Topmenu

MC EPD voor de
Geestelijke Gezondheidszorg

 • Alle zorg in één webbased EPD/ECD

 • Gemakkelijk en foutloos registreren vanuit zorgpad, agenda en dossier

 • Ambulant werken vanaf ieder device

 • Wet- en regelgeving tijdig geïmplementeerd

 • Telefonisch bereikbare Customer Services afdeling

MC EPD voor
de Geestelijke
Gezondheidszorg

 • Veilig

 • Gebruiksvriendelijk

 • Webbased

productbeeld-behandelingreg-ggz

Het unieke MC EPD voor GGZ-instellingen

Alle zorg in één EPD/ECD

MC EPD is een compleet en gebruikersvriendelijk EPD/ECD voor GGZ instellingen en GGZ praktijken. Registreer gemakkelijk en foutloos vanuit zorgpad, agenda en dossier. Reeds ingevoerde gegevens worden automatisch meegenomen in de verschillende schermen. En onze groepsregistratiemodule bespaart u veel tijd. Hierdoor houdt u meer tijd over voor de behandeling van uw cliënten.

MC EPD is geschikt voor de Basis- en Specialistische GGZ, PAAZ afdelingen, jeugd-GGZ, jeugdhulpzintuiglijk gehandicaptenzorg, begeleiding en maatschappelijke opvang. MC EPD is daarom hét volledige en gebruikersvriendelijke EPD/ECD voor zowel de GGZ Cure als de GGZ Care.

 • Webbased EPD/ECD, online toegankelijk op desktop, laptop en tablet waardoor ambulant werken en werken op meerdere locaties mogelijk is.
 • Door de koppeling met Vecozo en GBA nagenoeg geen uitval van declaraties.
 • Tijdens de registratie van de cliënt al inhoudelijke informatie vastleggen, nog voor het openen van een behandeling.
 • Meerdere locaties instellen met een eigen AGB-code.
 • Familieleden en contactpersonen toe te voegen als relatie van de cliënt.
 • Gemakkelijk te koppelen met andere systemen.

Vraag een demonstratie aan

Monitor-behandelingregistratie-ggz

Medicore voor vrijgevestigde GGZ-Praktijken

Ruim 600 vrijgevestigde GGZ-behandelaren vertrouwen dagelijks op MC EPD van Medicore. Daarmee is het de meest gebruikte praktijksoftware voor psychologen, therapeuten en psychiaters in de Basis en Specialistische GGZ, de volwassen- en jeugdzorg en de onverzekerde GGZ. Bezoek onze website voor vrijgevestigde GGZ-Praktijken en ervaar de voordelen van Medicore en MC EPD voor uw praktijk.

Naar de website voor GGZ-praktijken

"Voor de totale beleving, vanaf de ondertekening van het contract tot de live-gang geef ik Medicore als eindcijfer een 9!"

Wouter Hoge, Directeur Centiv.

Lees het hele verhaal

Groepsregistratie en MDO

In de groepsregistratiemodule van Medicore kan de zorgverlener in één scherm, voor de gehele groep, de registratie doen en het groepsverslag en de individuele verslagen vastleggen. De directe en indirecte tijd worden automatisch vastgelegd en verdeeld over de groepsleden. Ook biedt de module de flexibiliteit om tussentijds de samenstelling van de groep cliënten en/of zorgverleners aan te passen. Zo vermindert MC EPD de registratiedruk, waardoor de zorgverlener meer tijd kan besteden aan de behandeling.

De groepsregistratiemodule kan zowel vanuit de agenda als vanuit het zorgpad van één van de cliënten uit de groep benaderd worden. In één scherm legt de zorgverlener vast welke groepsactiviteit er is geweest en welk type verslag hij gaat schrijven. Daarna kunnen zowel het algemene groepsverslag als de individuele verslagen geschreven worden. De administratie en het groepsverslag worden in de dossiers van alle deelnemende cliënten opgeslagen. Het individuele verslag wordt alleen in het dossier van de betreffende cliënt opgeslagen.

