Topmenu

MC EPD voor de
Geestelijke Gezondheidszorg

 • Alle zorg in één webbased EPD/ECD

 • Gemakkelijk en foutloos registreren vanuit zorgpad, agenda en dossier

 • Ambulant werken vanaf ieder device

 • Wet- en regelgeving tijdig geïmplementeerd

 • Telefonisch bereikbare Customer Services afdeling

MC EPD voor
de Geestelijke
Gezondheidszorg

 • Veilig

 • Gebruiksvriendelijk

 • Webbased

productbeeld-behandelingreg-ggz

Het unieke MC EPD voor GGZ-instellingen

Alle zorg in één EPD/ECD

MC EPD is een compleet en gebruikersvriendelijk EPD/ECD voor GGZ instellingen en GGZ praktijken. Registreer gemakkelijk en foutloos vanuit zorgpad, agenda en dossier. Reeds ingevoerde gegevens worden automatisch meegenomen in de verschillende schermen. En onze groepsregistratiemodule bespaart u veel tijd. Hierdoor houdt u meer tijd over voor de behandeling van uw cliënten.

MC EPD is geschikt voor de Basis- en Specialistische GGZ, PAAZ afdelingen, jeugd-GGZ, jeugdhulpzintuiglijk gehandicaptenzorg, begeleiding en maatschappelijke opvang. MC EPD is daarom hét volledige en gebruikersvriendelijke EPD/ECD voor zowel de GGZ Cure als de GGZ Care.

 • Webbased EPD/ECD, online toegankelijk op desktop, laptop en tablet waardoor ambulant werken en werken op meerdere locaties mogelijk is.
 • Door de koppeling met Vecozo en GBA nagenoeg geen uitval van declaraties.
 • Tijdens de registratie van de cliënt al inhoudelijke informatie vastleggen, nog voor het openen van een behandeling.
 • Meerdere locaties instellen met een eigen AGB-code.
 • Familieleden en contactpersonen toe te voegen als relatie van de cliënt.
 • Gemakkelijk te koppelen met andere systemen.

Vraag een demonstratie aan

Monitor-behandelingregistratie-ggz

Medicore voor vrijgevestigde GGZ-Praktijken

Ruim 600 vrijgevestigde GGZ-behandelaren vertrouwen dagelijks op MC EPD van Medicore. Daarmee is het de meest gebruikte praktijksoftware voor psychologen, therapeuten en psychiaters in de Basis en Specialistische GGZ, de volwassen- en jeugdzorg en de onverzekerde GGZ. Bezoek onze website voor vrijgevestigde GGZ-Praktijken en ervaar de voordelen van Medicore en MC EPD voor uw praktijk.

Naar de website voor GGZ-praktijken

Kennisbijeenkomst @PATIENTconnect, VIPP voor de GGZ

Op donderdag 5 april 2018 organiseert Medicore de verdiepingssessie @PATIENTconnect – VIPP subsidieregeling voor de GGZ. Direct na publicatie in de Staatscourant op 1 april, brengen wij u als eerste op de hoogte van alle mogelijkheden van @PATIENTconnect.

@PATIENTconnect maakt het financieel gemakkelijker extra stappen te zetten om het gebruik van e-health te vergroten én cliënten toegang te geven tot hun eigen medische gegevens. Er is 25 miljoen euro subsidie beschikbaar, voor zowel leden als niet-leden van GGZ Nederland. Tijdens de verdiepingsbijeenkomst @PATIENTconnect - Subsidieregeling voor de GGZ. Hier hoort u alle ins en outs over de regeling. Ook weet u dan hoe Medicore u kan helpen te voldoen aan de verschillende eisen van @PATIENTconnect.

Aanmelden @PATIENTconnect kennisbijeenkomst

Maak kennis met Medicore en wellbee tijdens Zorg & ICT 2018

Dit jaar staat de Zorg & ICT in het teken van het thema ‘ICT zorgt voor mensen’. Een gebruiksvriendelijk EPD ondersteunt zorgprofessionals dagelijks in hun zorg voor patiënten en cliënten. Een cliëntportaal helpt patiënten en cliënten door een deel van de zorg naar hun eigen huiskamer te brengen. En de koppeling tussen een zorgverlener- en een cliëntportaal zorgt ervoor dat zorgverlener en cliënt of patiënt ook buiten de behandeltijd om contact kunnen hebben met elkaar. Ben je benieuwd hoe Medicore hierop inspeelt met MC EPD en wellbee? Kom langs op onze stand en maak kennis met ons. U vindt ons vlakbij de ingang van de Zorg & ICT beurs.

Op dinsdag en woensdag verzorgt Medicore in Theater 2 de kennissessie "Cliëntportaal zoekt coach". Tijdens deze sessie introduceren wij het wellbee cliëntportaal. Meld u aan voor een gratis toegangskaart en schrijf u direct in voor de sessie.

