNO-NCW. Van 2004 tot 2010 was hij lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Sinds 2011 is hij commissaris bij de Ondernemende Huisarts te Eindhoven. Verder is hij lid van de RvT van het Instituut voor Positieve Gezondheid en vz RvT van Vita Valley. Michel van Schaik is als gastdocent in financieringsvraagstukken in de gezondheidszorg al geruime tijd verbonden aan het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, de Universiteit van Tilburg (TRANZO), en de Academie voor Medisch Specialisten. Hij is mede-initiatiefnemer en mede-auteur van Diagnose 2025- over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg (2010), Diagnose Diabetes 2025- over de toekomst van de Nederlandse diabeteszorg (2012) en Diagnose Zorginnovatie:; over technologie en ondernemerschap (2013). Hij is namens de Rabobank de initiatiefnemer van het acceleratorprogramma Diagnose Voeding en Gezondheid. Michel van Schaik studeerde in 1986 af aan de Universiteit van Amsterdam in de Tandheelkunde en voltooide in 1988 een Master of Science-opleiding aan de School of Public Health van de Universiteit van Californië te Los Angeles.

Egge van der Poel is een beta met een alfa randje. Gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica (lees: hele kleine deeltjes) met daarnaast een Bachelor als filosoof. Hij zocht – en vond – het Higgs-deeltje in de deeltjesversneller van CERN in Genève. Inmiddels al enkele jaren werkzaam als Data Scientist (“sexiest job of the 21st century”) en
veelgevraagd spreker op het thema Big Data. Sinds 2015 is Egge part-time werkzaam als de eerste Clinical Data Scientist ooit in het Erasmus MC.Egge is daarnaast Executive Professor bij TIAS en is verbonden aan de Jheronimus Academy of Data Science te Den Bosch als Academic Director en teamlead Data & Health. Hij is daar verantwoordelijk voor het curriculum van het Professional Education Healthcare program. Egge adviseert Medicore op het gebied van Data Science en Artifical Intelligence.

Deze kennissessie wordt mogelijk gemaakt door:

Growing a Better World Together

De Rabobank is een coöperatieve bank. In Nederland zijn ruim honderd lokale Rabobanken met een grote mate van zelfstandigheid actief om zo de klant en de lokale omgeving beter te kunnen bedienen. De Rabobank wil samen met haar klanten hun leef- en werkomgeving sterker maken. Wij zijn er in de eerste plaats om de ambities van onze klanten te helpen realiseren.

Q-Concepts, dé partner op het gebied van accountancy, interim en advies.

Wij zijn een jonge, dynamische en snelgroeiende organisatie die zich bewust is van haar rol in het publiek belang. Dit blijkt onder meer door onze specialisatie in de gezondheidszorg! Elke dag werkt ons team van ruim 60 specialisten aan een top dienstverlening voor onze klanten. Uit onze naam alleen al blijkt dat kwaliteit bij ons voorop staat.

 

Empower People

Al 15 jaar staan wij klaar voor de zorg in Nederland met ons Elektronisch Patiëntendossier en portalen voor zorgverleners en cliënten. Dankzij onze drive om de toekomst zelf vorm te geven, geloven wij dat we kunnen helpen bij de noodzakelijke transformatie naar duurzame gezondheidszorg. Deze creëren we met behulp van webbased ICT en data science. Zo maken wij met u samen de gezondheidszorg van de toekomst beschikbaar, betaalbaar en toegankelijk.

Unique big data collaboration

De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een unieke academische samenwerking tussen TU Eindhoven en Tilburg University op de Campus Mariënburg te Den Bosch. JADS biedt hoogstaande studie- en onderzoeksprogramma’s op het gebied van Data Science, waaronder het Professional Program Data Science in Health.

 

Kennissessie bijwonen? Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.Medicore is een oplossing van Tenzinger