De groepsregistratiemodule is ook uitstekend in te zetten voor MDO.

Meer over groepsregistratie en MDO

Wijzigingen in wet- en regelgeving

Er verandert op dit moment veel in de GGZ. Medicore implementeert wijzigingen in de wet- en regelgeving tijdig in haar EPD/ECD en zorgt voor flexibele oplossingen, zodat toekomstige aanpassingen snel gedaan kunnen worden. Hiermee bieden we snel en correct oplossingen voor de nieuwe uitdagingen waarmee u te maken heeft.

Jeugdwet

Met ingang van 1 januari 2018 wordt jeugd-GGZ niet meer bekostigd conform de DBC-systematiek, maar op basis van de jeugdhulp-systematiek. U heeft met de gemeenten nadere afspraken moeten maken om de overgang soepel te laten verlopen. Van aanvullende afspraken over niet gecontracteerde producten door het hard afkappen van producten, tot en met het tijdig ontvangen van beschikkingen voor jeugdhulpproducten. Lees hierover meer in onze whitepaper ‘Beëindiging van de DBC-systematiek voor de jeugd’. In deze whitepaper staat ook meer informatie over wat u moet doen als u of de gemeente op 1 januari 2018 niet klaar is om over te stappen op de jeugdhulp systematiek.

Download de whitepaper

whitepaper-einde-jeugd-DBC

Zorgclustermodel

De huidige bekostigingsstructuur van de GGZ en de forensische zorg, bestaande uit DB(B)C’s en basis-GGZproducten, wordt naar verwachting in 2020 vervangen door een nieuwe bekostigingsstructuur, het zorgclustermodel. Het Engelse model biedt interessante aanknopingspunten voor deze doorontwikkeling. Het uitgangspunt is tot een bekostigingsstructuur te komen die klinisch herkenbaar is, sneller tot declaratie leidt, aansluit op zorgkosten per jaar, transparant is, de privacy waarborgt en niet tot verzwaring, maar tot vermindering van de administratieve lasten zou moeten leiden. Op dit moment draait de tweede pilot ‘Proefdraaien’. Medicore biedt zorgaanbieders de mogelijkheid deel te nemen aan zorgcluster pilot 2. Pilot 3 zal gedurende 2018 plaatsvinden, parallel aan het proefdraaien.

Lees meer

zorgclustermodel-engelse-model

"Een tablet neem je handiger mee dan een notebook, dat is echt slim aangepakt!"

Hugo Vos, Applicatiebeheerder bij Mentaal beter.

Lees het hele verhaal

Whitepapers

 • AVG Statement Medicore

  Download deze whitepaper 27 downloads

  AVG Statement Medicore

  Medicore vindt het belangrijk dat de gegevens van opdrachtgevers en cliënten goed beschermd zijn. Daarom heeft Medicore vergaand beleid op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. In dit Statement vertellen we u op welke wijze Medicore met MC EPD en wellbee aan de AVG voldoet.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • VIPP GGZ Subsidieregeling

  Download deze whitepaper 51 downloads

  VIPP GGZ Subsidieregeling

  VIPP GGZ levert een bijdrage aan het vergroten van de eigen regie van de cliënt over zijn of haar zorgproces. Het Ministerie van VWS stelt 50 miljoen euro subsidie beschikbaar voor VIPP GGZ. In deze whitepaper leest u meer over de VIPP GGZ subsidieregeling.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Word AVG-proof

  Download deze whitepaper 683 downloads

  Word AVG-proof

  Vanaf 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. In deze whitepaper nemen wij u mee langs de belangrijkste maatregelen en wijzigingen die van kracht zullen worden per 25 mei a.s. op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Zorgwetgevingsradar 2018-2020

  Download deze whitepaper 686 downloads

  Zorgwetgevingsradar 2018-2020

  De zorg is continu in beweging. Zo ook de regelgeving. Heeft u een goed overzicht van welke wijzigingen er op 1 januari 2018 ingaan en wat er op u af gaat komen? In deze whitepaper komen de wijzigingen met de grootste impact aan bod.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht

"Het EPD van Medicore is webbased. Behandelaren kunnen het elektronisch patiëntendossier vanaf alle computers met internet benaderen, ook vanuit huis."

Els de Kok, Projectcoördinator EPD bij Helen Dowling Instituut

Bekijk het hele verhaal

Vraag brochure aan

In de GGZ is efficiënt werken belangrijk. Dat betekent werken volgens zorgpad, invoeren aan de bron en declareren zonder uitval. Daarnaast moeten kwaliteitsgegevens aan verzekeraars worden verantwoord. Door de Jeugdwet is de gemeente nu ook een stakeholder. De continu veranderende wetgeving moet worden bijgehouden. E-health en ambulant werken worden steeds belangrijker. Is er in deze complexe situatie nog tijd voor de cliënt?

Lees in deze brochure hoe MC EPD van Medicore GGZ-instellingen helpt bij de uitdagingen van de geestelijke gezondheidszorg. Lees over de functionaliteiten en voordelen van MC EPD, de Patient Journey als implementatiemethodiek en verhalen van opdrachtgevers.

Vraag brochure aan

Brochure MC EPD voor de GGZ

In de GGZ is efficiënt werken belangrijk. Dat betekent werken volgens zorgpad, invoeren aan de bron en declareren zonder uitval. Daarnaast moeten kwaliteitsgegevens aan verzekeraars worden verantwoord. Door de Jeugdwet is de gemeente nu ook een stakeholder. De continu veranderende wetgeving moet worden bijgehouden. E-health en ambulant werken worden steeds belangrijker. Is er in deze complexe situatie nog tijd voor de cliënt?

Lees in deze brochure hoe MC EPD van Medicore GGZ-instellingen helpt bij de uitdagingen van de geestelijke gezondheidszorg. Lees over de functionaliteiten en voordelen van MC EPD, de Patient Journey als implementatiemethodiek en verhalen van opdrachtgevers.

Mail mij deze brochure

De velden met een asterisk(*) zijn verplicht


Brochure-GGZ

MC EPD voor GGZ

 • Basis- en Specialistische GGZ, jeugdhulp en -GGZ, Wmo, Wlz en onverzekerde zorg
 • Ambulante zorg en verblijf
 • Cliëntregistratie met voorlopige registratiemogelijkheid
 • Uitgebreide cliëntsysteemregistratie
 • Controle op zorgverzekering (COV-check) en burgerservicenummer (SVB-Z check)
 • Koppelingen met VECOZO, Zorgmail (Edifact) en huisartsentabel van Vektis
 • Groepsregistratie, groepsplanning en MDO
 • Agendamodule met handige snelplanner, profiel- en serieafspraken
 • Resourceplanner
 • Zorgpaden en protocollen
 • Koppeling agenda en dossier

Bekijk meer specificaties

 • Behandelplan en behandeldoelen
 • EVS (koppeling met FarmedVisie)
 • Uitgebreide autorisatiemogelijkheden, logboek en alerts
 • Cliëntenportaal met o.a. online afspraken en vragenlijsten
 • Koppeling met diverse ROM-leveranciers
 • Uitgebreide communicatiemodule met standaardbrieven, e-mail en sms
 • Koppeling met diverse boekhoudpakketten
 • Geautomatiseerde DIS-verwerking
 • Business Intelligence tool
 • Uitgebreide Online Help, online trainingen en Servicedesk
 • Vakkundige implementatie door ervaren consultants


Medicore gebruikt cookies

Medicore gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan medicore.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze website volgen. Hiermee kunnen wij de website aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media.

Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer