Topmenu

Socialrun teamtraining

Deel:

Medicore is niet alleen hoofdsponsor van de Socialrun, we doen natuurlijk ook mee met een team. Omdat dit onze eerste Socialrun is, hebben we de afgelopen weken veel geluisterd naar tips en ervaringen van andere deelnemers die al meerdere keren hebben meegedaan. We werden door meerdere ervaren deelnemers gewaarschuwd dat het belangrijk was het wisselen goed te oefenen, omdat het daar nog wel eens fout kon gaan en dat de grootste invloed kon hebben op het team en de continuïteit.

Zaterdag 7 juli hebben we daarom zelf al een beetje ervaren hoe het is om aan de Socialrun mee te doen tijdens een echte Socialrun training. Een zo groot mogelijk deel van het team verzamelde zich 's ochtends in de buurt van de start van de Socialrun om de eerste 50 kilometer van de Socialrun te oefenen. De belangrijkste doelen van deze dag waren het leren omgaan met de wissels met het busje, het bepalen wat de fijnste afstand is voor de lopers, het bepalen van de gemiddelde loopsnelheid, het navigeren van de fietsers en chauffeurs en het opbouwen van het basecamp inclusief het eten.

Ondanks dat het merendeel van de wissels heel soepel verliep, waren een paar punten in Amersfoort door wegwerkzaamheden lastiger, met als gevolg een loper die ongepland verder moest lopen dan vooraf bedacht. Maar ook een positieve noot: daardoor merkten we gelijk hoe handig het is om gebruik te kunnen maken van moderne technieken zoals live locatie delen via Whatsapp. De fietsers en de chauffeurs konden elkaar op deze manier snel weer terugvinden.

Socialrun-teamtraining-1

We merkten ook gelijk dat het waar is wat ze zeggen: zodra je met elkaar in het busje stapt, ben je een team, ongeacht je achtergrond. Je moedigt elkaar aan en je houdt elkaar gaande. Een van de chauffeurs liep spontaan af en toe een kilometer mee zodat we nog wat extra gezelschap hadden tijdens onze runs, naast de fietsers natuurlijk.

Onderweg hadden we ook wat fijne, onverwachtse afleiding: een collega die in de buurt van de route woont fietste een stukje mee en het basecampteam stond ons halverwege de route aan te moedigen.

Uiteindelijk waren we eerder dan gepland op het basecamp waar we door het basecampteam werden begroet met een heerlijke lunch. De week ervoor was een aantal collega's op de Socialrun trainingsdag op Papendal en de tips die daar zijn opgedaan werden gelijk in de praktijk gebracht en uitgetest op het team.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, die tegelijk ook goed was voor ons zelfvertrouwen. Het merendeel van de training verliep soepel en daar waar het mis ging kon heel snel geïmproviseerd worden om een oplossing te vinden. Het zorgde er zeker voor dat we nu nog meer uitkijken naar september, al mag het dan graag een paar graadjes koeler zijn.

marianne-socialrun-foto

Auteur
Marianne Lensink, Support Engineer

Medicore is onderdeel van Tenzinger