Zorg & ICT 2018 registratiebutton

"Voor de totale beleving, vanaf de ondertekening van het contract tot de live-gang geef ik Medicore als eindcijfer een 9!"

Wouter Hoge, Directeur Centiv.

Lees het hele verhaal

Groepsregistratie en MDO

In de groepsregistratiemodule van Medicore kunnen behandelaren in één scherm, voor de gehele groep, de registratie doen en het groepsverslag en de individuele verslagen vastleggen. De directe en indirecte tijd worden automatisch vastgelegd en verdeeld over de groepsleden. Ook biedt de module de flexibiliteit om tussentijds de samenstelling van de groep cliënten en/of behandelaren aan te passen. Zo vermindert MC EPD de registratiedruk, waardoor behandelaren meer tijd kunnen besteden aan de behandeling van hun cliënten.

De groepsregistratiemodule kan zowel vanuit de agenda als vanuit het zorgpad van één van de cliënten uit de groep benaderd worden. In één scherm legt de behandelaar vast welke groepsactiviteit er is geweest en welk type verslag hij gaat schrijven. Daarna kunnen zowel het algemene groepsverslag als de individuele verslagen geschreven worden. De administratie en het groepsverslag worden in de dossiers van alle deelnemende cliënten opgeslagen. Het individuele verslag wordt alleen in het dossier van de betreffende cliënt opgeslagen.

De groepsregistratiemodule is ook uitstekend in te zetten voor MDO.

Meer over groepsregistratie en MDO

Groepsregistratie-ggz

Wijzigingen in wet- en regelgeving

Er verandert op dit moment veel in de GGZ. Medicore implementeert wijzigingen in de wet- en regelgeving tijdig in haar EPD/ECD en zorgt voor flexibele oplossingen, zodat toekomstige aanpassingen snel gedaan kunnen worden. Hiermee bieden we snel en correct oplossingen voor de nieuwe uitdagingen waarmee u te maken heeft.

Jeugdwet

Met ingang van 1 januari 2018 wordt jeugd-GGZ niet meer bekostigd conform de DBC-systematiek, maar op basis van de jeugdhulp-systematiek. U heeft met de gemeenten nadere afspraken moeten maken om de overgang soepel te laten verlopen. Van aanvullende afspraken over niet gecontracteerde producten door het hard afkappen van producten, tot en met het tijdig ontvangen van beschikkingen voor jeugdhulpproducten. Lees hierover meer in onze whitepaper ‘Beëindiging van de DBC-systematiek voor de jeugd’. In deze whitepaper staat ook meer informatie over wat u moet doen als u of de gemeente op 1 januari 2018 niet klaar is om over te stappen op de jeugdhulp systematiek.

Download de whitepaper

whitepaper-einde-jeugd-DBC

Zorgclustermodel

De huidige bekostigingsstructuur van de GGZ en de forensische zorg, bestaande uit DB(B)C’s en basis-GGZproducten, wordt naar verwachting in 2020 vervangen door een nieuwe bekostigingsstructuur, het zorgclustermodel. Het Engelse model biedt interessante aanknopingspunten voor deze doorontwikkeling. Het uitgangspunt is tot een bekostigingsstructuur te komen die klinisch herkenbaar is, sneller tot declaratie leidt, aansluit op zorgkosten per jaar, transparant is, de privacy waarborgt en niet tot verzwaring, maar tot vermindering van de administratieve lasten zou moeten leiden. Op dit moment draait de tweede pilot ‘Proefdraaien’. Medicore biedt zorgaanbieders de mogelijkheid deel te nemen aan zorgcluster pilot 2. Pilot 3 zal gedurende 2018 plaatsvinden, parallel aan het proefdraaien.

Lees meer

zorgclustermodel-engelse-model

"Een tablet neem je handiger mee dan een notebook, dat is echt slim aangepakt!"

Hugo Vos, Applicatiebeheerder bij Mentaal beter.

Lees het hele verhaal

Whitepapers

 • Zorgwetgevingsradar 2018-2020

  Download deze whitepaper 581 downloads

  Zorgwetgevingsradar 2018-2020

  De zorg is continu in beweging. Zo ook de regelgeving. Heeft u een goed overzicht van welke wijzigingen er op 1 januari 2018 ingaan en wat er op u af gaat komen? In deze whitepaper komen de wijzigingen met de grootste impact aan bod.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Beëindiging van de DBC-systematiek voor de jeugd

  Download deze whitepaper 375 downloads

  Beëindiging van de DBC-systematiek voor de jeugd

  Met ingang van 1 januari 2018 wordt jeugd-GGZ niet meer bekostigd conform de DBC-systematiek, maar op basis van de jeugdhulp-systematiek. Zorgtrajecten vanaf dan kunnen alleen nog op basis van één van de drie uitvoeringsvarianten uitgevoerd worden. Dit heeft grote impact op uw manier van registreren, declareren en dus uw EPD/ECD.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Factsheet Interoperabiliteit MC EPD

  Download deze whitepaper 52 downloads

  Factsheet Interoperabiliteit MC EPD

  In deze factsheet wordt toegelicht wat de verschillende protocollen zijn die Medicore gebruikt en ondersteunt voor de uitwisseling van gegevens.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht
 • Sturen op zekerheid – Business Intelligence

  Download deze whitepaper 72 downloads

  Sturen op zekerheid – Business Intelligence

  De behoefte aan managementinformatie in de zorg is groot. Business Intelligence (BI) verstrekt deze informatie, het EPD/ECD is daarbij de belangrijkste bron. Deze whitepaper gaat in op de mogelijkheden en helpt u te evalueren welke BI-oplossing het beste aansluit bij de behoeften van uw zorgorganisatie.

  Mail mij deze whitepaper

  De velden met een asterisk(*) zijn verplicht

"Het EPD van Medicore is webbased. Behandelaren kunnen het elektronisch patiëntendossier vanaf alle computers met internet benaderen, ook vanuit huis."

Els de Kok, Projectcoördinator EPD bij Helen Dowling Instituut

Bekijk het hele verhaal

Vraag brochure aan

In de GGZ is efficiënt werken belangrijk. Dat betekent werken volgens zorgpad, invoeren aan de bron en declareren zonder uitval. Daarnaast moeten kwaliteitsgegevens aan verzekeraars worden verantwoord. Door de Jeugdwet is de gemeente nu ook een stakeholder. De continu veranderende wetgeving moet worden bijgehouden. E-health en ambulant werken worden steeds belangrijker. Is er in deze complexe situatie nog tijd voor de cliënt?

Lees in deze brochure hoe MC EPD van Medicore GGZ-instellingen helpt bij de uitdagingen van de geestelijke gezondheidszorg. Lees over de functionaliteiten en voordelen van MC EPD, de Patient Journey als implementatiemethodiek en verhalen van opdrachtgevers.

Vraag brochure aan

Brochure MC EPD voor de GGZ

In de GGZ is efficiënt werken belangrijk. Dat betekent werken volgens zorgpad, invoeren aan de bron en declareren zonder uitval. Daarnaast moeten kwaliteitsgegevens aan verzekeraars worden verantwoord. Door de Jeugdwet is de gemeente nu ook een stakeholder. De continu veranderende wetgeving moet worden bijgehouden. E-health en ambulant werken worden steeds belangrijker. Is er in deze complexe situatie nog tijd voor de cliënt?

Lees in deze brochure hoe MC EPD van Medicore GGZ-instellingen helpt bij de uitdagingen van de geestelijke gezondheidszorg. Lees over de functionaliteiten en voordelen van MC EPD, de Patient Journey als implementatiemethodiek en verhalen van opdrachtgevers.

Mail mij deze brochure

De velden met een asterisk(*) zijn verplicht


Brochure-GGZ

MC EPD voor GGZ

 • Basis- en Specialistische GGZ, jeugdhulp en -GGZ, Wmo, Wlz en onverzekerde zorg
 • Ambulante zorg en verblijf
 • Cliëntregistratie met voorlopige registratiemogelijkheid
 • Uitgebreide cliëntsysteemregistratie
 • Controle op zorgverzekering (COV-check) en burgerservicenummer (SVB-Z check)
 • Koppelingen met VECOZO, Zorgmail (Edifact) en huisartsentabel van Vektis
 • Groepsregistratie, groepsplanning en MDO
 • Agendamodule met handige snelplanner, profiel- en serieafspraken
 • Resourceplanner
 • Zorgpaden en protocollen
 • Koppeling agenda en dossier

Bekijk meer specificaties

 • Behandelplan en behandeldoelen
 • EVS (koppeling met FarmedVisie)
 • Uitgebreide autorisatiemogelijkheden, logboek en alerts
 • Cliëntenportaal met o.a. online afspraken en vragenlijsten
 • Koppeling met diverse ROM-leveranciers
 • Uitgebreide communicatiemodule met standaardbrieven, e-mail en sms
 • Koppeling met diverse boekhoudpakketten
 • Geautomatiseerde DIS-verwerking
 • Business Intelligence tool
 • Uitgebreide Online Help, online trainingen en Servicedesk
 • Vakkundige implementatie door ervaren consultants


Medicore gebruikt cookies

Medicore gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan medicore.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze website volgen. Hiermee kunnen wij de website aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media.

Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer