Topmenu

Afgekeurde declaraties? Niet met Medicore

Deel:

Afgekeurde declaraties komen in de GGZ regelmatig voor. In 2015 werden 3,3% van de declaraties afgekeurd. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar zijn toch 14.617 declaraties die de GGZ-aanbieders moesten herzien en opnieuw moesten indienen bij de zorgverzekeraar. Iets wat de (vaak toch al hoge) administratielast verhoogt en de cashflow vertraagt.

Grootste aantal declaraties, laagste uitval

Op basis van gegevens van VECOZO blijkt dat Medicore het grootste marktaandeel heeft in het aantal declaraties in de GGZ, maar liefst 14% van de declaraties wordt aangeboden via MC EPD. Daarbij heeft Medicore één van de laagste percentages aan afkeuringen, slechts 1,8% van de declaraties worden afgekeurd. Vanwege het hoge gebruik van MC EPD voor het aanbieden van declaraties, is het lage afkeuringspercentage juist zo uitzonderlijk. Het onderzoek bevestigt wat wij al jaren weten, met Medicore heeft u weinig uitval en bent u verzekerd van uw inkomsten.

Validatieregels

Waarom hebben zorgaanbieders zo weinig afgekeurde declaraties als ze werken met MC EPD? Ieder jaar heeft de implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving per 1 januari onze hoogste prioriteit. Zorgaanbieders werken zo altijd direct volgens de juiste, nieuwe wet- en regelgeving, wat fouten voorkomt in de registratie. Daarnaast worden gegevens ingevoerd aan de bron, met goede controles aan de voorkant. MC EPD kent veel validatieregels die direct aangeven wanneer de registratie niet correct is. Daarnaast voorkomen de automatische koppelingen met de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) en VECOZO dat er veel fouten worden gemaakt, al bij de cliëntregistratie, maar ook nogmaals vlak voor facturatie. De koppelingen zorgen ervoor dat het adres en de verzekering van de cliënt correct zijn. Medicore werkt daarnaast elk jaar ruim voor 1 januari de landelijke tarieven bij en klanten kunnen daar hun afwijkende prijzen op invoeren.

Verzekerd van uw inkomsten

Eigenlijk is het heel uniek dat gebruikers van MC EPD een heel laag percentage aan afgekeurde declaraties hebben. MC EPD wordt naast door zo’n honderd instellingen ook door een grote groep zelfstandig gevestigd behandelaren gebruikt, die zelf registreren en declareren. Zij hebben geen professionals in dienst die op de hoogte zijn van alle regels rondom registratie en declaratie van zorg. MC EPD is dus een goed presterend EPD, waar u geen extra administratieve krachten bij hoeft aan te nemen om een vlekkeloze facturatie te regelen. Door gebruik te maken van MC EPD heeft u weinig uitval en bent u snel verzekerd van uw inkomsten.

Wilt u weten wat u nog meer van een EPD mag verwachten? Download dan de whitepaper "De businesscase van een EPD".

Bron: VECOZO, februari 2016 en Arteria Consulting, juni 2016 op basis van het declaratieverkeer 2015, GZ321.

David-Tom

Auteur
David Tom, Consultant Team GGZ

Afgekeurde declaraties? Niet met Medicore.

Wilt u weten wat u naast een laag percentage afgekeurde declaraties nog meer van een EPD mag verwachten?

Download de whitepaper De businesscase van een EPD.


Medicore is onderdeel van Tenzinger