Topmenu

Dossierontwikkeling in MC EPD

Deel:

Herkent u onderstaand ook?

  • Uw agenda loopt uit
  • De wachtkamer wordt steeds voller
  • Uw lijst aan administratieve werkzaamheden voor na 17.00 uur groeit ook alsmaar

Medicore begrijpt dat u als behandelaar zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn aan administratie en registratie en zo veel mogelijk tijd wilt besteden aan uw patiënten. MC EPD kenmerkt zich daarom als ondersteunend systeem in plaats van een belastend systeem. Dit bereiken wij door continu te investeren in ontwikkelingen die het aanbieden van de juiste informatie bij de juiste behandelaar op de juiste plek en op de juiste tijd in het EPD waarborgen.

Hoe fijn is het als u een samenvatting aangeboden krijgt wanneer u het dossier van uw patiënt inziet, met de nadruk op ‘aangeboden’. De medische gegevens zijn namelijk al vastgelegd binnen MC EPD. De registratiemogelijkheden binnen MC EPD zijn uiterst rijk. Door een slimme vertaalslag te maken, wordt het mogelijk om eerder geregistreerde medische gegevens weer aan de behandelaar aan te bieden. Op het juiste moment, op de juiste plek in het EPD. Medicore toetst zich daarbij aan de vijf generaties zoals gedefinieerd door Gartner. We zijn de derde generatie:

“De helper”, oftewel het multidisciplinaire EPD. Het EPD ondersteunt de behandelaar waarbij informatie uit verschillende behandelstappen en vanuit verschillende disciplines terug te vinden zijn.

De stappen naar “De helper” zijn gezet met de opzet van de data library. Gegevens zoals allergieën, intoxicaties, behandelbeperking en voorgeschiedenis zullen vanuit de data library gefaciliteerd worden. De behandelaar hoeft dan enkel nog een verificatie slag te maken en kan de patiënt vertellen dat twee pakken sigaretten per dag wel heel veel is.

Naast de ontwikkelingen omtrent de data library is het in MC EPD al mogelijk om over verschillende disciplines heen medische gegevens op te vragen. Hierin is MC EPD uniek, in vergelijking met andere EPD’s. Binnen de verslaglegging is het mogelijk om met zoektermen te zoeken. Dit geeft de behandelaar de vrijheid om te zoeken naar willekeurige termen naar gelang de informatiebehoefte. Dit kan bijvoorbeeld uw beleid zijn, maar ook de diagnosestelling waarbij alle gegevens omtrent de diagnose aangeboden zullen worden. De aangeboden gegevens kunnen vervolgens ook makkelijk opgenomen worden in uw communicatie naar de verwijzer of in uw nieuwe consultvoering middels ‘drag en droppen’. Drag en droppen betekent dat u de gewenste gegevens kunt selecteren en slepen naar het veld waar u ze terug wil zien.

Met de huidige ontwikkelingen en de reeds bestaande functionaliteiten is MC EPD de ideale helper; geen volle wachtkamers, minder tijd kwijt aan administratieve werkzaamheden en meer tijd voor uw patiënten. Dat wilt u toch ook?

 

dossierontwikkeling-in-mc-epd
Medicore is onderdeel van Tenzinger